Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19.10.20 συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟY.

Περισσότερα...

Την περίοδο της πανδημίας, οι εργαζόμενοι (αλλά και οι φορολογούμενοι) στις υπηρεσίες μας, βιώνουν καταστάσεις και συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που η εποχή απαιτεί.

Περισσότερα...

Ανατρέχοντας κάποιος στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ για το ζήτημα της εξ αποστάσεως εργασίας, θα ανέμενε να δει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν - εξασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης του ΥΠΕΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάζοντας όμως την εγκύκλιο (ένα κακογραμμένο και με πλήθος εσωτερικών αντιφάσεων κείμενο) και ο πλέον καλόπιστος, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει την εμφανέστατη προσπάθεια της ΑΑΔΕ, να ακυρώσει επι της ουσία την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, εισάγοντας προϋποθέσεις και περιορισμούς οι οποίοι την καθιστούν επί της ουσίας ανενεργή.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η από 22.9.20 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναφέρει: "για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα είναι υποχρεωτική για τους φορείς τουλάχιστον έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων".

 Είναι αδιανόητο, σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες του ΥΠΕΣ, οι οποίες εξαγγέλλονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου (όχι μόνο των εργαζομένων και των επισκεπτών στις υπηρεσίες μας), να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και όλου του Δημοσίου και με διαφορετικό (ουσιαστικά να μην εφαρμόζεται) στην ΑΑΔΕ.

 Ένα ακόμα κραυγαλέο παράδειγμα όπου η ΑΑΔΕ βάζει τους στόχους της πάνω από τη Υγεία των συναδέλφων, καθώς και πάνω απ’ τη Δημόσια Υγεία. Μπορεί η εφαρμογή της τηλεργασίας να έχει πολλά ζητήματα και να κρύβει μεγάλους κινδύνους για το μέλλον των εργασιακών μας σχέσεων, όμως τη στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και η πολιτεία μας αφήνει ανοχύρωτους στο έλεος του Covid, προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ανάγκες, οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι οι αυτές της ηγεσίας της ΑΑΔΕ.

 Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με την ενιαία εφαρμογή μέτρων που άπτονται της ασφάλειας, της υγείας των συναδέλφων και γενικά της δημόσιας υγείας.

 Τέλος, όσον αφορά την ‘’αγωνία’’ της ηγεσίας της ΑΑΔΕ για την… ‘’απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας’’, τους λέμε ότι το ενδιαφέρον τους για τις υπηρεσίες μας είναι… όψιμο.

 

 Αθήνα, 24.9.2020

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

- «ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ» ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ - ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα...

Με επιστολή του προς τις Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ το συντονιστικό των Νέων Συναδέλφων οι οποίοι δεν λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά, επαναφέρει το αίτημα για ουσιαστικη κινητοποίηση και διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος.

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση φοβούμενη αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και τα μέτρα που μαγειρεύονται, φέρνει νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Περισσότερα...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Περισσότερα...

Μπορεί η κυβέρνηση να νομοθέτησε πριν μερικούς μήνες για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, δυστυχώς όμως η ρύθμιση που ψηφίστηκε δεν λύνει οριστικά το ζήτημα των διαφορετικών μισθολογικών ταχυτήτων εντός των ίδιων υπηρεσιών και τμημάτων.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων για τη Δίκη των Χρυσαυγιτών και κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έξω απ το Εφετείο Αθηνών, την Τετάρτη 7.10.20.

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/4/οικ.14000/15-07-2020 (ΑΔΑ:9Α8Μ46ΜΤΛ6-98Ω) εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Διενέργεια της αξιόλογης του προσωπικού του δημόσιου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2019 - Εισαγωγή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού -Προσωπικού».

Περισσότερα...

Για να δείτε την επιστολή του συλλόγου εφοριακών ν. Θεσ/νίκης - Κιλκίς - Χαλικιδικής για αναστολή λειτουργίας της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

Για να δείτε την Απόφαση της ΠΟΕ - ΔΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 
24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03/07/2020

Τετάρτη 8 Ιουλίου: Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο ώρα 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση ώρα 11:30πμ, Πλατεία Κοραή.

Πέμπτη 9 Ιουλίου: Συγκέντρωση ώρα 19:00, Πλατεία Κλαυθμώνος.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με αφορμή τον περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Περισσότερα...

Εν μέσω καραντίνας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνέστησε Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον Υπουργό, ορίζοντας ως Διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό,  μετακλητό υπάλληλο.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1733
Εμφανίσεις Άρθρων
3353172