Δευτέρα
05 / 06 / 2023
2 Νέα Άρθρα

Η στέγαση – μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, αποτελούσε πάντα ένα ''γκρίζο τοπίο'' για τους εργαζόμενους. Όχι μόνο γιατί επι σειρά ετών πλανάται η διαρκής ‘’προοπτική’’ της μεταστέγασης. Όχι μόνο γιατί αρκετοί συνάδελφοι στην Αττική βρίσκονται επι σειρά ετών σε διαρκή μετακόμιση. Όχι μόνο γιατί κτίρια που πρόσφατα επιλέχθηκαν και μεταστεγάστηκαν υπηρεσίες (…θα επανέλθουμε σ’ αυτό) είναι μάλλον ακατάλληλα. Όχι μόνο γιατί τα κτίρια που φαίνεται να καταλήγει η ΑΑΔΕ για τις νέες μεταστεγάσεις (ΚΕΒΕΙΣ, Κεντρικές Υπηρεσίες κλπ) φαίνεται να μην καλύπτουν ακόμα και τις προϋποθέσεις που οι ίδιες οι διακηρύξεις προβλέπουν.

     Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9.5.2023 το Γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ με κύριο θέμα συζήτησης τις κανονιστικές πράξεις της ΑΑΔΕ για τις Θέσεις Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (ΘΕΕΒ) και τις Μετακινήσεις – Μεταθέσεις εντός ΑΑΔΕ. Εκτός ημερήσιας διάταξης, η ΑΚΕ έθεσε και τα ζητήματα α) του αποκλεισμού απ’ την Προσωπική Διαφορά των νεοεισερχόμενων συναδέλφων στην ΑΑΔΕ και β) των προωθούμενων στεγάσεων και μεταστεγάσεων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

      Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε απ’ την απόλυτη και επί του συνόλου των θεμάτων ταύτιση των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ). Πιο συγκεκριμένα…

Ο νόμος του Μισθολογίου προέβλεπε με σαφήνεια την υποχρέωση της Διοίκησης να φέρει κανονιστική για τον τρόπο στελέχωσης των Θέσεων Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (ΘΕΕΒ). Το ότι η Διοίκηση της ΑΑΔΕ εφαρμόζει τις νομοθετικές προβλέψεις – που πολλές φορές η ίδια εισηγείται – με τρόπο και σε χρόνο που η ίδια επιθυμεί… δεν είναι κάτι καινούργιο.

Με ανακοίνωσή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ενημερώνει τους πολίτες και… ανακοινώνει στους εργαζόμενους των Εφοριών ότι οι υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτές την Τετάρτη 26.4.23 και το Σάββατο 29.4.23 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα ευτράπελα απ’ την εισαγωγή και τον τρόπο καταβολής των ‘’μπόνους’’ στις υπηρεσίες μας είναι πολλά και μάλλον ενδεικτικά της κεντρικής επιλογής για ρευστοποίηση του μισθολογικού τοπίου. Μπόνους των… 25 ευρώ, εξαίρεση πλήθους υπηρεσιών, επιλεκτικός προσδιορισμός ή αναπροσαρμογή στόχων, εξαίρεση ειδικοτήτων κλπ κλπ.

Τη Δευτέρα 10.4.2023 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ‘’αναστολής λειτουργίας’’. Μια παρατεταμένη περίοδο κατά την οποία η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών  πίεζε καθημερινά για τη σύγκλιση του Δ.Σ. και την ανάληψη πρωτοβουλιών, χωρίς βέβαια να εισπράττει διαφωνία ως προς αυτό, αλλά με ένα… μαγικό τρόπο και με την επίκληση διάφορων δικαιολογιών, αυτό να μην καθίσταται δυνατό. Σε μια περίοδο που οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Διοίκηση (σε περιβάλλον ακραία υποστελεχωμένων υπηρεσιών) είναι σαρωτικές και η υπερΧρέωση  των συναδελφισσών και συναδέλφων με ολοένα περισσότερες εργασίες αποτελεί εδώ και χρόνια μια καθημερινότητα, δυστυχώς ο Σύλλογός μας αποφεύγει να αναλάβει τον ρόλο που του αντιστοιχεί. Έναν ρόλο που ως Α.Κ.Ε. πιέζουμε καθημερινά να αναλάβει, προκειμένου να υπερασπιστεί έμπρακτα τους συναδέλφους οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα συνεχώς πιεστικό και στρεσογόνο περιβάλλον εργασίας.  

Περισσότερα Άρθρα …