Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) έφερε στην επιφάνεια το email που στάλθηκε από την ΓΔΦΔ προς τις ΚΥ (κατ’ εντολή προφανώς του Διοικητή) προκειμένου να προσδιοριστούν οι υπάλληλοι που ‘’δεν αποδίδουν’’ και να συνταχθούν οι σχετικές λίστες της ντροπής.

Πρόκειται για μια παραδιαδικασία που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια τοποθέτησης των υπαλλήλων σε ΠΘΕ ενόψει της εφαρμογής του νέου μισθολογίου – βαθμολογίου της ΑΑΔΕ και αφήνει εκτεθειμένη την Διοίκηση της ΑΑΔΕ καθώς αποδεικνύει ότι … δεν κρατιέται πλέον και δεν τηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ‘’αξιολόγηση’’ θα περιβάλλει τις διαδικασίες αυτές με τον μανδύα της νομιμότητας, επιχειρώντας να εμπλέξει μάλιστα το σύνολο των υπαλλήλων μέσω της αξιολόγησης των 360. Η νέα κανονικότητα της ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνει βίαιες μετακινήσεις υπαλλήλων, ενώ η ‘’κακή αξιολόγηση’’ θα ανοίγει το δρόμο για μείωση μισθού, τόσο μέσω της υποβάθμισης σε χαμηλότερο ΠΘΕ εντός της υπηρεσίας, όσο και με την μετακίνηση σε «υποδεέστερη», κατά την γνώμη της Διοίκησης, υπηρεσία.

Μιλάμε για μια εργασιακή ζούγκλα όπου θα επικρατήσει ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία στην οποία θα επιβραβεύεται ο πιο πρόθυμος, ο πιο πειθήνιος στα προστάγματα του διευθυντή. Μια εξέλιξη που θα έχει διαλυτική επίδραση στις υπηρεσίες μας.

Η Αυτόνομη Κίνηση ενημέρωσε για το mail και τις λίστες που συντάσσονταν («σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το mail) την ηγεσία της ΠΟΕ –ΔΟΥ (στο Βαθμό που δεν γνώριζε την ύπαρξή του) ζητώντας της να πάρει θέση και να μπλοκάρει αυτές τις επαίσχυντες λίστες.

Η απάντηση που λάβαμε αρχικά, όλοι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, ήταν η γνωστή… αφωνία. Την αρχική τους αυτή αντίδραση ακολούθησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να υπερασπιστούν τη Διοίκηση και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα..

Αυτά που ακούσαμε ξεπερνάνε κάθε φαντασία…

« Μιλήσαμε με τη Διοίκηση και μας δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις».!!!

• «Ήταν λάθος διατύπωση».

• «Δεν αφορούσε τους υπηρετούντες στις Κεντρικές Υπηρεσίες, αλλά τους… αποσπασμένους ή όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες άδειες κλπ».!!!!

Και το καλύτερο…

• «Υπηρεσιακοί παράγοντες είναι… προφανώς δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν»!!!.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά καθώς το προωθούμενο μισθολόγιο – βαθμολόγιο της ΑΑΔΕ, έχει και τη δική τους υπογραφή. Όταν αποδέχεσαι τα σχέδια της Διοίκησης και νομιμοποιείς το νέο περιβάλλον (είτε αποδεχόμενος επι της αρχής το Νομοσχέδιο, είτε υποσχόμενος ‘’βελτιώσεις’’ μέσω ‘’τεκμηριωμένων’’ προτάσεων, με τα γνωστά βέβαια αποτελέσματα) είναι μάλλον φυσιολογικό να αποδέχεσαι και να υπερασπίζεσαι και τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν οι επιλογές σου αυτές.

Σε κάθε περίπτωση… είναι πλέον φανερό το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση την αξιολόγηση και τι σημαίνουν οι υπερεξουσίες των διευθυντών. Ήδη με την κατάταξη μας σε ΠΘΕ με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς παίρνουμε όλοι μια γεύση του τι θα επακολουθήσει στις υπηρεσίες μας.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά αποτελεί κυριολεκτικά “πολεμικό ανακοινωθέν” για το σύνολο των εργαζομένων, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Οι όποιες επικοινωνιακές προσπάθειες να το ‘’καλλωπίσουν’’ και να υποβαθμίσουν προβλέψεις του Νομοσχεδίου, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:

Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα μειώνεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  1. Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
  2. Τη 10ωρη εργασία με περίοδο αναφοράς τους 6 μήνες. Το νέο στοιχείο που εισάγεται είναι ότι τώρα μπορεί να γίνει με έγγραφη “συμφωνία” εργαζόμενου - εργοδότη και δεν απαιτείται συλλογική σύμβαση. Οι ώρες αυτές είναι χωρίς επιπλέον αμοιβή και θα αποδίδονται στον εργαζόμενο με μειωμένο ωράριο, όταν ο εργοδότης το αποφασίσει.
  3. Διευρύνονται οι εξαιρέσεις από την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά από κλάδους.
  4. Ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. Έτσι μετά το 50% + 1, των μελών του μητρώου που απαιτείται για την κήρυξη μια κινητοποίησης (νόμος του 2018) τώρα προβλέπεται και ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις, καταργώντας έτσι τη δυνατότητα πραγματοποίησης ουσιαστικών Γενικών Συνελεύσεων, με ζωντανό διάλογο, αντιπαράθεση απόψεων, συμμετοχή και συλλογικότητα.
  5. Σε πλήθος περιπτώσεων επιβάλουν την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας, σε ποσοστό 33,33%, καταργώντας ουσιαστικά εξ αρχής το δικαίωμα απεργιακής κινητοποίησης.

Η άποψη (που εντέχνως καλλιεργείται) ότι οι παραπάνω αλλαγές αφορούν τον Ιδιωτικό Τομέα, είναι προφανώς λάθος. Όχι μόνο γιατί μια σειρά μέτρων όπως αυτά που αφορούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των Σωματείων του Δημοσίου, αλλά και γιατί ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στον Ιδιωτικό τομέα, προωθούνται (ή βρίσκουν ήδη εφαρμογή) και στις δικές μας υπηρεσίες και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Τα Ατομικά Συμβόλαια, οι Απλήρωτες Υπερωρίες, η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου, οι Υπερεξουσίες του εργοδότη (του Διοικητή στη δική μας περίπτωση), η Ελαστικοποίηση της Μισθοδοσίας, η εργασία το Σαββατοκύριακο κλπ, βρίσκονται πλέον σε φάση εφαρμογής και στις δικές μας υπηρεσίες.

Η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας είναι ενιαία

και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση.

Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα παλεύουμε από κοινού,

για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Απεργίας

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην ΑΑΔΕ, αποτελούσε απόλυτη προτεραιότητα τόσο για την ηγεσία αυτής, όσο και την Πολιτική Ηγεσία.

Περισσότερα...

Ένα απ’ τα θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ήταν οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας.

Περισσότερα...

Με νέα επιστολή προς τις Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ το Συντονιστικό των Νέων Συναδέλφων επιμένει στην ανάγκη ουσιαστικής κινητοποίησης και διεκδίκησης της ένταξης του συνόλου των συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.

Περισσότερα...

Συνάδελφοι,                                                                                                                     

Σύσσωμος ο τελωνειακός κλάδος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ απέρριψε την «αξιολόγηση Πιτσιλή».

Περισσότερα...

(Ανακοίνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ)

Η Διοίκηση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών σε μια επίδειξη αυταρχισμού, προχώρησε σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών Σίμου Φωστηρόπουλου και Ελένης Σταυρουλάκη.

Περισσότερα...

Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση της συναδέλφου Τιάνας Ανδρέου, εργαζόμενης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μέλους του Δ.Σ. της ΟΣΥΟ που οδήγησε στην αναίτια μετακίνησή της από τη θέση που εργαζόταν ως γραμματέας τα τελευταία 5,5 χρόνια σε θέση άσχετη με την πολυετή εμπειρία της και το αντικείμενό εργασίας της για περίπου 20 χρόνια.

Περισσότερα...

Οι συναδέλφισσες της καθαριότητας έδωσαν πριν 6 περίπου χρόνια έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Έναν αγώνα που γνώρισε την καθολική στήριξη της κοινωνίας και απονομιμοποίησε την πολιτική των απολύσεων.

Περισσότερα...

Με απόφασή του ο Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της Απεργίας - Αποχής απ την Αξιολόγηση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Περισσότερα...

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας για το Μισθολόγιο… η απάντηση της Ομοσπονδίας μέσω ανυπόγραφου κειμένου που αναρτήθηκε την Παρασκευή 5/3/21 στο site της ΠΟΕ ΔΟY… η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας τη Δευτέρα 8/3/21 και… η μετατροπή του ανυπόγραφου κειμένου σε επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (με πρωτόκολλο και υπογραφές) την Τρίτη 9/3/21.

Ο κλάδος όμως αναμένει άλλες απαντήσεις…..

Για την… ‘’κολοτούμπα’’ της πλειοψηφίας και την αποδοχή του μισθολογίου Πιτσιλή.

Για τη σύνδεση των Περιγραμμάτων με διαφορετικούς μισθούς

Για τα Ατομικά Συμβόλαια και την Ατομική Στοχοθεσία

Για την Προσωπική Διαφορά των Νεοεισερχόμενων και τη μετατροπή τους σε… ‘’ομήρους’’ της Διοίκησης

Για τη μετατροπή μέρους των αποδοχών μας σε… επίδομα

 

Για την Ιστορία…

Δείτε την Ανακοίνωση του Συλλόγου

Δείτε το ανυπόγραφο σχόλιο της Ομοσπονδίας

Δείτε τη Δεύτερη ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας

Δείτε της Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY

 

(Ενημέρωση.. 10.3.21)

Συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, μαζί με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, εν μέσω της φονικής πανδημίας που αντιμετωπίζουμε και έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα εσκεμμένα κωλυσιεργήσει, μην παίρνοντας θέση στο διάλογο με τους εργαζόμενους που είχαν προτείνει ολοκληρωμένη πρόταση μισθολογίου και ρυθμίσεις εργασιακών σχέσεων, έφερε στην βουλή προς ψήφιση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει κάθε έννοια συνεργασίας, επενδύοντας στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» απορρυθμίζοντας κάθε μορφή εργασιακών σχέσεων και αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου

Περισσότερα...

Συναδέλφισσες, -οι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι ο υπουργός εργασίας έδωσαν στη δημοσιότητα το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις  αιώνων των εργαζομένων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία / Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 / για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς / συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1814
Εμφανίσεις Άρθρων
3721953