Σάββατο
30 / 09 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Από τις 14.09.2023 μέχρι και σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαδικασία πληρωμών στις Τράπεζες, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έχουν εξοφλήσει μέσω του τραπεζικού συστήματος τις οφειλές τους, κάτι που εμφανίζεται στα στοιχεία πληρωμών, χωρίς όμως αυτό να "κουμπώνει" στις οφειλές προκειμένου αυτές να εξοφληθούν!
 
Αποτέλεσμα αυτού… πολλοί άνθρωποι που έχουν εξοφλήσει, συνεχίζουν να εμφανίζονται ως οφειλέτες. 
 Και που θα αναζητήσουν τη λύση, άλλοτε λέγοντας τον πόνο τους για την ταλαιπωρία και τα έξοδα που έχουν υποστεί και άλλοτε με άγριες διαθέσεις; Μα φυσικά στη ΔΟY

 Και άντε να τους πεις ότι δεν φταις εσύ για το γεγονός ότι ενώ πλήρωσαν ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων, ότι ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για αγοροπωλησία ακινήτων, ότι ΔΕΝ μπορούν να μεταβιβάσουν το Ι.Χ. γιατί δεν φαίνονται εξοφλημένα τα Τέλη Κυκλοφορίας και ούτω καθεξής...

Και επειδή για παράδειγμα… δεν μπορείς να του πεις να φύγει χωρίς ενημερότητα (αφού ο άνθρωπος δεν χρωστάει) αρχίζει άλλος Γολγοθάς…
Τον καλείς να υποβάλει αίτημα για ενημερότητα μέσω των ‘’αιτημάτων’’, αφού παράλληλα σκανάρει ή προσκομίσει (εφόσον βέβαια τις έχει πρόχειρες) τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου αυτές να διασταυρωθούν με τα Στοιχεία Πληρωμών στην Εικόνα Φορολογουμένου και τις αντίστοιχες φυσικά ταυτότητες οφειλής. 

Σ’ αντίστοιχες πιθανά διαδικασίες μπαίνουν και οι συνάδελφοι άλλων τμημάτων. 

Ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα για τους πολίτες, εντάσεις και φασαρίες στις υπηρεσίες, γραφειοκρατία και επιπλέον δουλειά – που δεν προβλέπεται σε κανέναν ΠΘΕ – για τους εργαζόμενους. Και όλα αυτά για διαδικασίες που η Διοίκηση μέσω των ιδιαίτερα φιλικών προς αυτή ΜΜΕ, τις παρουσιάζει ως… αυτοματοποιημένες.

Άλλωστε αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι φυσικά το μοναδικό που - καθημερινά - αποδεικνύει ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Διοίκηση για τις υπηρεσίες μας, απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα.

Αυτά συνάδελφοι… από έναν ‘’χαμηλού ΠΘΕ’’  υπάλληλο του τμήματος εσόδων. Και προς Θεού… αυτά μεταξύ μας… Μη βγουν προς τα έξω και τσαλακωθεί η εικόνα της Διοίκησής μας. 

(Ευχαριστώ το eforiakoi.org για τη φιλοξενία)

     
Υπάλληλος Τμήματος Εσόδων

        Περιφερειακής ΔΟY

   Με έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση, συνάδελφοι της Εφορίας του Βόλου μας μεταφέρουν την εικόνα ότι – με βάση προφορικές οδηγίες – αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της υπηρεσίας.

Οδεύουμε σιγά - σιγά στην κορύφωση της κεντρικοποίησης και ταυτόχρονα στην πλήρη αποδόμηση των ΔΟΥ στην Αττική.

Η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με το προσωπικό που υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ. Άργους ξεπερνά πλέον τα όρια της ανοχής και της αντοχής. Με απόφαση του ιδίου του  Διοικητή ΑΑΔΕ καθορίζονται οι οργανικές θέσεις σε 25 στην συγκεκριμένη  Δ.Ο.Υ.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δρομολογείται από την ΑΑΔΕ η δημιουργία ενός νέου taxisnet, στο οποίο θα υπάρχει εκτεταμένη αναβάθμιση των τριών πληροφοριακών συστημάτων φορολογίας και ο επιχειρησιακός της εκσυγχρονισμός.

Αληθεύει ότι παραιτούνται νέοι και νέες συνάδελφοι και συναδέλφισσες με πολλά προσόντα και ικανότατοι στη δουλειά τους από το κάτεργο της ΑΑΔΕ; 

Κείμενο με τον παραπάνω τίτλο συνέταξαν και συνυπέγραψαν οι συνάδελφοι της ΔΟY Γλυφάδας, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση των υπηρεσιών και την καταβολή στους εργαζόμενους του αντίστοιχου Μπόνους. Το κείμενο έχει σταλεί και στις υπόλοιπες Εφορίες, όπου επίσης υπογράφεται απ τους συναδέλφους, προκειμένου να σταλεί στην Ομοσπονδία και τους Συλλόγους.

Για να τυπώσετε το κείμενο…. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση των φορέων που εμπλέκονται στο Διαγωνισμό - Φιάσκο του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ, μετά απο σχετική ερώτηση που κατατέθηκε απο βουλευτές του Σύριζα. 

Την Παρασκευή 11/11 ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στη «μακρά» λίστα των επιθέσεων σωματικής ή ψυχολογικής βίας που δέχονται συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Μέλη της ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών), αναρτώντας και σχετικά πανό, έκαναν παρέμβαση την Πέμπτη 3.11.22 έξω απ’ το κτίριο της Καρ. Σερβίας, και μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση για τη Γενική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Άρθρο της Συναδέλφισσας Λαζαρέτου Θεοδώρας στο www.enainstitute.org

Πατήστε Εδώ για να διαβάσετε το Κείμενο

Ονειρευόμενοι μια κοινωνία όπου ο φεμινισμός θα είναι λειτουργικά αχρείαστος, ξαναδιαβάζουμε από το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν Ντε Μποβουάρ διαχρονικά ερωτήματα κι απαντήσεις στο μεγάλο θέμα Γυναίκα.

Στις 25.11.2021 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Έβρου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, τέθηκε και το ζήτημα της διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών.

Η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Αυτή είναι η εικόνα της εισόδου της ΙΓ ΔΟY ΑΘΗΝΩΝ μετά την επίθεση με γκαζάκια.

Όσον αφορά το εσωτερικό;

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση 80 Θέσεων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας.