Σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ των νέων συναδέλφων προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Περισσότερα...

Ανακρίβειες – Απειλές - Εκβιασμοί και Αποκαλύψεις…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, με προϊσταμένους του Λεκανοπεδίου, αλλά και άλλων περιοχών, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη αξιολόγηση. Ουσιαστικός σκοπός της συνάντησης η άσκηση πίεσης προς τους προϊσταμένους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην αξιολόγηση, αλλά και να… προτρέψουν τους συναδέλφους των υπηρεσιών τους να σταματήσουν την αποχή απ τη διαδικασία.

Περισσότερα...

Στο ‘’Αναπτυξιακό’’ νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση (Δείτε το σχετικό άρθρο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μη λήψης Προσωπικής Διαφοράς για τους εργαζόμενους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ρύθμιση μάλιστα δεν αναφέρεται μόνο σε όσους κατά την ημερομηνία ψήφισης του νόμου υπηρετούσαν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες (κάτι που προέβλεπαν παλαιότερες τροπολογίες), αλλά και όσους στο μέλλον προσληφθούν σε αυτές.

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση στις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων της, έσπευσε να ανακοινώσει την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ και την υπαγωγή της στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία, στην οποία υπάγονται ταυτόχρονα οι Κτηματικές υπηρεσίες και η Διεύθυνση Φορολογικής πολιτικής. Εξέλιξη η οποία προκάλεσε έντονα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα, αλλά και το μέλλον που τελικά επιφυλάσσεται για μια μόνιμα στοχοποιημένη, τα τελευταία χρόνια, υπηρεσία.

Ερωτηματικά και ανησυχίες τις οποίες ενισχύει το γεγονός ότι την αρχική αυτή… ‘’αποφασιστικότητα’’ της κυβέρνησης διαδέχτηκε μια μακρά (μέχρι και σήμερα) περίοδος… σιγής ασυρμάτου.

Το ΣΔΟΕ παραμένει για μήνες ‘’ακέφαλο’’, παρόλο που νομοθετήθηκε θέση Γενικού Διευθυντή, ενώ κανείς απ’ την πολιτική ηγεσία δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπηρεσία.

Ο αρμόδιος δε υπουργός, δηλώνει ουσιαστικά αδυναμία να δώσει σαφείς απαντήσεις, γεγονός που προσκρούει στην κοινή λογική, αν αναλογιστούμε τη σπουδή και την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας.

Μήπως όμως ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να οδηγήσει το ΣΔΟΕ σε αυτή ακριβώς την κατάσταση;

Σε κάθε περίπτωση η Πολιτική Ηγεσία οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις…

  • Πώς είναι δυνατόν να καταργούν μέσα σε ένα βράδυ την ηγεσία μιας νευραλγικής υπηρεσίας, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτή παρουσίαζε αξιόλογο έργο και στη συνέχεια να αφήνεται να λειτουργεί ΄΄ακέφαλη’’ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
  • Πως επηρεάζει η κατάσταση αυτή το έργο της υπηρεσίας και τις ιδιαίτερα σοβαρές και μάλλον… ευαίσθητες υποθέσεις που χειρίζεται το ΣΔΟΕ (π.χ. υποθέσεις επενδύσεων κλπ);
  • Τι μέτρα λαμβάνει η πολιτική ηγεσία, προκειμένου οι υποθέσεις που σήμερα χειρίζεται το ΣΔΟΕ, να μην έχουν την ίδια τύχη (αυτή της παραγραφής) που είχαν χιλιάδες άλλες φορολογικές υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια;
  • Μήπως τελικά αυτό που ζούμε είναι για άλλη μια φορά, ένα σχέδιο υπονόμευσης της λειτουργίας της υπηρεσίας, με απώτερο στόχο όχι μόνο τη δημιουργία συνθηκών που δεν θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο έργο της, αλλά και την ουσιαστική κατάργησή της, προς όφελος μεγάλων, εγχώριων και μη, οικονομικών παραγόντων;

 Καλούμε για άλλη μια φορά την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY, να ιεραρχήσει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας το θέμα του ΣΔΟΕ. Άλλωστε υπάρχουν ζητήματα που δεν σχετίζονται μόνο με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, αλλά αφορούν την καθημερινή λειτουργία αυτού. Την υλικοτεχνική υποδομή, τα θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού, το διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτό (λόγω μη απόδοσης της προσωπικής διαφοράς στους εργαζόμενους που εισήλθαν στην υπηρεσία μετά τον Οκτώβρη 2018), τις μετακινήσεις υπαλλήλων που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλπ.

Απαιτούμε απ την πολιτική ηγεσία…

  • Τη νομοθετική θωράκιση του έργου των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.
  • Την επαναφορά του δικαιώματος διενέργειας φορολογικού ελέγχου.
  • Την αντιμετώπιση της μισθολογικής ανισότητας των υπαλλήλων (αφορά το σύνολο του ΥΠΟΙΚ).
  • Τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη στελέχωση των υπηρεσιών.
  • Την επαναλειτουργία δομών που το προηγούμενο διάστημα καταργήθηκαν.
  • Την πρόσληψη προσωπικού και τη στελέχωση, τουλάχιστον στο προ κρίσης επίπεδο.

 

Αθήνα, 24.10.2019

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή ΠΑΤΡΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μπορεί η κυβέρνηση να νομοθέτησε πριν μερικούς μήνες για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, δυστυχώς όμως η ρύθμιση που ψηφίστηκε δεν λύνει οριστικά το ζήτημα των διαφορετικών μισθολογικών ταχυτήτων εντός των ίδιων υπηρεσιών και τμημάτων.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης για το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για να διαβάσετε την Ανακοίνωση του Συλλόγου Αττικής & Κυκλάδων πατήστε εδώ.

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το διαχρονικό του νόημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Περισσότερα...

Με σημερινή τους ανακοίνωση οι τρείς Ομοσπονδίες του ΥπΟικ καταγγέλλουν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ απειλές και τους εκβιασμούς απ την πλευρά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ προς τους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ και καλούν σε συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟΥ για τις αποφάσεις του Γενικού Δυμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 9.10.2019 πατήστε ΕΔΩ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την Ανακοίνωση.

Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ για την "αξιολόγηση" της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Περισσότερα...

Η ΑΔΕΔΥ με σημερινό της ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ καταγγέλλει τις απειλές και τους εκβιασμούς εις βάρος των εργαζομένων απ την ηγεσία της ΑΑΔΕ και καλεί τόσο αυτήν, όσο και την Κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση απόσυρση αυτού του σχεδίου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επιχειρούμενη καταστρατήγηση του Α.Σ.Ε.Π.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ: Μέσα στο κατακαλόκαιρο, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο με τα συνδικάτα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε στη Βουλή, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, την κατάργηση προστατευτικών, για τους εργαζόμενους, διατάξεων.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1606
Εμφανίσεις Άρθρων
2801966