Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27.05.2024 στην ΔΟΥ Χαλκίδας και η οποία ακολούθησε την κοινή συνεδρίαση του τοπικού Συλλόγου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της Διοίκησης για κλείσιμο της Εφορίας. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να απαντηθεί η αθλιότητα της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, η οποία για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες για τα υπό διερεύνηση φαινόμενα διαφθοράς, επιχειρεί να θυσιάσει το σύνολο των εργαζομένων και τις οικογένειες τους.

Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στις φορολογικές υπηρεσίες  έχουμε βιώσει την τελευταία 15ετία μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων μας. Μειώσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών μας και οι οποίες ακολούθησαν μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης του έργου μας, αλλά και του ρόλου των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Μετά την καταγγελία που κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 15-04-2024, προχθές, ημέρα Τετάρτη κλιμάκιο επιθεωρητών βρέθηκε στο ΚΕΒΕΙΣ. Καταγράφηκε η κοινή χρήση χειλοφώνων και ακουστικών, εξοπλισμού δηλαδή που θα έπρεπε να είναι ατομικός. 

Αποτελεί – πλέον - κοινή παραδοχή ότι καθετί που εμπίπτει στη σφαίρα προστασίας των εργαζομένων, αλλά και συνολικά όλων των πολιτών αυτής της χώρας, έχει περιέλθει στην απαξίωση και στην – στοχευμένα - συνεχή υποβάθμιση. Στην ολοένα αυξανόμενη αποψίλωση των Δημοσίων Υπηρεσιών από ανθρώπινο δυναμικό, στην ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, στην ολοένα αυξανόμενη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η έλλειψη Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας από τους εργασιακούς χώρους. Αυτό συνιστά ευθεία παραβίαση όχι μόνο της ισχύουσας νομοθεσίας, ήτοι του νόμου 3850/10 (ΚΝΥΑΕ - Κώδικας Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων) αλλά και της επιταγής της κοινής λογικής και ανθρωπιάς.

Το ζήτημα των συνθηκών εργασίας στο ΚΕΒΕΙΣ και τη μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής (παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις της Διοίκησης) το θέτει επανειλημμένως η ΑΚΕ στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, επιμένοντας στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και η απεύθυνση στην Επιθεώρηση Εργασίας, που έχει ευθύνη ελέγχου της τήρησης των προβλέψεων του νόμου. Προτάσεις οι οποίες σχεδόν ποτέ δεν γίνονται αποδεκτές απ’ την πλειοψηφία του Συλλόγου ή παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον, προκειμένου να μην φέρουμε σε… δύσκολη θέση τη Διοίκηση.

Η λειτουργία του ΚΕΒΕΙΣ στην Αττική, δεν αποτυπώνει μόνο τα μη αμφισβητήσιμα πλέον προβλήματά του και την ταλαιπωρία εργαζόμενων και πολιτών, αλλά φέρνει με έντονο τρόπο στην επιφάνεια και το ζήτημα των διαδικασιών επιλογής των κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα Άρθρα …