Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με βασικό θέμα την προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής απ’ τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου, λόγω έλλειψης συνθηκών ασφάλειας για τους συναδέλφους.

Θυμίζουμε ότι σχετική απόφαση για Απεργία – Αποχή, είχε ληφθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (το Σάββατο 18.7.20) χωρίς όμως αυτή να έχει υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Οι λόγοι της μέχρι σήμερα μη υλοποίησης αποτυπώθηκαν τόσο στην αρχική εισήγηση της Ομοσπονδίας όσο και την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, οι οποίες περιστράφηκαν γύρω απ’ τους ‘’λόγους’’ για τους οποίους δεν θα πρέπει τελικά να γίνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα…

Η εισήγηση της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε:

  1. Στην πετυχημένη (όπως είπαν!!!!) συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κοζάνη.
  2. Σε Νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και το οποίο (σύμφωνα με… πληροφορίες όπως αναφέρθηκε) θα περιλαμβάνει αυστηρότερες ποινές για όσους στρέφονται κατά εργαζομένων.
  3. Στο ότι υπάρχουν… μικροεπεισόδια (έτσι χαρακτηρίστηκαν) στις Εφορίες, αλλά αυτά είναι λίγα στον αριθμό!!!
  4. Όσον αφορά την Απεργία Αποχή και την προκήρυξή της η οποία εκκρεμεί σχεδόν μια εβδομάδα, ειπώθηκε ότι υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα συναδέλφων που ζητάνε απ’ την Ομοσπονδία να μην προχωρήσει στην Απεργία Αποχή, ότι υπάρχει κίνδυνος να αποτύχει, ότι εγείρονται ζητήματα νομιμότητας, ότι δεν θα είναι αποτελεσματικός ο τρόπος διεκδίκησης κλπ κλπ κλπ

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η ΔΑΚΕ η οποία χαρακτήρισε την απόφαση του προηγούμενου Σαββάτου… βεβιασμένη, δήλωσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί, επικαλέστηκε συναδέλφους που θέλουν να βγαίνουν προληπτικό, αναφέρθηκε σε κίνδυνο ενεργοποίησης σεναρίων (αν όπως ειπώθηκε τους δώσουμε την… αφορμή) να φύγει εκτός κλάδου ο προληπτικός κλπ κλπ.

Για τις συγχωνεύσεις η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι είναι κατά… ειδικά όταν αυτές γίνονται στο πόδι (!!!!!).

Η ΠΑΣΚΕ (ΔΥΣΥΕ) δήλωσε ότι είναι υπέρ της κινητοποίησης, ζήτησε να αποσαφηνιστεί το διεκδικητικό πλαίσιο, πρότεινε αν χρειαστεί να γίνει και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (αν αυτό είναι απαραίτητο για την ισχυροποίηση της απόφασης), ενώ τάχθηκε κατά της εμπλοκής της Ομοσπονδίας σε διαδικασίες που σχετίζονται με την επιλογή κριτηρίων για τις προς έλεγχο περιπτώσεις (μετά από σχετικές προτάσεις).

Η ΑΣΚΙ δήλωσε υπέρ της Απεργίας Αποχής, τονίζοντας όμως ότι αυτής θα πρέπει να εξαιρεθεί η ΥΕΔΔΕ.

Υπέρ της κινητοποίησης και της Απεργίας Αποχής τάχθηκαν και οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΣΑΣ.

Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) στην τοποθέτησή της, αφού τόνισε ότι η εικόνα που έχουμε απ’ τις εφορίες δεν είναι αυτή που μεταφέρει η Ομοσπονδία και ότι τα επεισόδια είναι καθημερινά και ιδιαίτερα σοβαρά, τόνισε ότι ήταν λάθος η μέχρι τώρα αντίδρασή της Ομοσπονδίας και η απόρριψη της πρότασης που απ’ την πρώτη ημέρα είχε δημόσια καταθέσει η ΑΚΕ για ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των υπηρεσιών, την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης των πολιτών στις εισόδους των υπηρεσιών μας και την απαίτηση ΑΜΕΣΩΝ μέτρων προστασίας.

Επιπλέον η ΑΚΕ τόνισε ότι η ασφάλεια δεν αφορά μόνο τον προληπτικό, αλλά και όσους δουλεύουν στις εφορίες, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πέραν των όποιων προτάσεων μπορούμε και πρέπει να έχουμε, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να μειώνουμε την ευθύνη της Διοίκησης η οποία έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλεια στους εργαζόμενους, τόνισε ότι είναι λίγο επικίνδυνες οι προτάσεις – σκέψεις να περιοριστεί η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου από κάποιες υπηρεσίες κλπ.

Τόνισε επίσης την ανάγκη η Απεργία – Αποχή να στηριχθεί από όλους, να μην υπονομευτεί και να σταματήσουν οι κινδυνολογίες οι οποίες άρχισαν μετά τις τελευταίες συναντήσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία. Απευθυνόμενη η ΑΚΕ προς το Νομικό σύμβουλο διατύπωσε τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρχει κάλυψη των συναδέλφων κατά την Απεργία Αποχή και αυτά έτυχαν της αποδοχής του Νομικού Συμβούλου. Ο Νομικός Σύμβουλος συμφώνησε επίσης με την άποψη της ΑΚΕ ότι η κινητοποίηση αυτή θα μπορεί θα χρησιμοποιηθεί (εκτός των λόγων για τους οποίους σήμερα αποφασίζεται) και στην εκδίκαση της υπόθεσης της αξιολόγησης στο ΣΤΕ που θα γίνει το φθινόπωρο, μιας και αναδεικνύει τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες δουλεύουμε και τίθενται οι στόχοι.

Επίσης ασκώντας κριτική στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τόνισε ότι τέτοιου είδους διαδικασίες που ακυρώνουν ή δεν εφαρμόζουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων, οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωση των συνδικαλιστικών οργάνων και επι της ουσίας υπονομεύουν την όποια προσπάθεια διεκδίκησης γίνεται. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά συνδυάζονται με κινδυνολογία που δεν αρμόζει σε μια συνδικαλιστική ηγεσία και η οποία ως συνήθως αποδεικνύεται και αβάσιμη (βλ. αντίστοιχη κινδυνολογία υπήρχε και για την Απεργία Αποχή απ’ την Αξιολόγηση).

Πέραν αυτού η ΑΚΕ επανέλαβε την πρόταση της (η οποία απορρίπτεται απ’ την Ομοσπονδία) να ζητηθεί απ’ το ΣΕΠΕ να ελέγξει την καταλληλότητα του συνόλου των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες μας, χωρίς όμως να τύχει της…. προσοχής των υπολοίπων παρατάξεων.

Τέλος επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη και αντικαταστατική απόφαση της Ομοσπονδίας για αποκλεισμό της ΑΚΕ (!!!!) απ’ τις συναντήσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην τελευταία συμμετείχαν και συνάδελφοι πέραν των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής!!!

Στη διαδικασία της συνεδρίασης πήρε μέρος και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, ο οποίος ενημέρωσε για τα νομικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την προκήρυξη της Απεργίας Αποχής.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε κατατέθηκε αρχικά η πρόταση της ΑΣΚΙ να υπάρξει Αποχή απ’ τον προληπτικό μόνο για τις ΔΟY και όχι για την ΥΕΔΔΕ, πρόταση που στήριξε μόνο η ΑΣΚΙ.

Στη συνέχεια κατατέθηκε η πρόταση για Απεργία – Αποχή απ’ τον προληπτικό (για όλες τις υπηρεσίες) η οποία δεν στηρίχθηκε μόνο απ’ τη ΔΑΚΕ, η οποία δήλωσε ότι συμφωνεί με το πλαίσιο και τα αιτήματα, αλλά διαφωνεί με τη διαδικασία!!!.

Με βάση την απόφαση, η Απεργία Αποχή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, με την κοινοποίηση των σχετικών και προβλεπόμενων εξωδίκων προς την πολιτική ηγεσία και τη ηγεσία της ΑΑΔΕ.

ΣΗΜ. Για την ημέρα εκδίκασης της Υπόθεσης στο ΣΤΕ, ο Νομικός Σύμβουλος έκρινε απολύτως απαραίτητη την προκήρυξη απεργίας και την παρουσία των συναδέλφων, παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες (π.χ. συνεντεύξεις τύπου κλπ) που θα αναδείξουν το αίτημά μας. Θυμίζουμε απλά την κριτική που δέχθηκαν οι Γενικοί Σύμβουλοι της ΑΚΕ επειδή παραβρέθηκαν (ήταν οι μοναδικοί) στη δίκη για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ (δίκη η οποία έγινε ερήμην της ηγεσίας της Ομοσπονδίας) και την άποψη της ηγεσίας ότι… δεν θα πρέπει να γίνονται συνδικαλιστικές ενέργειες ή να παρίστανται και εκπρόσωποι των εργαζομένων, πέραν των νομικών, γιατί αυτό μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη…. !!!!

Την Τετάρτη 8.7.20 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και έχοντας ως βασικό θέμα συζήτησης τις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και τα ΜΕΤΡΑ που θα πρέπει να λάβει ο Σύλλογος για την προστασία των συναδέλφων στις υπηρεσίες μας και ειδικά στις υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ., όπου η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι εκτός ελέγχου, προέκυψε ραντεβού (για την ίδια ημέρα !!!) με το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Περισσότερα...

Προσπαθώντας να ‘’νομιμοποιήσει’’ στα μάτια της κοινωνίας τις ενοποιήσεις των εφοριών, η Ηγεσία της ΑΑΔΕ, διαρρέει στον τύπο έναν πίνακα στον οποίο αποτυπώνει το πλήθος των εργαζομένων της κάθε υπηρεσίας, αλλά και το σύνολο των εργασιών που εκτελεί ο κάθε υπάλληλος σε ημερήσια βάση. Επιχειρεί μάλιστα να συγκρίνει τα μεγέθη αυτά στις υπηρεσίες προ της συγχώνευσης, με το τι θα ισχύσει μετά τη συγχώνευση.

Περισσότερα...

Συναδέλφισσες/οι,

Ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με επιλογές της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ και της Πολιτικής Ηγεσίας, οι οποίες αλλάζουν άρδην το εργασιακό μας περιβάλλον και τη μορφή των υπηρεσιών μας. Επίσημα πλέον η ΑΑΔΕ προαναγγέλλει για το αμέσως επόμενο διάστημα…

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση φοβούμενη αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και τα μέτρα που μαγειρεύονται, φέρνει νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Περισσότερα...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Περισσότερα...

Μπορεί η κυβέρνηση να νομοθέτησε πριν μερικούς μήνες για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, δυστυχώς όμως η ρύθμιση που ψηφίστηκε δεν λύνει οριστικά το ζήτημα των διαφορετικών μισθολογικών ταχυτήτων εντός των ίδιων υπηρεσιών και τμημάτων.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης για το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονωϊού σε υπηρεσίες μας, φέρνουν στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης και της Πολιτικής ηγεσίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές λειτουργούν.

Οι επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις και εκκλήσεις μας για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας εργαζομένων και πολιτών που επισκέπτονται τις υπηρεσίες μας έπεσαν στο κενό ή δεν ιεραρχήθηκαν ως σημαντικές απ’ την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία.

Το εξώδικό που εγκαίρως κοινοποιήθηκε απ’ το Σύλλογό μας τόσο στην Ηγεσία της ΑΑΔΕ όσο και την πολιτική ηγεσία, προειδοποιούσε για όλα όσα λαμβάνουν πλέον χώρα, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψιν. 

Οι εκατοντάδες των πολιτών που καθημερινά συνωστίζονται στις εισόδους των εφοριών (αλλά και στο εσωτερικό αυτών), η έλλειψη βασικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, οι διοικητικές αστοχίες που οδηγούν όλο και περισσότερους φορολογούμενους στις υπηρεσίες μας, η τραγική κατάσταση από άποψη υποδομών κλπ, δεν αποτελούν τυχαίο ή συγκυριακό γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα των επιλογών της Διοίκησης και της Πολιτικής ηγεσίας.

Η επιμονή της Διοίκησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών εν μέσω πανδημίας και δεδομένων των άκρως επικίνδυνων συνθηκών που διαπιστωμένα διαμορφώνονται στις συγχωνευμένες υπηρεσίες, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι για την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, μπροστά στο… ‘’μεταρρυθμιστικό’’ τους σχέδιο.

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την απόλυτη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για τους κινδύνους με τους οποίους τους θέτει αντιμέτωπους. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες και δεδομένες, δεν υπάρχει τρόπος να συγκαλυφθούν και σε κάθε περίπτωση θα αποδοθούν…

Ως Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων, καλούμε για πολλοστή φορά τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ…

  1. Να λάβουν, έστω και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους.
  2. Να σταματήσουν ΣΗΜΕΡΑ όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο υπηρεσιών. Η πρόσφατη εμπειρία δείχνει ότι συνθήκες που πρόκειται να διαμορφωθούν είναι εγκληματικές και μετατρέπουν τις υπηρεσίες αυτές σε υγειονομικές βvμβες.

Οι εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 Γεωργιόπουλος Διονύσιος                                               Μέρκος Δημήτριος

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΠΟΕ ΔΟY προκήρυξε Απεργία - Αποχή απ τον προληπτικό έλεγχο, απο σήμερα Δευτέρα 27.7.2020.

Δίτε το σχετικό κείμενο (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Πανελλαδική στάση εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11.30 π.μ.  έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στο χώρο εργασίας τους.

Περισσότερα...

Με εξώδικό του ο Σύλλογος Αττικής επισημαίνει προς την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ τις ευθύνες τους για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες μας και ταυτόχρονα απευθύνεται προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου να πιστοποιήσουν την τήρηση ή όχι της ισχύουσας νομοθεσίας.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03/07/2020

Τετάρτη 8 Ιουλίου: Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο ώρα 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση ώρα 11:30πμ, Πλατεία Κοραή.

Πέμπτη 9 Ιουλίου: Συγκέντρωση ώρα 19:00, Πλατεία Κλαυθμώνος.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με αφορμή τον περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Περισσότερα...

Εν μέσω καραντίνας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνέστησε Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον Υπουργό, ορίζοντας ως Διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό,  μετακλητό υπάλληλο.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 για τον αντιασφαλιστικό νόμο της Κυβέρνησης.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1710
Εμφανίσεις Άρθρων
3247334