Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το έγγραφο της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, το οποίο αμφισβήτησε επί της ουσίας το δικαίωμα των εργαζομένων στην καλοκαιρινή άδεια. Κατέθεσε επίσης συγκεκριμένη πρόταση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, η οποία έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή και με την οποία καλούνταν η ΑΑΔΕ να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, η οποία σημειωτέον ήταν και η μόνη Περιφέρεια που απέστειλε παρόμοιο έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά και αντί της απόσυρσής του, επέλεξε έναν πρωτοφανή, ακόμα και για τα δεδομένα της ΑΑΔΕ, τρόπο αντίδρασης.

Των διάφορων διαρροών για ΕΔΕ και… μηνύσεις, ακολούθησε επιστολή της επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα με βαριές συκοφαντίες, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ακραίες προσωπικές επιθέσεις, ιδιαίτερα προς το μέλος της παράταξής μας και Γραμματέα του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, Μέρκο Δημήτρη. Μια επιστολή, η οποία όχι μόνο δεν συνάδει με τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία ενός υψηλόβαθμου υπηρεσιακού στελέχους, αλλά έχει σαφή στόχο τη λάσπη, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων και φυσικά της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Η επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας μας χαρακτηρίζει ψεύτες και επιχειρεί να παρουσιάσει (γιατί άραγε;;;) ως… παραπλανημένη την Ομοσπονδία η οποία ομόφωνα υιοθέτησε την πρότασή μας. Την ίδια βέβαια στιγμή, δεν αμφισβητεί την αποστολή του εγγράφου της (πώς να το κάνει άλλωστε;;;) αλλά επιχειρεί να το παρουσιάσει (ένα έγγραφο που αφορά τις άδειες των εργαζομένων) ως εμπιστευτικό!!!!

Προφανώς το πρόβλημα της Περιφέρειας είναι ότι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ και η Ομοσπονδία, έδωσαν διάσταση στο θέμα και απαίτησαν την απόσυρση του εγγράφου. Προκαλούμε άλλωστε τη Φορολογική Περιφέρεια να μας επισημάνει έστω και ένα ‘’ψέμα’’ που αναφέρει η ανακοίνωσή μας. Δεν υπάρχει όμως το παραμικρό και για το λόγο αυτό, καταφεύγει στις ύβρεις και στη συκοφαντία.

Η προφανής μάλιστα αδυναμία να υπερασπιστεί το έγγραφό της, την οδηγεί σε περίεργες αναφορές και καταγγελίες που αφορούν το ΣΔΟΕ και τη διάλυσή του!!. Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί αυτή της την έμπνευση (έχει σίγουρα ένα… ενδιαφέρον) και ποιες οι πραγματικές της στοχεύσεις, πέραν της συκοφαντίας. Είναι όμως προκλητικό να στοχοποιεί συναδέλφους και συγκεκριμένα το Μέρκο Δημήτρη γράφοντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός διέλυσε το ΣΔΟΕ, ότι οι αγώνες του ήταν υποκριτικοί και ότι αυτός καθόρισε τους υπαλλήλους που θα έφευγαν ή θα έμεναν στην υπηρεσία κλπ κλπ!!. Κατηγορίες βαριές οι οποίες θα πρέπει να αποδειχθούν, εκτός και αν τις αποδώσουμε στην αντίληψη που ίσως έχει η καταγγέλλουσα για το συνδικαλισμό, τον οποίο υπηρέτησε στο παρελθόν, όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της.

Η Λάσπη όμως, δυστυχώς για τους συκοφάντες, δεν πιάνει πάντα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ρίχνεται με τόσο άγαρμπο και προκλητικό τρόπο. Το αντίθετο μάλιστα. Τέτοιου είδους επιθέσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η παράταξή μας και τα στελέχη της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κλάδος άλλωστε είναι μικρός και ο καθένας μας (συνδικαλιστής, υπηρεσιακός παράγοντας κλπ) αφήνει το στίγμα του. Για ορισμένους προφανώς, η ανιδιοτέλεια και η συνέπεια είναι στοιχεία άγνωστα και η ενασχόληση με το συνδικαλισμό και τα κοινά θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω…

1. Καλούμε την επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, να δημοσιοποιήσει το κείμενο που απέστειλε στα συνδικαλιστικά μας όργανα με τις ιδιαίτερα βαριές, συκοφαντικές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Κατηγορίες οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν διατυπώνονται από υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη και αφορούν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Άλλωστε θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι σε θέση, αφενός να υπερασπιστεί ενώπιον του συνόλου των συναδέλφων το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής της, αλλά και να ανταποκριθεί στη διαδικασία απόδειξης των όσων ισχυρίζεται.

Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, στην οποία προσκλήθηκε αλλά δεν παρέστη η καταγγέλλουσα (και αφού το σύνολο των παρατάξεων χαρακτήρισαν ως απολύτως απαράδεκτο το περιεχόμενο της επιστολής), αποφάσισε ομόφωνα, εκτός των άλλων και τη διαβίβαση αυτής στην Πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, λόγω του περιεχομένου της, αλλά και της ιδιότητας της καταγγέλλουσας.

2. Καλούμε την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και την πρακτική ενός στελέχους της, το οποίο απαντώντας σε μια συνδικαλιστική ανακοίνωση, υβρίζει, στοχοποιεί και συκοφαντεί υπαλλήλους, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη διατύπωση συνδικαλιστικών απόψεων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι…

Η λάσπη και οι συκοφαντίες σε κάθε περίπτωση δεν μένουν αναπάντητες. Το φαινόμενο όμως αυτό, που έρχεται να προστεθεί και σε άλλα, μικρότερης έντασης, γεγονότα υπηρεσιακής αυθαιρεσίας, δείχνει ότι αυτό που πραγματικά αμφισβητείται είναι το δικαίωμα υπεράσπισης των αυτονόητων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας. Ότι απέναντί μας έχουμε ένα ισχυρό και με βαθιές ρίζες υπηρεσιακό, συνδικαλιστικό και πολιτικό κατεστημένο που χρόνια τώρα αλληλοτροφοδοτείται και αναπαράγεται. Ένα κατεστημένο που θεωρεί απαράδεκτο (στο πλαίσιο της αυτονόητης για αυτούς συνδιοίκησης) συνδικαλιστές να αμφισβητούν έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, ακόμα και αν αυτά στρέφονται κατά των εργαζομένων.

Ένα σύστημα πρόθυμων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ως μνημονιακότεροι των μνημονιακών, παρουσιάζουν σε έγγραφα τους τα μνημόνια ως ‘’έκτακτη ανάγκη’’ προκειμένου να περικόψουν τις άδειες των εργαζομένων…

Εμείς, ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, αναλαμβάνοντας κάθε κόστος, έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε με αυτό το κατεστημένο και όσους το υπηρετούν. Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες είναι αναμενόμενες και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Στον αγώνα μας αυτό, κριτής και σύμμαχος μας είναι ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που θέλει και διεκδικεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Αθήνα, 3.8.2018

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΑΚΕ.. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

....και μεσούντος του θέρους η φορολογική περιφέρεια Αθηνών έρχεται να θέσει θέμα μη χορήγησης, περιορισμού ή και ανάκλησης των αδειών, επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών (Δείτε σχετικό έγγραφο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). 

Είναι έκτακτη όμως ανάγκη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΑΑΔΕ;  Γιατί; 

Περισσότερα...

Κρίσεις Προϊσταμένων:

‘’Μόνο οι σεφ αλλάζουν και οι… παραγγελίες’’

 Η εικόνα της απόλυτης αδιαφάνειας στη λειτουργία της ΑΑΔΕ, είναι κοινός τόπος. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας φαντάζουν μάλλον αστείες.

Περισσότερα...

Συναδέλφισσες/οι

Σε μια περίοδο που προωθείται το αφήγημα της δήθεν εξόδου απ’ τα μνημόνια ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την εφαρμογή μιας σειράς νέων μνημονιακών δεσμεύσεων, οι οποίες πρόκειται να αλλάξουν άρδην το εργασιακό μας περιβάλλον και τη μορφή των υπηρεσιών μας.

Περισσότερα...

Για να δείτε το Υπόμνημα των συναδέλφων της Ζ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης σχετικά με τα προβλήματα του ελεγκτικού μηχανισμού και τη δημιουργία επιπλέον προβλημάτων με την ανάθεση ελέγχων στο πλαίσιο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, αρμοδιότητας των τελωνειακών αρχών, πατήστε εδώ.

Αγαπητές/ οι συναδέλφισσες/οι,

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε τόσο οικονομικά όντας αμειβόμενοι άνισα αναλογικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, όσο και επαγγελματικά αντιμετωπίζοντας καθημερινά:

  • αγανακτισμένους φορολογούμενους που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για το τίποτα,
  • επιχειρηματικά συμφέροντα που χειραγωγούν τον φορολογικό έλεγχο προς όφελός τους,
  • την έλλειψη νομικής κάλυψης κατά την άσκηση των καθηκόντων μας,
  • την ανεπάρκεια σε κτιριακές υποδομές και την έλλειψη βασικού εργασιακού εξοπλισμού,
  • αδιαφανείς και θολές διαδικασίες μεταθέσεων / μετακινήσεων εντός της Α.Α.Δ.Ε.,
  • αυταρχικές συμπεριφορές προϊσταμένων αλλά και «παλαιών» συναδέλφων.

 

 Στο πλαίσιο της επικείμενης «εξόδου» της χώρας από το μνημόνιο θεωρείται επιτυχία της πολιτικής ηγεσίας να αποκαταστήσει τη μισθολογική αδικία που υφιστάμεθα μέσω της σύνδεσης των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας με το μισθό. Με άλλα λόγια, πλήρη κατακερματισμό του μισθού, όπου κάθε υπάλληλος θα έχει προσωπικό μισθολόγιο χωρίς καμία αντικειμενική βάση υπολογισμού (βλέπε πτυχία, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση κτλ.) κάτι το οποίο δίνει νομότυπα την εξουσία σε κάθε προϊστάμενο να μας κάνει «λάστιχο» υπηρεσιακά, οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά μόνο και μόνο για μια χούφτα ευρώ παραπάνω.

Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, που δεν είναι καινούρια, τότε αποδεχόμαστε την υποθήκη του επαγγελματικού μέλλοντος μας και την οικονομική μας εξαθλίωση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαΐου είναι η ευκαιρία για να δηλώσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας. Να καταδείξουμε στον υπουργό ότι ΤΩΡΑ ήρθε η στιγμή για λύση στο πρόβλημά μας.

 

Συντονιστική Επιτροπή Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Κ/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την πανελλαδική κινητοποίηση & συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Περισσότερα...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Γι ακόμη μια φορά (η τρίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) μας κοινοποιήθηκε κείμενο ομάδας εργασίας της ΓΓΔΠ με προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Δημόσιας Περιουσίας.

Περισσότερα...

Για να δείτε τις αποφάσεις του ΓΣ της ΠΟΕ - ΔΟΥ που πραγματοποιήθηκε στις 4.7.2018 πατήστε εδώ.

Για να δείτε την τροποποίηση των παροχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΠΟΕ - ΔΟΥ από τις 4.7.2018 πατήστε εδώ.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας.

Περισσότερα...

Όταν το ψέμα, ο εμπαιγμός και η υποκρισία.... γίνονται μόνιμη συνήθεια!!!!!

Για να διαβάσετε την Ανακοίνωση του Συλλόγου για τη συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών του ΥπΟικ με τον Υπουργό Οικονομικών πατήστε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για τη μη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο -

Η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός του Υπουργού

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πανεθνική Ημέρα Δράσης ενάντια σε Λιτότητα – Ανεργία – Υπερφορολόγηση»

  • 30 Νοεμβρίου -0001 - 30 Νοεμβρίου -0001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ

του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κυριακή 1 Απριλίου και Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Περισσότερα...

Γιατί.... ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αθήνα Ελλάδα Λιακάδα, 32 °C
Παρών Καιρός
Ανατολή: 6:44 πμ   |   Δύση: 8:12 μμ
29%     35.4 km/h     33.627 bar
Πρόγνωση
Κυρ Ελάχιστη: 26 °C Μέγιστη: 32 °C
Δευ Ελάχιστη: 26 °C Μέγιστη: 31 °C
Τρι Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 31 °C
Τετ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 32 °C
Πεμ Ελάχιστη: 21 °C Μέγιστη: 31 °C
Παρ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 32 °C
Σαβ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 32 °C
Κυρ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 31 °C
Δευ Ελάχιστη: 22 °C Μέγιστη: 31 °C
Τρι Ελάχιστη: 23 °C Μέγιστη: 32 °C

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 666 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1346
Εμφανίσεις Άρθρων
2214622