Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12.1.2023) συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΔOY με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, παρουσία των Γενικών Διευθυντών. Τα ζητήματα που – μεταξύ άλλων - απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούσαν…

Περισσότερα...

Στην ΑΑΔΕ… το ΜΠΟΝΟΥΣ της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας

Στην ΠΟΕ ΔΟYτο ΜΠΟΝΟΥΣ της Αριστείας

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29.12.22) συνάντηση της Ομοσπονδίας με την ηγεσία της ΑΑΔΕ για το ζήτημα του ΜΠΟΝΟΥΣ και τον αποκλεισμό από αυτό χιλιάδων συναδέλφων που υπηρετούν στις Εφορίες. Η συνάντηση έγινε αρχικά με υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια ακολούθησε και μια άτυπη (μιας και δεν είχε προγραμματιστεί) συνάντηση με τον Διοικητή.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επέμειναν στην ορθότητα των στόχων που τέθηκαν, φωτογράφισαν ευθύνες των Διευθυντών για τη μη επίτευξή τους απ’ τις Εφορίες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε απολύτως σαφές ότι δεν υπήρξε αναπροσαρμογή των στόχων των εφοριών (αντίστοιχη με τη μείωση του προσωπικού αυτών) κατά τη διάρκεια του έτους. Στη συνάντηση οι υπηρεσιακοί παράγοντες αποδέχτηκαν ότι η ΑΑΔΕ συνολικά υπερκάλυψε τους στόχους της, αποδέχτηκαν επίσης ότι καταλυτικό ρόλο ως προς αυτό είχαν οι Εφορίες, αλλά δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις για το πώς αυτό συνάδει με την εμφάνιση των περισσοτέρων Εφοριών ως αποτυχημένες. Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το γεγονός του απαράδεκτου αποκλεισμού απ το μπόνους όσων κάνουν χρήση ‘’αδειών ανατροφής τέκνων’’, μέτρο που έρχεται να αμφισβητήσει ευθέως ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι μάλιστα συνδεδεμένο με την προστασία της μητρότητας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί. Η συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ολοκληρώθηκε με το αίτημα, απ’ την πλευρά τους, να καταθέσει η Ομοσπονδία προτάσεις για τον τρόπο καθορισμού της στοχοθεσίας για τα έτη όμως που θα ακολουθήσουν (!!!).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια άτυπη συνάντηση με το Διοικητή, στον οποίο τέθηκε το θέμα και ζητήθηκε να ενταχθεί το σύνολο των συναδέλφων στο μπόνους. Ο Διοικητής αρνήθηκε ουσιαστικά να πάρει θέση επι του θέματος, προσδιόρισε συνάντηση με την Ομοσπονδία για τις 12.1.23 και δήλωσε ότι πριν τοποθετηθεί θέλει να λάβει την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων. Διάχυτη πάντως (και ίσως ενδεικτική της τελικής του θέσης) ήταν μια προσπάθεια αμφισβήτησης του έργου και της αποτελεσματικότητας των εφοριών, επικαλούμενος μάλιστα και μεταφέροντας - αόριστα - την κακή (…όπως είπε) εικόνα των εφοριών προς τους πολίτες, τη μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους, ενώ επικαλέστηκε και ‘’στοιχεία’’ που δείχνουν ότι ίσως κάποιοι δεν είναι τόσο αποδοτικοί, όσο κάποιοι άλλοι (!!!!). Η προσπάθεια να μεταφερθεί η πραγματικότητα των Εφοριών (υποστελέχωση, υλικοτεχνική υποδομή, μηχανοργάνωση κλπ) και οι ευθύνες της Διοίκησης, αλλά και η πέραν των ορίων εντατικοποίηση της εργασίας, μάλλον βρήκε… τοίχο και η συζήτηση μετατέθηκε για την προγραμματισμένη συνάντηση στις 12.1.23.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14.12.2022 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίστηκε για την Τρίτη 20.12.22. Κατά τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων…

 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ: Οι δικαστικές προσφυγές της κυβέρνησης κατά του δικαιώματος στην απεργία δεν έχουν τέλος

Περισσότερα...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την αιμοδοσία που διοργανώνει τον Φεβρουάριο του 2023 ο σύλλογος Αττικής & Κυκλάδων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από κοινού με την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και τρεις υπηρετούντες Γενικούς Διευθυντές του e-ΕΦΚΑ άσκησε, μέσω της Νομικής της Συμβούλου, αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αμφισβητώντας μεταξύ άλλων, τη συνταγματικότητα της τοποθέτησης ιδιωτών στις κορυφαίες θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ.

Περισσότερα...