Είναι πλέον προφανές… όσο τα πράγματα ζορίζουν ο καθένας διαλέγει το στρατόπεδο που του αρμόζει. Υπό μια έννοια ίσως είναι και καλύτερα έτσι προκειμένου και οι μη έχοντες σαφή εικόνα για όσα λαμβάνουν χώρα στα συνδικαλιστικά μας όργανα και στον κλάδο γενικότερα να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Όσο η ανεξάρτητη αρχή προχωράει και η πολιτική και.. στρατιωτική ηγεσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, τα αστεία τελειώνουν. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και όλες οι φίλιες δυνάμεις λαμβάνουν θέσεις στήριξης. Πρώτη και καλύτερη η ΔΑΚΕ η οποία εδώ και καιρό πλέον ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν τις επιλογές Πολιτικής ηγεσίας και Πιτσιλή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή (13.7.17) στάση της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο της Αθήνας όπου μπλόκαρε, αρνούμενη να υπογράψει Δελτίο Τύπου του Συλλόγου (το οποίο είχε τη στήριξη της πλειοψηφίας)  και με το οποίο καταγγέλλεται η μεταφορά του κόστους των τραπεζικών συναλλαγών στους φορολογούμενους, με επιχειρήματα που δεν αντέχουν κριτικής…

Της κίνησης αυτής της ΔΑΚΕ προηγήθηκε η προσπάθεια… επίπληξης (!!!!) του προέδρου του Συλλόγου απ την πρόεδρο της Ομοσπονδίας η οποία αμφισβήτησε εντόνως το δικαίωμα του Συλλόγου να τοποθετείται επί θεμάτων που δεν τον αφορούν (!!!!!), επικαλούμενη αόριστες και ανύπαρκτες καταστατικές προβλέψεις, καθώς και το γεγονός ότι με αυτά τα θέματα ασχολείται μόνο η Ομοσπονδία (αυτό… χωρίς σχόλια).

Το άγχος τους (ίσως και οι δεσμεύσεις), να μην ακούγεται η παραμικρή κριτική για τις επιλογές Κυβέρνησης – Πιτσιλή, είναι πλέον εμφανές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία. Τουλάχιστον ας έχουν την ειλικρίνεια όταν αναζητούν κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να τους αναζητούν στον καθρέφτη τους. Άλλωστε αυτή τη δουλειά ξέρουν, αυτή κάνουν…

Το επίμαχο Δελτίο Τύπου που αρνήθηκε να υπογράψει η ΔΑΚΕ, κυκλοφόρησε με την υπογραφή της ΑΣΚΙ.   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟY (19.6.17), κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τους φόβους και τις ανησυχίες των συναδέλφων. Φόβοι που δεν σχετίζονται μόνο με τα όσα η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ προωθούν, αλλά και την διάθεση ή και τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών μας οργάνων να αντισταθούν σε όσα δρομολογούνται.

Οι μισές αλήθειες, η καλλιέργεια κλίματος αναμονής για απαντήσεις που όμως εδώ και καιρό έχουν δοθεί, η δημιουργία αυταπατών, η έλλειψη ουσιαστικής εκτίμησης της κατάστασης απ’ το κορυφαίο συνδικαλιστικό μας όργανο και φυσικά η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού για το αμέσως επόμενο διάστημα, χαρακτηρίζουν την Ομοσπονδία (και τις επιλογές της πλειοψηφίας αυτής), κάτι που δυστυχώς αποτυπώνεται και στο τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα.

Η ανάληψη απ την πλευρά της ΠΟΕ ΔΟY, ρόλου ουσιαστικά παρατηρητή, που διαπιστώνει παρά παρεμβαίνει στις εξελίξεις, αποτυπώνεται άλλωστε στον τρόπο λειτουργίας αυτής, τις προτεραιότητες της, τη συνέπεια και τον τρόπο δράσης της κλπ. Εγκλωβισμένη σε πλειοψηφίες που… δεν πολυδιαφωνούν με όσα δρομολογούνται, που αποφεύγουν τη λογική της σύγκρουσης ακόμα και όταν μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα των νέων διαθεσιμοτήτων και που επί της ουσίας προσπαθούν απλά να… ‘’τοποθετηθούν’’ και στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις υπηρεσίες μας. Επιλογές που οδηγούν:

 

  • Στο να αποκρύπτεται – υποβαθμίζεται το ότι εδώ και μήνες οι τρείς ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ εμπαίζονται (με προσβλητικό τρόπο για τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούν) απ’ το ΔΙΟΙΚΗΤΗ της Αρχής, ο οποίος τους μεταθέτει από μέρα σε μέρα την κοινοποίηση του σχεδίου αξιολόγησης. Συμπεριφορά που επιμελώς αποφεύγεται να καταγγελθεί.

 

  • Στην υποβάθμιση του γεγονότος ότι επί της ουσίας έχουν λάβει απαντήσεις για το θέμα των νέων συναδέλφων και το μισθολογικό καθεστώς στο οποίο αυτοί θα υπάγονται, και δεν ήταν σίγουρα οι επιθυμητές. Αντί λοιπόν της πρότασης – απόφασης για το πώς απαντάμε στη μέχρι τώρα κοροϊδία, ζητάμε  απλά απ’ το Διοικητή (βγάζοντάς τον ουσιαστικά ‘’λάδι’’)  να… πιέσει τον Τσακαλώτο, ο οποίος θα… πιέσει τους θεσμούς κλπ κλπ κλπ. Ένα έργο που πολλές φορές έχει επαναληφθεί τον τελευταίο χρόνο και το οποίο το μόνο που εξασφαλίζει είναι ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία και την έλευση των ‘’περιγραμμάτων θέσης’’ και τη ‘’λύση’’ του προβλήματος μέσω αυτών.

 

  • Στον τρόπο με τον οποίο απαντάται η νέα πρόκληση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ο οποίος, σύμφωνα με το ενημερωτικό: ‘’Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μαζικής αποπομπής υπαλλήλων’’!!!! Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει στόχο να καθησυχάσει τους συναδέλφους ή παρουσιάζεται ως διαπραγματευτική επιτυχία. Αν όχι (και πραγματικά το ελπίζουμε) θα περιμέναμε να ακούσουμε τη άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας στις επικείμενες αποπομπές συναδέλφων, έστω και τις… περιορισμένες (αν και ο Διοικητής μίλησε για πρόθεση και όχι για βεβαιότητα ότι δεν θα είναι μαζικές). Εκτός και αν απάντηση αποτελεί η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟY, για τις 20 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!!
  • Στον τρόπο με τον οποίο απαντάται η αναφορά του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ότι στο σχέδιο αξιολόγησης λαμβάνονται υπόψη και οι θέσεις της Ομοσπονδίας, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αρνείται επί μήνες και παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις του να δώσει το σχέδιο αξιολόγησης. Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και συνεννοήσεις με όσους (πολλά χρόνια τώρα…) κάνουν αυτή τη δουλειά και γνωρίζουν αυτές τις διαδρομές.

 

Είναι προφανές, ακόμα και για τους πλέον δύσπιστους, ότι οδεύουμε πλέον ως κλάδος σε καταστάσεις που θα διαφέρουν πολύ σε σχέση με το μέχρι σήμερα τοπίο των υπηρεσιών μας. Βρισκόμαστε πλέον στη φάση υλοποίησης του ιδρυτικού  νόμου της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των υπηρεσιακών παραγόντων, θεσπίζει την ατομική στοχοθεσία - αξιολόγηση, φέρνει ατομικούς μισθούς και φυσικά νέες διαθεσιμότητες.

 

Καταστάσεις πρωτόγνωρες, που θα πρέπει να κινητοποιήσουν άμεσα το σύνολο των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η λογική της αναμονής, των πολύωρων και συνήθως ανούσιων και αναποτελεσματικών συναντήσεων, η σιωπηρή αποδοχή της καταφανέστατης κοροϊδίας του κλάδου μας απ΄ την Πολιτική Ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί απλά θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον κλάδο.

 

Αυτό που σήμερα απαιτείται είναι μια ουσιαστική σύγκρουση με τα προωθούμενα μέτρα, με δυναμικές κινητοποιήσεις, που δεν θα υπονομεύονται εκ των έσω, που θα υιοθετούνται απ το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων και δεν θα αποτελούν αγγαρεία – υποχρέωση προκειμένου να δικαιολογήσουν ορισμένοι το ρόλο τους και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Κινητοποιήσεις που θα εμπνέουν το σύνολο των συναδέλφων και θα δημιουργούν τις στοιχειώδης προϋποθέσεις μαζικής συμμετοχής και στήριξης. Και η τελευταία απεργία, παρά τα τεράστια προβλήματα προετοιμασίας και σχεδιασμού, έδειξε πως οι συνάδελφοι έχουν τη διάθεση και το κουράγιο να στηρίξουν δυναμικούς αγώνες. Αρκεί να πειστούν για την εντιμότητα των αγώνων και για το ότι αυτοί δεν γίνονται για τα μάτια του κόσμου.     

 Αθήνα, 23.6.2017

 

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι δρομολογούμενες εξελίξεις στο χώρο της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις εδώ και χρόνια εκτιμήσεις μας, ότι ο χώρος των φορολογικών υπηρεσιών θα αποτελέσει πεδίο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πειραματισμών επί μοντέλων τα οποία δεν έχουν τύχει εφαρμογής, σε καμιά αντίστοιχη υπηρεσία.

Περισσότερα...

Δεδομένων των εξελίξεων στο κλάδο μας, αλλά και την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό των προσπάθειών μας, η Γραμματεία της ΑΣΚΙ θα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τρίτη, στα γραφεία του Συλλόγου, (Πανεπιστημίου 20 1ος όροφος), αρχής γενομένης από την προσεχή Τρίτη 23.05.2017 στις 16:00μ.μ.

Περισσότερα...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Γι ακόμη μια φορά (η τρίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) μας κοινοποιήθηκε κείμενο ομάδας εργασίας της ΓΓΔΠ με προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Δημόσιας Περιουσίας.

Περισσότερα...

Η απόφαση του ΣτΕ και η επικείμενη παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει, τα εδώ και καιρό λεγόμενά μας, ότι στη χώρα μας το σπορ της μεγάλης φοροδιαφυγής αναπτύσσεται γιατί δυστυχώς βρίσκει γόνιμο έδαφος.

Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ως εργαζόμενοι την ύπαρξη ενός πλέγματος εξουσιών που με τον τρόπο λειτουργίας του, κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες και περιορίζει στο ελάχιστο τη δυνατότητα των φορολογικών υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους, χωρίς ταυτόχρονα να καθίστανται οι ελεγχόμενοι σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας.

  • Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που για ανεξήγητους λόγους, σαπίζουν στις ντουλάπες και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

  • Φορολογικές Υπηρεσίες που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, με φυσικό επακόλουθο τη συνεχή συσσώρευση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.

 

  • Εργαζόμενοι που λειτουργούν εντός ενός χαοτικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου, γεγονός που κάνει τη δουλειά τους από δύσκολη έως αδύνατη.

 

  • Χιλιάδες ολοκληρωμένες υποθέσεις του ΣΔΟΕ οι οποίες για ανεξήγητο (;;) λόγο μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά δελτία και σήμερα οδεύουν προς παραγραφή.

 

 Όλα τα παραπάνω προφανώς και δεν είναι τυχαία. Είναι κομμάτια που συνθέτουν το σκηνικό της φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν ορισμένοι. Εντός αυτού του πλαισίου, η απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών. Ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της σύμπτωσης της εκδοθείσας απόφασης με την έναρξη ουσιαστικά της αυτοματοποιημένης διαδικασίας μαζικών διασταυρώσεων Δηλωθέντων Εισοδημάτων και καταθέσεων στις Τράπεζες, για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια διαδικασία που κατέστει πλέον δυνατή μέσω ενός συστήματος που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ αρχικά δημιούργησαν (εν μέσω… δυσκολιών είναι η αλήθεια) και το οποίο σήμερα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των φορολογικών υπηρεσιών.

 Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΗ πλέον ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ να οδηγηθεί στο ταμείο. Διαφορετικά θα είναι για άλλη μια φορά υπόλογη και εκτεθειμένη στους χιλιάδες μικροοφειλέτες, μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι απειλούμενοι με κατασχέσεις, καλούνται να πληρώσουν χαράτσια και φόρους που δεν αντιστοιχούν στα εισοδήματά τους.

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Την Παρασκευή 9.6.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή. Τα  θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

Περισσότερα...

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Σε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν απο κοινού οι 3 Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών για την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση τησ ΠΟΕ ΔΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι χιλιάδες Δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ταμείο για το Στεγαστικό τους Δάνειο, εκτός του απόλυτου εγκλωβισμού στον οποίο έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια, βιώνουν και την κοροϊδία απ την πλευρά του Ταμείου και της κυβέρνησης η οποία, σε υψηλό επίπεδο, διαβεβαίωνε για την προώθηση παρεμβάσεων – ρυθμίσεων που θα αντιμετώπιζαν το αδιέξοδο.

Περισσότερα...

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Συνάδελφοι, -σσες

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Περισσότερα...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Να καταδικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αθήνα Ελλάδα Συννεφιά κατά τόπους (βράδυ), 26 °C
Παρών Καιρός
Ανατολή: 6:24 πμ   |   Δύση: 8:38 μμ
45%     29.0 km/h     33.525 bar
Πρόγνωση
Πεμ Ελάχιστη: 24 °C Μέγιστη: 31 °C
Παρ Ελάχιστη: 24 °C Μέγιστη: 30 °C
Σαβ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 32 °C
Κυρ Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 32 °C
Δευ Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 32 °C
Τρι Ελάχιστη: 24 °C Μέγιστη: 31 °C
Τετ Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 33 °C
Πεμ Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 35 °C
Παρ Ελάχιστη: 25 °C Μέγιστη: 33 °C
Σαβ Ελάχιστη: 24 °C Μέγιστη: 35 °C

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
4
Άρθρα
1147
Εμφανίσεις Άρθρων
1905930