Κυριακή
03 / 03 / 2024
0 Νέα Άρθρα

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας - 8 Μαρτίου - η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών προγραμματίζει την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 μια πρωτότυπη ξενάγηση - περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και σε σημεία που έχουν συνδεθεί με τους αγώνες για τη γυναικεία χειραφέτηση το 19ο αιώνα.

Κατά την προ 7ετίας έναρξη λειτουργίας της ΑΑΔΕ οι υπέρμαχοι του εγχειρήματος (εντός και εκτός του κλάδου) αφού πρώτα απαξίωσαν και στοχοποίησαν εργαζόμενους και υπηρεσίες, πρόβαλλαν τη σύστασή της ως το μοντέλο λειτουργίας που θα χτύπαγε τη φοροδιαφυγή, θα στεγανοποιούσε τη φορολογική διοίκηση από έξωθεν παρεμβάσεις, θα αντιμετώπιζε φαινόμενα διαφθοράς, θα βελτίωνε το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και φυσικά… θα έφερνε στις υπηρεσίες μας αέρα αξιοκρατίας και διαφάνειας. Μετά από 7 χρόνια λειτουργίας θα ανέμενε κανείς μια στοιχειώδη αποτίμηση της περιόδου, με βάση του στόχους που οι ίδιοι έθεσαν στο δημόσιο διάλογο. Εκτός… και αν η αξιολόγηση στην ΑΑΔΕ είναι κάτι που αφορά μόνο τους τελευταίους τροχούς της αμάξης και όχι φυσικά αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και καθορίζουν τις τύχες των υπηρεσιών μας.

Μπροστά σε άμεσες εξελίξεις βρισκόμαστε σε σχέση με τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τη δομή τους. Σε σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε και αφορά τη διαχείριση των αιγιαλών, προβλέπεται και η ύπαρξη άρθρων που θα αφορούν αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών. Άρθρα που δεν συμπεριελήφθησαν όμως κατά τη δημοσιοποίηση του κειμένου (νεότερες πληροφορίες λένε οτι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν με Π.Δ.).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 28ης του Φλεβάρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤO ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ