Στις 25.11.2021 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Έβρου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, τέθηκε και το ζήτημα της διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών.

Συγκεκριμένα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας συζητήθηκε πρόταση, εκτός από την κάλπη της Αλεξανδρούπολης, να στηθεί και δεύτερη κάλπη για τους συναδέλφους της Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας. Πρακτική που εφαρμόζεται χρόνια και σε άλλους συλλόγους, ασχέτως covid….

Πρόταση η οποία όμως μειοψήφησε και το θέμα θεωρήθηκε… λήξαν.

Όμως η συνέχεια… είχε εκπλήξεις !!!

Ενώ λοιπόν αποφασίστηκε, μετά από πρόταση της ηγεσίας του Συλλόγου, οι εκλογές να γίνουν μόνο στην Αλεξανδρούπολη, απορρίπτοντας την πρόταση να υπάρχει κάλπη και στην Ορεστιάδα, οι ίδιοι στη συνέχεια πρότειναν οι εκλογές να γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την προστασία – πάντα – των συναδέλφων που θα έπρεπε να μετακινηθούν !!!!

Είναι προφανές ότι ο Σύλλογος είχε αποφασίσει την πραγματοποίηση των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τα σχέδιά τους αυτά θα ανατρέπονταν αν προχωρούσε η πρόταση να ψηφίσουν οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες τους, στις οποίες προσέρχονται άλλωστε καθημερινά.

Τι κι αν συνάδελφοι τόνισαν ότι το δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο όργανό μας είναι εναντίον των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τι και αν έγινε αναφορά στη διαβλητή διαδικασία με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, τι και αν ερωτήθηκαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου για το κόστος της όλης διαδικασίας, αλλά και τον Ιδιώτη ο οποίος θα έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένακαμιά απάντηση.

Η απόφαση είχε εκ των προτέρων ληφθεί… και έπρεπε με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί.Βιάζοντας ακόμα και τη λογική…    

Η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Περισσότερα...

Αυτή είναι η εικόνα της εισόδου της ΙΓ ΔΟY ΑΘΗΝΩΝ μετά την επίθεση με γκαζάκια.

Όσον αφορά το εσωτερικό;

Περισσότερα...

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση 80 Θέσεων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας.

Περισσότερα...

Σας αποστέλλω προς δημοσίευση στο www.eforiakoi.org, ένα κείμενο στο οποίο προσπαθώ να αναδείξω κινδύνους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι σε περιφερειακές (τουλάχιστον) ΔΟY, κατά την προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Περισσότερα...

Εμφανή ήταν σήμερα τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων στις Δ.Ο.Υ. Χολαργού και ΙΓ Αθηνών.

Περισσότερα...

Η εικόνα μάλλον δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στο εσωτερικό της ΔΟY Αγίων Αναργύρων.

Περισσότερα...

Κάθε μέρα, ένα μικρό Μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει. Οι συνθήκες εργασίας, δεν ήταν οι καλύτερες, ούτε τα μέσα υπήρχαν, αλλά το Μυρμήγκι το είχε πάρει προσωπικά και παρά τις δυσκολίες, ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.

Περισσότερα...

Παρέμβαση της Αυτόνομης Κίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1.6.20 στο ΣΔΟΕ, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και τη συνεχή, τα τελευταία χρόνια, υποβάθμισή της.

Περισσότερα...

Με κείμενό τους προς τις Ομοσπονδίες, πάνω από 400 νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι, αναδεικνύουν το ζήτημα της μη καταβολής σε αυτούς της Προσωπικής Διαφοράς και ταυτόχρονα εκφράζουν τη διάθεση – αποφασιστικότητά τους να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση διεκδίκησης αυτού του Δίκαιου αιτήματος.

Περισσότερα...

Έντονα ακούγετε τις τελευτές ημέρες - ώρες ότι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς λειτουργίας που θα περιλαμβάνει και βάρδιες.

Περισσότερα...

Το ζήτημα με τους νέους συναδέλφους, αυτούς… που αμείβονται με 750 ευρώ και είναι υποχρεωμένοι για 9 μήνες να πηγαινοέρχονται ή και να διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα καλύπτοντας απ’ την τσέπη τους τα έξοδα είναι γνωστό.

Περισσότερα...

Δημοσίευση της περιπέτειας υγείας ενός συναδέλφου εν μέσω κορωνοϊού:

''Θα είμαι σύντομος και ακριβής στην αφήγηση όσων έζησα το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερα...

Το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε ότι τόσο σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όσο και σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, προωθείται, αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί, η διαδικασία ανάθεσης μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία.

Περισσότερα...

Κινητοποίηση και αποκλεισμός της Α ΔΟY Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5.4.2019, απ’ το Σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη Εφορία.

Περισσότερα...

Σε μια πολύ περίεργη ιστορία εξελίσσεται η μεταστέγαση της εφορίας Καστοριάς. Ιστορία απ’ την οποία προκύπτουν πλήθος σοβαρών ερωτημάτων, τα οποία τίθενται απ’ την τοπική κοινωνία, τους φορείς της περιοχής, αλλά και τους εργαζόμενους στη ΔΟY.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1838
Εμφανίσεις Άρθρων
3947317