... για όλες/ους εμάς που κουραστήκαμε, αγωνιστήκαμε, δώσαμε εξετάσεις για να περάσουμε σε δημόσιο πανεπιστήμιο, ξανακοπιάσαμε για να διοριστούμε αξιοκρατικά στο Δημόσιο κτλ. κτλ. κτλ. ...

Περισσότερα...

Σε απόσυρση – επαναδιατύπωση της πρόβλεψης για πρόσληψη προσωπικού στην ΑΑΔΕ προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δημοσιοποίηση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απ’ την πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 18 μηνες) στην ΑΑΔΕ.

Περισσότερα...

Το ένα θέμα είναι η αλα ΣΕΒ και Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη κατά της απεργίας.

Πηγή: Ημεροδρόμος

Περισσότερα...

Τα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδιασμού για το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΜΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα...

Με βάση απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά ενοποιήσεις εφοριών, προβλέπεται να γίνει μέχρι 10.2.2020 και η ενοποίηση των εφοριών Α' και Β΄ Περιστερίου.

Περισσότερα...

"Παράνομη και ανέφικτη" χαρακτηρίζουν οι εφοριακοί την εντολή της Α.Α.Δ.Ε. προς τις Δ.Ο.Υ.  να ελέγξουν μέσα σε μόλις 6 εργάσιμες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας παραγραφής 200.000 υποθέσεις μη δήλωσης αναδρομικών.

Γράφει ο: Γιώργος Παλαιτσάκης (ΠΗΓΉ: www.fmvoice.gr)

Περισσότερα...

Συνέχεια από προηγούμενα επεισόδια…

Για όσους διατηρούν ακόμη αμφιβολίες για τους κεντρικούς σχεδιασμούς της Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με την ανάθεση φορολογικών αντικειμένων σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (μετά από το σάλο που προκλήθηκε πρόσφατα από την ανάθεση της εκπαίδευσης των υπαλλήλων και της οργάνωσης του νεοσύστατου Κ.Ε.ΟΦ. σε γνωστή ιδιωτική πολυεθνική εταιρεία και μάλιστα με ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Διοικητή, συμβάσεις), χρήσιμο θα ήταν να ανατρέξουν στον ΟΔΗΓΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας μηνός Οκτωβρίου 2019 και ειδικότερα στην σελίδα 18 του παραρτήματος «3», όπου ρητά αναφέρεται ως μέρος της διαδικασίας της λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και δη της κατάσχεσης κινητών, ακινήτων και απαιτήσεων η ανάθεση έρευνας σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών καθώς και ο προσδιορισμός του τρόπου της αμοιβής του εκάστοτε αναδόχου!

Με απλά λόγια, αυτό που η Διοίκηση της ΑΑΔΕ αρνείται διακαώς ότι συμβαίνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, επικαλούμενη ότι απλώς οι ιδιωτικές ελεκτικές και εισπρακτικές εταιρείες δήθεν περιορίζονται μόνον στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ σε αποτελεσματικότερες μεθόδους είσπραξης, οι νέοι υπό εκπαίδευση ακόμη συνάδελφοί μας διδάσκονται ήδη από την θητεία τους στην φορολογική ακαδημία (εν τη εργασιακή γενέση τους) ως δεδομένη την (μη θεσμοθετημένη ακόμα) ανάθεση μέρους του έργου της αναγκαστικής είσπραξης σε εξωτερικές πηγές (ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία, κοινοπραξίες αυτών), μέρος δε της εκπαίδευσής τους είναι και το πολύ κρίσιμο ζήτημα του τρόπου της αμοιβής του εκάστοτε αναδόχου, το οποίο εξ άλλου αποτελεί και τον προφανή λόγο δημιουργίας της όλης ιστορίας!

Στο σημείο αυτό τίθενται δυο ερωτήματα:

 Ερώτημα 1ο προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

Γιατί, ενώ είναι καταφανώς προαποφασιμένη και προσχεδιασμένη η ανάθεση σε εξωτερικές πηγές και δη σε ιδιωτικές ελεγκτικές, εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες (αντικρουούμενων μάλιστα με τους σκοπούς της ΑΑΔΕ συμφερόντων) έργου των δημοσίων ελεκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, παραμένουν οι σχεδιασμοί αυτοί απόρρητοι; γιατί οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ και οι φορολογούμενοι έχουν πλήρη άγνοια περί των τεκτενόμενων;

Ερώτημα 2ο προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Οι συντάκτες του ΟΔΗΓΟΥ αυτού που βασίστηκαν; Ποιες είναι οι πηγές τους; Υπάρχουν στελέχη της Διοίκησης που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς αυτούς και αν ναι, γιατί δεν τους μοιράζονται με εμάς τους υπόλοιπους;

Η συνέχεια στα επόμενα επεισόδια ...

Προς το παρόν απαιτείται όλοι να παραμείνουμε σε συνεχή εργασιακή επαγρύπνηση και να αντλήσουμε έμπνευση και πολύτιμα διδάγματα από την πρόσφατη καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας, οι οποίες παρέλυσαν το τερατώδες μόρφωμα της περιλάλητης «αξιολόγησης», που προωθήθηκε και συνεχίζει να προωθείται επίμονα με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο (ακόμα και με δυσφήμιση των ίδιων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στα ΜΜΕ) από την Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε.

 

 Για να δείτε τον Οδηγό Πρακτικής Εκπαίδευσης  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Με έγγραφό της, στις 29.8.2019, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης, καλεί προϊσταμένους και υπαλλήλους εφοριών σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη λειτουργία της νέα υπηρεσίας είσπραξης, το γνωστό ΚΕΟΦ.

Αντικείμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως το έγγραφο αναφέρει, θα είναι:

  1. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του ΚΕΟΦ σε νέες μορφές είσπραξης.
  2. Η μετάβαση απ’ την τρέχουσα κατάσταση στη μελλοντική
  3. Η ανάπτυξη του οδικού χάρτη της κεντρικοποίησης της είσπραξης
  4. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας, της αποτελεσματικής συνεργασίας και της κουλτούρας στοχοθεσίας των υπαλλήλων του ΚΕΟΦ.

Η εκπαίδευση και η αναδιοργάνωση των διαδικασιών είσπραξης, όπως το έγγραφο αναφέρει, ανατίθενται στην εταιρεία pwc, μετά απ’ την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Οι Ελεγκτικές Εταιρείες και οι Ιδιώτες αναλαμβάνουν να ΄΄στήσουν’’ τις δομές που θα έχουν την ευθύνη είσπραξης των εσόδων ή αλλιώς… οι ελεγχόμενοι (πελάτες των ελεγκτικών) και οι οφειλέτες (πελάτες των ελεγκτικών) θα καθορίζουν και θα καθοδηγούν τις υπηρεσίες ελέγχου και είσπραξης…

Διαδικασία η οποία ανοίγει το δρόμο, για την Εκχώρηση και Ιδιωτικοποίηση και άλλων διαδικασιών, πέραν αυτών της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Το έγγραφο αναφέρεται μάλιστα σε ‘’νέες μεθόδους είσπραξης’’, προφανώς επιθετικών μεθόδων που δεν προβλέπονται ή δεν εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, αλλά ακολουθούνται απ’ τις εισπρακτικές εταιρείες, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για του πολίτες και προφανώς για τους μικροοφειλέτες…

Ίσως αυτή η εξέλιξη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο θέμα της μη ουσιαστικά λειτουργίας της Φορολογικής Ακαδημίας και την έλλειψη ισχυρής βούλησης, απ’ την πλευρά της διοίκησης, για την ενίσχυσή της.

Η Αυτόνομη Κίνηση επανειλημμένα έχει αναφερθεί δημόσια, αλλά και στα συνδικαλιστικά όργανα σε μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να δώσουν την εκπαίδευση της ΑΑΔΕ σε Ιδιώτες. Επισημάνσεις που δυστυχώς δεν έτυχαν της… απαραίτητης προσοχής, ούτε φυσικά αποτέλεσαν πεδίο ανάπτυξης πρωτοβουλιών…

 

keof 1

keof 2

Για να τυπώσετε το σχετικό έγγραφο Σελίδα 1  ΚΑΙ  Σελίδα 2

Καλιφόρνια: Ιδιωτική εταιρεία έκοψε το ρεύμα σε 2 εκατ. αντί να συντηρήσει το δίκτυό της.

Του Ανδρέα Κοσιάρη

Πηγή: Infowar

Περισσότερα...

Σε ποσοστό ρεκόρ η φτώχεια στην Αργεντινή

Πηγή: Ημεροδρόμος

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να... τετραγωνίσει τον κύκλο μέσα στις επόμενες 37 ημέρες, για να πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα τις ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
 
Του Μάριου Χριστοδούλου
 
Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών
Περισσότερα...

...Το «φάρμακο» που εφάρμοσαν οι δανειστές στην Ελλάδα (ιδιωτικοποιήσεις, μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, συμπίεση των μισθών) μπορεί να θεράπευσε την οικονομία, «έγραψε» όμως ανεξίτηλα στις ζωές των «ασθενών»...

Για να διαβάσετε το άρθρο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Ντίνα Δασκαλοπούλου, Αφροδίτη Τζιαντζή

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Με μια αναλυτική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καρδίτσας μιλάει για τους κινδύνους που υπάρχουν τόσο για τους υπαλλήλους όσο και τους πολίτες που επισκέπτονται τη ΔΟY Καρδίτσας και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ευθύνες των υπευθύνων οι οποίοι μέχρι τώρα περιορίστηκαν σε ‘’κενού περιεχομένου’’ δεσμεύσεις για την επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος.

Περισσότερα...

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί συνάδελφος απ’ τη ΔΟΥ Καρδίτσας, ως αποτέλεσμα της πτώσης στο κεφάλι του μέρους της οροφής του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Εφορία.

Περισσότερα...

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, με την κατηγορία ότι απεργοί και συνδικαλιστές αποκλείουν κτίρια και εμποδίζουν εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερα...

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε απ’ την Κυβέρνηση στη Βουλή με τίτλο "Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση", προβλέπονται και συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα τη στελέχωση αυτής με νέο προσωπικό, ιδιαίτερα στον κλάδο των Τελωνειακών, για την κάλυψη, όπως το κείμενο αναφέρει, αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν απ’ το BREXIT.

Συγκεκριμένα στο κείμενο του Σχεδίου Νόμου που από 3.1.2020 έχει κατατεθεί στη Βουλή, με την υπογραφή και του Υπουργού Οικονομικών, προβλέπεται:

  1. Η μετάταξη, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, 190 υπαλλήλων από άλλους φορείς του Δημοσίου.
  2. Η πρόσληψη 150 υπαλλήλων, απ’ τους επιλαχόντες της προκήρυξης 1Γ/2017.
  3. Η πρόσληψη μέσω προκήρυξης στην οποία θα προχωρήσει το ΑΣΕΠ, 270 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων.

Το νομοσχέδιο όμως δεν περιορίζεται μόνο στις παραπάνω προβλέψεις...

Μέσω της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου και της Ειδικής Έκθεσης (με την υπογραφή του Σταϊκούρα), τα οποία αποτελούν σώμα του νομοσχεδίου, προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης στην ΑΑΔΕ εργαζομένων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και συγκεκριμένα με 18 μήνες συμβάσεις, εφόσον όπως αναφέρει αποδειχθεί χρονοβόρα η διαδικασία μετάταξης ή πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων!!!.

Πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια - εκμεταλλευόμενοι τις επικαλούμενες αυξημένες ανάγκες λόγω BREXIT - να εισάγουν στις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες νέες μορφές εργασιακών σχέσεων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις προσπάθειες δημιουργίας και διαφορετικών μισθολογικών καθεστώτων για τους ήδη υπηρετούντες μόνιμους υπαλλήλους.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση τόσο της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ, ότι δεν θα περιλαμβάνονταν στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση δυνατότητα πρόσληψης στις Φορολογικές και Τελωνειακές υπηρεσίες εργαζομένων με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, κάτι όμως που δεν αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν είναι πρώτη φορά που οι δεσμεύσεις τόσο της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ όσο και της Πολιτικής ηγεσίας είναι κενές περιεχομένου.

Τέλος…

Στο σχέδιο νόμου υπάρχει σαφής αναφορά για τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν - απ την υπηρεσία προέλευσής τους - όσοι υπάλληλοι μεταταχθούν στην ΑΑΔΕ, με τα ερωτήματα που προκύπτουν να είναι εύλογα…

  1. Πως είναι δυνατόν σε μια ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία, να αναγνωρίζεται το καθεστώς της προσωπικής διαφοράς για μέρος αυτών που θα έρθουν στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και για άλλους να μην υφίσταται; Με άλλα λόγια πως είναι δυνατόν για υπαλλήλους που θα προσληφθούν είτε με το νέο διαγωνισμό, είτε ως επιλαχόντες της 1Γ να μην υφίσταται η προσωπική διαφορά, ενώ για συναδέλφους που θα έρθουν με μετάταξη να υφίσταται (και σωστά φυσικά);
  2. Πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να αναγνωρίζει (και σωστά) το καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς για τους νεοεισερχόμενους με μετάταξη συναδέλφους και να μην το αναγνωρίσει για 600 περίπου υπηρετούντες εδώ και μήνες συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες μας ή βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης στη Φορολογική Ακαδημία (καλύπτοντας μάλιστα από την τσέπη τους και τα έξοδα διαμονής τους στην Αθήνας);
  3. Πως απαντά η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ στο γεγονός ότι συνάδελφοί μας που μετατάχθηκαν στις υπηρεσίες μας το προηγούμενο διάστημα, δεν μεταφέρανε τυχόν προσωπική διαφορά που λάμβαναν στις υπηρεσίες προέλευσής τους, κάτι που προβλέπεται με σαφήνεια στο προωθούμενο κείμενο;

Εν αναμονή της άμεσης (θέλουμε να πιστεύουμε) ενεργοποίησης των Ομοσπονδιών του ΥΠΟΙΚ….

Δείτε:

Tην Έκθεση του ΓΛΚ

Την Ειδική Έκθεση

Το Σχέδιο Νόμου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1634
Εμφανίσεις Άρθρων
2915027