Εμφανή ήταν σήμερα τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων στις Δ.Ο.Υ. Χολαργού και ΙΓ Αθηνών.

Περισσότερα...

Η εικόνα μάλλον δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στο εσωτερικό της ΔΟY Αγίων Αναργύρων.

Περισσότερα...

Κάθε μέρα, ένα μικρό Μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει. Οι συνθήκες εργασίας, δεν ήταν οι καλύτερες, ούτε τα μέσα υπήρχαν, αλλά το Μυρμήγκι το είχε πάρει προσωπικά και παρά τις δυσκολίες, ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.

Περισσότερα...

Παρέμβαση της Αυτόνομης Κίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1.6.20 στο ΣΔΟΕ, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και τη συνεχή, τα τελευταία χρόνια, υποβάθμισή της.

Περισσότερα...

Με κείμενό τους προς τις Ομοσπονδίες, πάνω από 400 νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι, αναδεικνύουν το ζήτημα της μη καταβολής σε αυτούς της Προσωπικής Διαφοράς και ταυτόχρονα εκφράζουν τη διάθεση – αποφασιστικότητά τους να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση διεκδίκησης αυτού του Δίκαιου αιτήματος.

Περισσότερα...

Έντονα ακούγετε τις τελευτές ημέρες - ώρες ότι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς λειτουργίας που θα περιλαμβάνει και βάρδιες.

Περισσότερα...

Το ζήτημα με τους νέους συναδέλφους, αυτούς… που αμείβονται με 750 ευρώ και είναι υποχρεωμένοι για 9 μήνες να πηγαινοέρχονται ή και να διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα καλύπτοντας απ’ την τσέπη τους τα έξοδα είναι γνωστό.

Περισσότερα...

Δημοσίευση της περιπέτειας υγείας ενός συναδέλφου εν μέσω κορωνοϊού:

''Θα είμαι σύντομος και ακριβής στην αφήγηση όσων έζησα το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερα...

Το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε ότι τόσο σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όσο και σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, προωθείται, αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί, η διαδικασία ανάθεσης μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία.

Περισσότερα...

Κινητοποίηση και αποκλεισμός της Α ΔΟY Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5.4.2019, απ’ το Σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη Εφορία.

Περισσότερα...

Σε μια πολύ περίεργη ιστορία εξελίσσεται η μεταστέγαση της εφορίας Καστοριάς. Ιστορία απ’ την οποία προκύπτουν πλήθος σοβαρών ερωτημάτων, τα οποία τίθενται απ’ την τοπική κοινωνία, τους φορείς της περιοχής, αλλά και τους εργαζόμενους στη ΔΟY.

Περισσότερα...

Κοινή βάση κάθε επιστημονικού πεδίου είναι το απαραίτητο εκπαιδευτικό υπόβαθρο που πρέπει να υποστηρίζει τους επιστήμονες που το ασκούν. Δεδομένου αυτού, όποιος εκπαιδεύει τους επιστήμονες, κατέχει και το εργαλείο να τους "δημιουργεί", να τους κατευθύνει ή ακόμα και να τους καταργεί.

Περισσότερα...

Δικαιολογημένος απόλυτα ο θυμός και η αγανάκτηση (τις δύσκολες και για το δικό μας κλάδο εποχές που διανύουμε) όσων δεν γνωρίζουν το ποιόν μου, αλλά και η έκπληξη όσων ξέρουν τις πεποιθήσεις και τις απόψεις μου ως εργαζόμενου, ως συνδικαλιστή, ως ανθρώπου. Προς διαφώτιση των πρώτων αλλά δικαίωση των δευτέρων και αιφνιδιασμένος από το σύνολο του δημοσιεύματος παραθέτω την πρόταση της οποίας είμαι συντάκτης που κατατέθηκε στο συγκεκριμένο Δ.Σ. (17/08/2017) και απεικονίζει τη θέση επί του θέματος των προληπτικών ελέγχων της ΑΑΔΕ:

«Πρόταση ΑΣΚΙ Εφοριακών
Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας – Ηλείας – Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Από το καλοκαίρι του έτους 2015 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από την τότε ΓΓΔΕ στο κομμάτι των προληπτικών ελέγχων από συνεργεία υπαλλήλων που υπηρετούν στις Δ.Ο.Υ.
O κλάδος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του έχοντας ως όπλο την επιστημονική και επαγγελματική του κατάρτιση και πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν είχε απτά αποτελέσματα.
Έχοντας την εμπειρία των ετών αυτών και των προβλημάτων που προέκυψαν , Ζητάμε
 Σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων που με κόπο και αγώνα κατακτήθηκαν από παλαιότερες γενεές και οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να παραδώσουμε στα παιδιά μας πολιτισμένο εργασιακό περιβάλλον και όχι εργασιακό μεσαίωνα και εργασιακή ζούγκλα. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι και πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων, καταδικάζοντας ενέργειες και πρακτικές εκφοβισμού των συναδέλφων για υποχρεωτική συμμετοχή σε συνεργεία προληπτικού πέραν του ωραρίου και πενθημέρου.
 Εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση των συναδέλφων που μετέχουν στα συνεργεία με στόχο ποιοτικότερη και ασφαλέστερη εργασία.
 Νομική προστασία των συναδέλφων σε κακόβουλες ενέργειες και συμπεριφορές φορολογούμενων..
 Διεύρυνση του πεδίου ελέγχου όπως έχουνε προτείνει πολλές φορές ώστε να καταστεί δικαιότερος, και αποτελεσματικότερος ο έλεγχος (σε γιατρούς, δικηγόρους, ξενοδοχεία, μεγάλες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε εστίαση και μικρομάγαζα) .
 Δημιουργία εποπτείας προληπτικού ελέγχου σε κάθε ΔΟΥ όπου θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα λοιπά αντικείμενα, στελεχωμένη με συναδέλφους άρτια καταρτισμένους όπου δεν θα εμπλέκονται με την υπόλοιπη ροή εργασιών της Δ.Ο.Υ.
 Αξιοπρεπή αμοιβή των συναδέλφων με κάλυψη των πραγματικών δαπανών, υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων, όπως η ομοσπονδία στο παρελθόν έχει θέσει σχετικές προτάσεις.»

Σε αναμονή περαιτέρω ενεργειών μου προς πλήρη διαφώτιση των γεγονότων, δικαίωση των σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων αλλά και εμού του ιδίου, του οποίου έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψη και προς διεκδίκηση και προάσπιση κάθε νομίμου δικαιώματός μου και αξίωσης μου, αναρωτιέμαι ποιους έχει ενοχλήσει τόσο πολύ η συγκεκριμένη θέση, πρόταση και στάση;

Καββαθάς Τρύφων
Μέλος του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαϊας Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας

Μετά από πρόσκλησή του Διοικητή προς τις τρείς Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6.7.17, συνάντηση – ενημέρωση παρουσία μελλών του Συμβουλίου Διοίκησης της Αρχής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η κοινοποίηση στους εκπροσώπους των εργαζομένων του σχεδίου αξιολόγησης. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες η Διοίκηση της Αρχής δήλωσε ανέτιμη να κοινοποιήσει οτιδήποτε στους εργαζόμενους  και δεσμεύτηκε (για άλλη μια φορά) ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δίνονται σταδιακά (!!!) τμήματα του σχεδίου.

Παρ’ όλα αυτά ζητήθηκε από τις τρείς ομοσπονδίες να τοποθετηθούν επί του σχεδίου, εντός ολίγων ημερών απ την παραλαβή του, δεδομένου ότι, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, εντός του Αυγούστου θα πρέπει το σχέδιο να έχει πάρει ΦΕΚ !!!!!.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε η επιλογή – δέσμευση περί αποπομπής υπαλλήλων απ’ την ΑΑΔΕ και αυτοί θα είναι όσοι δεν… ‘’χωρέσουν’’ σε κάποιο απ τα περιγράμματα θέσεων. Ενδεικτική μάλιστα ήταν η συνεχής αναφορά σε ‘’ΜΗ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΠΟΜΠΕΣ’’, μια έκφραση που πρωτοεισήχθη μέσω του ενημερωτικού της ΠΟΕ ΔΟΥ στις 19.6.17.

Είναι προφανές ότι η επιλογή ήταν να μην δοθεί καμιά δυνατότητα στους εργαζόμενους να αντιδράσουν στα σχέδια της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση. Ένα σχέδιο που σύμφωνα με δηλώσεις τους ετοιμάζεται από το 2013 και θα δει το φως της δημοσιότητας ουσιαστικά καθ’ οδόν προς το ΦΕΚ. Οι δεσμεύσεις του Διοικητή για ουσιαστικό διάλογο ήταν προφανώς προσχηματικές. Όπως προσχηματικές ήταν και οι αντιδράσεις των τριών ομοσπονδιών του Υποικ οι οποίες επέτρεψαν αυτό τον εμπαιγμό και ίσως ήταν οι μόνες που δεν έβλεπαν ότι όλα δρομολογούνται για τον Αύγουστο. Μια εξέλιξη που εκτός της ΑΑΔΕ, ‘’βολεύει’’ και πολλούς άλλους που επί της ουσίας ποτέ δεν είχαν σκοπό την ουσιαστική αντίδραση σε όσα δρομολογούνται…

Η Ομοσπονδία μας δυστυχώς δεν φημίζεται για τα γρήγορα αντανακλαστικά της και την επιλογή της να τοποθετείται για θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας (πολλές φορές άλλωστε με δυσκολία το κάνει και για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί). Κατά συνέπεια δεν προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το σύνολο της κοινωνίας ασχολούνταν με την απόφαση του ΣτΕ και την παραγραφή ουσιαστικά δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων, απ το δημόσιο αυτό διάλογο απουσίαζε η φωνή των εφοριακών και απ ότι τελικά αποδείχθηκε… όχι τυχαία.

Της ανακοίνωσης του Συλλόγου της Αττικής για το θέμα, ακολούθησε μια πρωτοφανής ενεργοποίηση στελεχών της Ομοσπονδίας που σχεδόν καταγγέλλανε το Σύλλογο για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και για το ότι, άκουσον άκουσον τόλμησε να εκφράσει άποψη για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Σε λίγες ώρες μάλιστα είχε διανεμηθεί σχέδιο Δελτίου Τύπου της ομοσπονδίας, το οποίο θα… επανέφερε τα πράγματα σε τάξη, έχοντας μάλιστα την πρωτοτυπία να εκδίδετε με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, χωρίς όμως την παραμικρή αναφορά στο περιεχόμενο της απόφασης αυτής!!!.

Η ΑΣΚΙ κατέθεσε τη σύμφωνη γνώμη της για την έκδοση του Δελτίου Τύπου, με βάση το προτεινόμενο περιεχόμενο, υπό την προϋπόθεση να συμπεριληφθούν δύο απολύτως απαραίτητες αναφορές:

1. Μία αναφορά στο περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ και τις συνέπειες αυτής (γι’ αυτό άλλωστε έβγαινε και το Δελτίο Τύπου) και

2. Μια αναφορά στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη σύσταση της ΑΑΔΕ (με το 3ο Μνημόνιο που ψήφισε) και την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στις υπηρεσίες μας.

Οι προσθήκες αυτές απορρίφτηκαν χωρίς καν να συζητηθούν. Προφανώς η απόφαση να μην γίνει καμιά αναφορά στο ΣτΕ, καθώς και στο νόμο της κυβέρνησης για τη σύσταση της ΑΑΔΕ, ήταν ειλημμένη και φυσικά είχε εξασφαλιστεί και η απαραίτητη πλειοψηφία.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν…. Ο λόγος για τη στάση αυτή της ΔΑΚΕ και όσων προσδέθηκαν στο άρμα της ήταν ο ….. σεβασμός στους θεσμούς και στη άποψη ότι τα σωματεία δεν σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις; Κάτι μας λέει πως όχι…

Είναι επικίνδυνο και ίσως καταστροφικό για τον κλάδο μας, η ηγεσία της Ομοσπονδίας να μας αθροίζει με απόψεις και συμφέροντα που στο όνομα δήθεν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, πιέζουν για το οριστικό κουκούλωμα χιλιάδων υποθέσεων.

Είναι λίγο…. περίεργο που η ομοσπονδία αρνείται να πει κουβέντα για το γεγονός ότι η απόφαση αυτή ακυρώνει την προοπτική να βρεθούν, μέσω των διασταυρώσεων που συνάδελφοί μας τρέχουν, όσοι είχαν μεγάλες αποκλείσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων. Είναι προσβλητικό τουλάχιστον για τους συναδέλφους και τη δουλειά τους, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου να κάνει χρήση της ίδιας επιχειρηματολογίας (περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης) με όσους αγωνιούν, από άλλη όμως σκοπιά, για τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων….

Αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι δεν επιθυμούν οποιαδήποτε αναφορά στη δικαιοσύνη, οφείλουν να τους εξηγήσουν και να μην σύρουν τον κλάδο σε περίεργα μονοπάτια…

Και επειδή η ΔΑΚΕ και όχι μόνο, αρέσκεται συχνά πυκνά, όταν κυρίως θέλει να καλύψει τις δικές τους αδυναμίες ή επιλογές, να μιλάει για κυβερνητικό συνδικαλισμό και να δείχνει την ΑΣΚΙ, θα θέλαμε να ρωτήσουμε….

  • Βολεύει ή όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το αφήγημα ότι… αφού το δικαστήριο αποφάσισε εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.
  • Απαλλάσσει ή όχι την κυβέρνηση απ τις ευθύνες της για τις χιλιάδες υποθέσεις που πάνε προς παραγραφή, αν ‘’δείξουμε σεβασμό’’ στη δικαστική απόφαση;
  • Απαλλάσσει ή όχι την κυβέρνηση για τις ευθύνες της  σχετικά με τον εγκληματικό νόμο της σύστασης την ΑΑΔΕ και την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες μας;     

Η ΑΣΚΙ πιστεύει ότι η απόφαση του ΣτΕ νομιμοποιεί ουσιαστικά χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής και η κυβέρνηση εχει ευθύνη να βρει τρόπο αυτοί που έκλεψαν να πληρώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα είναι εκτεθειμένη απέναντι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που σήμερα βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και καλούνται υπό την απειλή των κατασχέσεων να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1702
Εμφανίσεις Άρθρων
3202962