Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι μια πραγματικότητα. Εν μέσω μάλιστα covid και με κρούσματα στην υπηρεσία, οι συνάδελφοι καλούνται να (ξανά)μετακομίσουν απ’ την Κυψέλη  στο Γαλάτσι.

Περισσότερα...

Σήμερα Σάββατο, ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικοινώνησαν με τους επικεφαλής των Δ.Ο.Υ. και τους ενημέρωσαν ότι ο κ. Διοικητής θα ήθελε ΑΜΕΣΑ να ξέρει στοιχεία που αφορούν το τμήμα Κεφαλαίου (Αριθμό Δηλώσεων, κατηγοριοποίηση Δηλώσεων κλπ). Η απάντηση μάλιστα θα πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό, μέσα στο Σαββατοκύριακο και πάντως πριν τις 9 πμ της Δευτέρας 29/3/21. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των προϊσταμένων και των υπαλλήλων των αρμόδιων τμημάτων.

Η ενέργεια αυτή (που δεν είναι πρωτόγνωρη) δείχνει την αντίληψη της ηγεσίας της ΑΑΔΕ, του ΔΙΟΙΚΗΤΗ και φυσικά των ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΛΟΧΑΓΩΝ. Δείχνει το επίπεδο σεβασμού των υπαλλήλων και των δικαιωμάτων τους όπως είναι το 8ωρο και το πενθήμερο. Δείχνει το τοπίο που διαμορφώνεται στις υπηρεσίες μας και ποια θα είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης.

Το σημερινό φαινόμενο δείχνει όμως και τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, η οποία ΚΡΥΒΕΤΑΙ απ την πραγματικότητα και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να υπερασπιστεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δικαιώματα.

Η Αυτόνομη Κίνηση σε όλες τις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, αλλά και σε πολλές ανακοινώσεις της, έκανε λόγο για τις συνθήκες εργασίες που επικρατούν στις υπηρεσίες μας, την κατάργηση του 8ώρου και την δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Οι απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι ότι είμαστε… υπερβολικοί, ότι οι υπηρεσίες δεν ανοίγουν το Σαββατοκύριακο και ότι ΑΝ κάποιοι συνάδελφοι/συναδέλφισσες προσέρχονται στις υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, το κάνουν εθελοντικά…(!!!)

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και αποτυπώνεται στην άνεση με την οποία η ΔΙΟΙΚΗΣΗ καλεί τους συναδέλφους στα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο και απαιτεί στοιχεία που αφορούν την εργασία τους.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24.3.21 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με θέματα συζήτησης... ‘’Ενημέρωση – τρέχοντα ζητήματα’’ και ‘’δημοσιεύματα περί μετατροπής των εφοριών σε ΚΕΠ’’.

Περισσότερα...

Το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, το οποίο ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες απ’ την Κυβέρνηση, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον στις υπηρεσίες μας.

Περισσότερα...

Με νέα επιστολή προς τις Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ το Συντονιστικό των Νέων Συναδέλφων επιμένει στην ανάγκη ουσιαστικής κινητοποίησης και διεκδίκησης της ένταξης του συνόλου των συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.

Περισσότερα...

Συνάδελφοι,                                                                                                                     

Σύσσωμος ο τελωνειακός κλάδος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ απέρριψε την «αξιολόγηση Πιτσιλή».

Περισσότερα...

(Ανακοίνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ)

Η Διοίκηση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών σε μια επίδειξη αυταρχισμού, προχώρησε σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών Σίμου Φωστηρόπουλου και Ελένης Σταυρουλάκη.

Περισσότερα...

Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση της συναδέλφου Τιάνας Ανδρέου, εργαζόμενης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μέλους του Δ.Σ. της ΟΣΥΟ που οδήγησε στην αναίτια μετακίνησή της από τη θέση που εργαζόταν ως γραμματέας τα τελευταία 5,5 χρόνια σε θέση άσχετη με την πολυετή εμπειρία της και το αντικείμενό εργασίας της για περίπου 20 χρόνια.

Περισσότερα...

Με απόφασή του ο Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της Απεργίας - Αποχής απ την Αξιολόγηση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Περισσότερα...

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας για το Μισθολόγιο… η απάντηση της Ομοσπονδίας μέσω ανυπόγραφου κειμένου που αναρτήθηκε την Παρασκευή 5/3/21 στο site της ΠΟΕ ΔΟY… η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας τη Δευτέρα 8/3/21 και… η μετατροπή του ανυπόγραφου κειμένου σε επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (με πρωτόκολλο και υπογραφές) την Τρίτη 9/3/21.

Ο κλάδος όμως αναμένει άλλες απαντήσεις…..

Για την… ‘’κολοτούμπα’’ της πλειοψηφίας και την αποδοχή του μισθολογίου Πιτσιλή.

Για τη σύνδεση των Περιγραμμάτων με διαφορετικούς μισθούς

Για τα Ατομικά Συμβόλαια και την Ατομική Στοχοθεσία

Για την Προσωπική Διαφορά των Νεοεισερχόμενων και τη μετατροπή τους σε… ‘’ομήρους’’ της Διοίκησης

Για τη μετατροπή μέρους των αποδοχών μας σε… επίδομα

 

Για την Ιστορία…

Δείτε την Ανακοίνωση του Συλλόγου

Δείτε το ανυπόγραφο σχόλιο της Ομοσπονδίας

Δείτε τη Δεύτερη ανακοίνωση του Συλλόγου Αχαΐας

Δείτε της Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY

 

(Ενημέρωση.. 10.3.21)

Συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, μαζί με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, εν μέσω της φονικής πανδημίας που αντιμετωπίζουμε και έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα εσκεμμένα κωλυσιεργήσει, μην παίρνοντας θέση στο διάλογο με τους εργαζόμενους που είχαν προτείνει ολοκληρωμένη πρόταση μισθολογίου και ρυθμίσεις εργασιακών σχέσεων, έφερε στην βουλή προς ψήφιση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει κάθε έννοια συνεργασίας, επενδύοντας στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» απορρυθμίζοντας κάθε μορφή εργασιακών σχέσεων και αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Τελωνειακών, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Γενικού τους Συμβουλίου, καλεί σε Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη 17.2.21, ημέρα κατάθεσης στην ολομέλεια της Βουλής του Μισθολογίου της ΑΑΔΕ.

Για να δείτε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΤ ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητηρίων την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ: Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης απαντάμε με συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την Παιδεία και την Υγεία

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε για περικοπή κατά 10% των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Περισσότερα...

Όργιο καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε άλλες πόλεις και… σαφές μήνυμα για το μέλλον και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1798
Εμφανίσεις Άρθρων
3594772