Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παρατηρείται πτωτική πορεία των τιμών ενέργειας, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 27%, με την μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ, κατοχυρώνοντας έτσι την πρωτιά του πιο ακριβού ρεύματος στην Ευρώπη. Αυτά τα δεδομένα έρχονται μια μέρα πριν να ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής.

Περισσότερα...

Με νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, η κυβέρνηση προωθεί τη μεταβίβαση της τεράστιας περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, σε «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

Περισσότερα...

Φοιτητική πορεία και συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Το Παίδων «Αγία Σοφία» ψυχορραγεί

Ντάνι Βέργου

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Σε φιάσκο – στην πλάτη των υποψηφίων – εξελίσσεται ο περιβόητος διαγωνισμός για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ. Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τόσο την επιλογή των προς εξέταση θεμάτων, όσο και την ύπαρξη όμοιων ομάδων θεμάτων – με προγενέστερες εξετάσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων – ήρθαν και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, προκειμένου να… πιστοποιήσουν ότι κάτι στραβό συμβαίνει.

Περισσότερα...

Με νέα απόφαση του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης των Ελεγκτικών Κέντρων και του ΚΕΒΕΙΣ απο τις 27.6.2022 για τις 29.7.2022

Δείτε τη Σχετική Απόφαση

Απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ με ΑΠ: Δ. ΟΡΓ. Α 1029327 ΕΞ 2022 (ΦΕΚ Β΄ 1702/2022).

Για να την δείτε πατήστε εδώ.

Στήνεται ενιαίος εισπρακτικός μηχανισμός από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με ενιαίες κυρώσεις και αναγκαστικά μέτρα

Πηγή: sofokleousin.gr

Περισσότερα...

Στη χώρα μας ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά 25,6% την περίοδο 2008-2020

του Στέργιου Ζιαμπάκα

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Σύμφωνα τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, στην Ελλάδα το αμάξι είναι είδος που το έχει μόνο η ελίτ

Πηγή: luben.tv

Περισσότερα...

Μία σημαντική και αποκαλυπτική έκθεση της γενικής διεύθυνσης φορολογίας και δασμών της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, η οποία περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν και στην Ελλάδα, πέρασε στα «ψιλά».

Πηγή: tvxs

Περισσότερα...

Καλιφόρνια: Ιδιωτική εταιρεία έκοψε το ρεύμα σε 2 εκατ. αντί να συντηρήσει το δίκτυό της.

Του Ανδρέα Κοσιάρη

Πηγή: Infowar

Περισσότερα...

Ως ένα πρώτο «χαστούκι» στο νόμο του Κωστή Χατζηδάκη για το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) ήρθε η απόφαση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που το έκρινε αντισυνταγματικό και παραπέμπει το θέμα στην Ολομέλεια.

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Κάθε μέρα θρηνούμε και έναν νεκρό. Σήμερα μάλιστα, δύο ακόμη συνάδελφοί μας βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους σε μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα και έναν 38χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που δούλευε σε αποθήκη ιντερνετικού σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.

Περισσότερα...

Με 24ωρη απεργία απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) στις εκδικητικές απολύσεις στη Μαλαματίνα.

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 είναι σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης, και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 και ώρα 21.30.

Ιδιάιτερο ενδιαφέρον έχουν: α) το άρθρο 26 για το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (αφορά κυρίως τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών) και β) το άρθρο 28 για την αναστολή μείωσης της προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων (αφορά συναδέλφισσες/ους που λαμβάνουν προσωπική διαφορά).

Για να δείτε το σχέδιο νόμου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την τηλεργασία στο Δημόσιο.

Περισσότερα...

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΑΔΕ: Νέα δομή και αναβάθμιση της Φορολογικής Διοίκησης

Περισσότερα...

Καταγγελίες που δημιουργούν υπόνοιες διαβλητότητας διατυπώνουν υποψήφιοι για τον διαγωνισμό πρόσληψης 822 ατόμων στην ΑΑΔΕ –εφορίες, τελωνεία, ελεγκτικά κέντρα– που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα...

Βρεθήκαμε σήμερα το μεσημέρι στην ΔΟΥ Παλλήνης στο πλαίσιο των ενημερώσεων που πραγματοποιούμε ως ΑΚΕ στις υπηρεσίες.

Περισσότερα...

Σύμφωνα με email της Αυτοτελούς Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργάνωσης του ΥπΟικ - λόγω των έκτακτων μέτρων και ρυθμίσεων που λαμβάνονται στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 - κρίνεται απαραίτητη η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών μελών - εκπροσώπων των υπαλλήλων του ΥπΟικ και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων στα Δ΄ και Ε΄ Υπηρεσιακά Συμβούλια, η οποία είχε οριστεί για τις 2/12/2020.

Περισσότερα...

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών - εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Β΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο (κλάδος εφοριακών) της ΑΑΔΕ θα διεξαχθούν την Παρασκευή 7-12-2018 στα κτίρια της Κεντρικής Υπηρεσίας στην οδό Καραγεώργη Σερβίας αρ. 8 και αρ. 10.

Για να δείτε το σχετικό αρχείο πατήστε εδώ .

Για να δείτε το σχετικό αρχείο πατήστε εδώ .

Με τους… καλύτερους οιωνούς ξεκινάει το 1ο Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης..!!!

Μοναστήρι του Αγίου όρους προσέφερε κτίριο, τα τετραγωνικά μέτρα του οποίου μάλιστα συμπίπτουν ακριβώς με τις ανάγκες της νέας υπηρεσίας.

Έτσι το ΥΠΟΙΚ προχώρησε στην απευθείας μίσθωση του ακινήτου, αποφεύγοντας τις… χρονοβόρες και μπελαλίδικες διαδικασίες των διαγωνισμών, των προσφορών κλπ κλπ.

Υπήρξε βέβαια, απ’ ό,τι τουλάχιστον προκύπτει απ’ την απόφαση, διαφωνία των αρμόδιων υπηρεσιών ως προς το ύψος του μηνιαίου ενοικίου (το μοναστήρι ζητούσε 21.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι υπηρεσίες πρότειναν χαμηλότερο) αλλά τελικά - με τη βοήθεια προφανώς του Αγίου - επήλθε ‘’συμβιβασμός’’ στις… 21.000 ευρώ.!!!!

Βοήθειά μας…

Δείτε τη Σχετική Απόφαση

(Σχόλιο)

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Εκδόθηκε και πήρε ΦΕΚ με ημερομηνία 29.10.2020 η απόφαση για τη σύσταση των Ελεγκτικών Κέντρων στην Αθήνα (4 Ελεγκτικά Κέντρα) και στη Θεσσαλονίκη (2 Ελεγκτικά Κέντρα).

Για να δείτε ή να τυπώσετε τη σχετική απόφαση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .

Δημιουργείται νέα ΓΓ Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα ΓΓ μεταφέρονται η Δ/νση Φορολογικης Πολιτικής, η Δημόσια Περιουσία, το ΣΔΟΕ και η Δ/νση Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος.

Δείτε το σχετικό ΠΔ 84/2019 (Α΄ 123) .

Το Σάββατο 22 Γενάρη έχει οριστεί από δεκάδες συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, επιτροπές γειτονιάς κ.α. ως Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού. Στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στις πλατείες δεκάδων πόλεων της χώρας, καλούνται συγκεντρώσεις για μια παλλαϊκή, μαζική απάντηση στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΕΚΕΙ!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

  • 22 Ιανουαρίου 2022 - 22 Ιανουαρίου 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στην Θεσσαλονίκη».

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΕΚΕΙ.

  • 21 Ιανουαρίου 2022 - 22 Ιανουαρίου 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ

κδήλωση με θέμα το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14.4.2021 στις 8 μμ.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε εδω

Ενημέρωση Συζήτηση final

Εκδόθηκε η Απόφαση - Προκήρυξη για τη διενέργεια εκλογών με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα από 8:00 π.μ. μέχρι 17:00 μ.μ., για την ανάδειξη αιρετών μελών - εκπροσώπων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων στα Δ ́ και Ε ́ Υπηρεσιακά Συμβούλια.

  • 02 Δεκεμβρίου 2020 - 02 Δεκεμβρίου 2020