Ημερολόγιο

Για να δείτε την πρόσκληση στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ πατήστε εδώ.

 • 04 Ιουλίου 2018
 • Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
 • Πανεπιστημίου 52 Αθήνα

Για να δείτε το πρόγραμμα του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ πατήστε εδώ.

Πηγή: INFOWAR

 • 29 Ιουνίου 2018 - 02 Ιουλίου 2018
 • Πάρκο Γουδή

Για να δείτε την αφίσα της ΠΟΕ - ΔΟΥ πατήστε εδώ .

 • 30 Μάη 2018 - 30 Μάη 2018
 • Σύνταγμα, Αθήνα
 • Νίκης 5 - 7

Ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων και η Φορολογική Επιθεώρηση συνδιοργανώνουν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στις 23.4.2018 και ώρα 16:00 - 20:30. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ .

 • 23 Απριλίου 2018 - 23 Απριλίου 2018
 • Ξενοδοχείο Electra Palace
 • Ναυάρχου Νικοδήμου 18 - 20, Πλάκα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Παρακαλούμε να προσέλθετε στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την 18.4.2018 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ και ΑΥΣΤΗΡΑ ώρα 09:30 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) Αθήνα.
 
1. Ενημέρωση - τρέχοντα θέματα.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχεδιαζόμενο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και την σύνδεση μισθού με την θέση.
3. Συγχωνεύσεις ΔΟΥ.
4. Ασφάλεια εργαζομένων συνθήκες εργασίας.
5. Λήψη απόφασης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
6. Λήψη απόφασης για περιστολή δαπανών και ισοσκελισμό προϋπολογισμού της ΠΟΕ - ΔΟΥ.
7. Λήψη απόφασης για κατάθεση προτάσεων προς την ΑΑΔΕ για την λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
8. Έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 21.1.2018 έως 31.3.2018.
9. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής από 13.2.2018 έως και 28.3.2018.
 
Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετέχουν και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων όλης της χώρας, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
 
 
Καλούμε τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών να διευκολύνουν την προσέλευση των μελών του Γενικού Συμβουλίου & των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, οι οποίοι θα κάνουν χρήση συνδικαλιστικής άδειας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 1264/82.
 
 
Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που θα παρευρεθούν στο Γενικό Συμβούλιο, να επικοινωνήσουν για κράτηση δωματίων απευθείας με το Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και την κα ΚΟΛΟΚΥΘΑ, στα τηλ : 210-3326217 & στο FAX 210-3300700 μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 16.4.2018 και ώρα 12:00, γνωστοποιώντας την συμμετοχή τους συγχρόνως και στην ΠΟΕ -ΔΟΥ.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ  
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 • 18 Απριλίου 2018 - 19 Απριλίου 2018
 • Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
 • Πανεπιστημίου 52 Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    8 Mάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

         Διαδηλώνουμε  ενάντια στον σεξισμό και στα μνημόνια

Η 8η Μάρτη είναι η μέρα όλων των γυναικών που καταπιέζονται πολλαπλά, στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στον δημόσιο χώρο. Οι νέες, οι εργαζόμενες, οι φοιτήτριες, οι μητέρες, οι σύζυγοι, οι ΛΟΑΤΚΙΑ, οι ΑΜΕΑ, οι πρόσφυγες και μετανάστριες, έχουν κάθε λόγο στις 8 Μάρτη, να κατέβουν στο δρόμο, να θυμίσουν και να θυμηθούν ότι χωρίς αυτές ο κόσμος δεν γυρνά.

Η γυναικεία καταπίεση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα, ούτε στην «πολιτισμένη δύση». Η οικονομική κρίση έχει φέρει στην επικαιρότητα προβλήματα, που υποτίθεται ότι είχαν αντιμετωπιστεί.

Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που θα απολυθούν, ειδικά για λόγους εγκυμοσύνης (βλέπε πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ) για νομιμότητα ομαδικών απολύσεων και εγκύων), ή γιατί αντιδρούν στη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Είναι επίσης, αυτές που υποφέρουν πιο πολύ από τις  περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση, στις εποχές της ακραίας λιτότητας. Αυτές που ακόμα πληρώνονται λιγότερο για ίση εργασία με τους άνδρες. Αυτές που καλούνται να φροντίσουν τα άνεργα μέλη της οικογένειας, να εργαστούν στο σπίτι,  καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της οικογένειας, αυτές που θα πεθάνουν πρώτες αφού η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται στην πρώτη θέση των αιτιών θνησιμότητας και αναπηρίας των γυναικών στην ίδια την Ευρώπη. Είναι αυτές που δέχονται  σεξουαλική παρενόχληση στον δρόμο, αυτές που δέχονται ακόμα πιο έντονα την επίθεση όταν είναι ΛΟΑΤΚΙΑ γυναίκες, μετανάστριες, ΑμεΑ, άνεργες, γιατί η φωνή τους δεν ακούγεται, γιατί δύσκολα θα γίνουν πιστευτές. Είναι αυτές που θα συρθούν στα δικαστήρια επειδή αμύνθηκαν την ώρα του βιασμού. Και ακόμα είναι  αυτές  που πρέπει να απολογηθούν στον δημόσιο χώρο, να ασχοληθούν λιγότερο με το συνδικαλισμό και τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

Τα μνημόνια και οι περιοριστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν φέρει τις γυναίκες σε ακόμα δυσμενέστερη θέση, με τις απαιτήσεις όλων από εκείνες να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να υπερασπιστεί τις γυναίκες, να προστατεύσει το «μισό» δυναμικό του, να εξασφαλίσει τις συνθήκες να παραμείνουν οι γυναίκες στην εργασία τους, διεκδικώντας την απόλυτη ισότητα στην εργασία, την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας γυναικών και ανδρών εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θέλοντας να τιμήσει, τις γυναίκες όχι μόνο μια μέρα, αλλά κάθε μέρα, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για:

·  παιδικούς σταθμούς στους χώρους δουλειάς

·  πραγματική δημόσια- δωρεάν παιδεία & υγεία

·   δωρεάν ολοήμερα σχολεία και παιδικούς σταθμούς

·   παροχή παιδικών κατασκηνώσεων

·   προστασία της μητρότητας

·   ίση αμοιβή για ίση εργασία

·   κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 8 Μάρτη, 6μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 • 08 Μαρτίου 2018 - 08 Μαρτίου 2018
 • Πλατεία Κλαυθμώνος
 • Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 6μμ στις 8 Μάρτη