του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Κραυγαλέα φωτογραφική διάταξη προκήρυξης του υπουργείου Οικονομικών για προσλήψεις «ειδικού επιστημονικού προσωπικού» • «Τι να έχεις δουλέψει σε κανάλι, τι στα λογιστικά, το ίδιο είναι για την κυβέρνηση των αρίστων», καταγγέλλει αναγνώστης που εντόπισε την προκήρυξη.

Περισσότερα...

Άρθρο του Μάκη Γεροντίδη*

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί κείμενο συναδέλφων από την Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας, το οποίο υιοθετήθηκε από τον τοπικό σύλλογο και ανέβηκε στο site της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ., και ζητάει την επέκταση του «ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ» και στο Υπουργείο Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές).

Περισσότερα...

Γιάννης Κουζής*

Η συνεχής αυξομείωση των ωραρίων αποδιαρθρώνει την κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων εντείνοντας τους κινδύνους διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ενώ τα συνεχή 10ωρα σε μια χώρα με υψηλό δείκτη εργατικών ατυχημάτων και με υψηλές τις θερινές θερμοκρασίες, ενισχύουν την πρόκληση επαγγελματικών κινδύνων

Περισσότερα...

        Η σημερινή πραγματικότητα λόγω πανδημίας, που έρχεται ύστερα από μια δεκαετία σκληρής λιτότητας και αντιλαϊκών μνημονίων, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην κοινωνία.

Περισσότερα...

(άρθρο συναδέλφου που στάλθηκε για δημοσίευση στο eforiakoi.org)

Πέρασαν και οι γιορτές, έφυγε το αρρωστημένο 2020, πήραμε και το bonus – τυράκι (για το 2018) για να κάνουμε την αξιολόγηση (του 2018) αλλά φευ!

Περισσότερα...

Άρθρο*

Επειδή το σωστό  πρέπει να λέγεται, πρέπει να απονείμουμαι τα εύσημα στα στελέχη και τους εργαζομένους της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας (ΦΟ.Τ.Α.), τα οποία μετά την  αναστολή της εκπαιδευτικής  λειτουργίας της Ακαδημίας λόγω  πανδημίας, σχεδόν εν μια νυκτί, κατάφεραν να μετατρέψουν το  δια ζώσης πρόγραμμα των νέων εφοριακών και τελωνειακών συναδέλφων, σε εξ αποστάσεως, σώζοντας την πολλά υποσχόμενη  εκπαίδευση των νέων συναδέλφων, αλλά και την τιμή του κλάδου.

Περισσότερα...

Η εικόνα που εισπράττουμε απ’ τα τμήματα ΕΣΟΔΩΝ των εφοριών, δείχνει μια κατάσταση εκτός ελέγχου και συναδέλφους οι οποίοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής.

Περισσότερα...

Από τις αρχές του έτους ζητήθηκε από το Υπ. Οικ/κών να γνωρίσουν οι Κτηματικές Υπηρεσίες τις ανάγκες τους για την κάλυψη υπερωριακής εργασίας των εργαζομένων, εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσιακές ανάγκες που την καθιστούν αναγκαία.

Περισσότερα...

Οι δημόσιες σχέσεις και η επικοινωνία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και προβολή της εικόνας ενός προσώπου, ενός οργανισμού. Ειδικά όταν δημιουργείται ένα συμβάν, πρέπει να υπάρχει αντίδραση ώστε να προβάλλεται η αλήθεια και να μην πλήττεται η εικόνα του.

Περισσότερα...

Άρθρο - Παρέμβαση

Συζητώντας με συναδέλφους τις προάλλες, θίξαμε το θέμα των υπηρεσιακών συμβουλίων των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε. και κατά πόσον αυτά εξ-«υπηρετούν» (εξ ου και το λήμμα «Υπηρεσιακό») τον σκοπό για τον οποίο έχουν συσταθεί.

Περισσότερα...

Άρθρο του Γ. Ρόδη

Δεν είναι οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ή η διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα που πουλήθηκε στον πρόεδρο Ομπάμα,. Είναι ότι αυτός ο άθλιος ρατσιστής, υπόδικος και καταζητούμενος πλέον, που αποκάλεσε «υβρίδια, ζώα και καθάρματα», τους ανθρώπους με αναπηρία, έχει συνεχιστές.

Mε ευφάνταστες «γραφικές γελοιότητες» και με 100 ευρώ εγγραφή, ξεκινά η κατασκευή «πιστών-οπαδών» που σαν υπνωτισμένα ρομπότ δίνουν τον όρκο του «πολεμιστή» και ξεχύνονται διοργανώνοντας πορείες στις πόλεις μας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις του αρχηγού τους. Μιμούμενοι μία άλλη εγκληματική οργάνωση του χώρου.

Τελευταία δε, εφορμούν στις Υπηρεσίες μας μόνο για πολιτικές εντυπώσεις, ψάχνοντας ομήρους και εξιλαστήρια θύματα εφοριακούς, προϊσταμένους και συνδικαλιστές, ως τους κύριους υπεύθυνους των αντιλαϊκών   πολιτικών που εφαρμόζονται μέσω των μνημονίων. Στην πραγματικότητα κεκαλυμμένα συνεχίζουν τον ολοκληρωτικό λόγο του πιο απάνθρωπου ρατσισμού, απευθυνόμενοι σε απογοητευμένους «πατριώτες» και συγχυσμένους πολίτες προς άγρα εκλογικής πελατείας.

Δεν είναι, παρά ένα ακόμα κατασκεύασμα των καιρών της καθωσπρέπει πολιτικής. Υπό τις ευλογίες τους και με την απαιτούμενη διαφήμιση των ΜΜΕ, τόσα χρόνια, ο αρχηγός τους ξεσάλωνε. Σήμερα αυτοί, βρίσκουν «κενό» νόμου και ταλαιπωρούν εργαζόμενους και φορολογούμενους δημιουργώντας αναστάτωση στις Δ.Ο.Υ.

Δυστυχώς όμως κ η σημερινή κυβέρνηση προτιμά να αδιαφορεί επιδεικτικά. Υποβαθμίζει τα συμβάντα με τους «γραφικούς» ρατσιστές. Στην πραγματικότητα όμως συνεχίζει να πειραματίζεται με κάθε τρόπο όσο εξωφρενικός και να φαίνεται πάνω σε μια παραζαλισμένη κοινωνία, που βιώνει ολοένα και μεγαλύτερη σύγχυση και θα πρέπει να εμπεδώσει ότι εδώ που φθάσαμε τίποτα δεν είναι αρκετά «αλλόκοτο», «απίθανο», και «εξωπραγματικά γελοίο»…

Ρόδης Γιώργος

Μέλος του Γενικου Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟY

ΥΓ: Όσο συνεχίζει να χάνει την αξιοπιστία του ο Συνδικαλισμός, τόσο θα κερδίζει ο φασισμός Όσο οι εργαζόμενοι θα χάνουν την πίστη τους, στην δύναμη που έχει «το εμείς», η Αλληλεγγύη και ο Αγώνας, τόσο ο κάθε ένας από εμάς, μόνος του και φοβισμένος, θα παρακαλάει να έρθει ένας μεσσίας, ο αρχηγός που θα βάλει τάξη… αλλά αυτός έρχεται πάντα με τα τανκς και φεύγει αφού χυθεί πολύ αίμα…

Άρθρο της Φρ. Σκλαβάκη

Καταρχήν κρίνω σκόπιμο να κάνω σαφές, για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση, ότι ως γυναίκα διαφωνώ με τις «μέρες μνήμης». Ήμουν και συνεχίζω να είμαι υπέρ της δράσης και δεν είμαι και «φεμινίστρια», αλλά άνθρωπος που ανεξαρτήτως φύλου, παλεύω μαζί με τους άλλους ανθρώπους, εργαζόμενους, άνεργους κλπ, της εργατικής τάξης για την εξάλειψη της καταπίεσης, της αδικίας, της εκμετάλλευσης, του σεξισμού, της βίας, των διακρίσεων.

Ο σεβασμός λοιπόν στη Γυναίκα, είναι μάλλον υποκριτικός, όταν δεν αφορά το σύνολο των ανθρώπων, με πρώτες τις γυναίκες, όταν δεν αφορά το σύνολο του χρόνου αλλά μια στις 365 ημέρες, όταν τον επικαλούμαστε είτε από ενοχές (στην καλύτερη περίπτωση) είτε για να καλύψουμε ευθύνες και επιλογές που κάθε άλλο παρά τιμούν και αναγνωρίζουν το ρόλο της γυναίκας.

Και μάλλον αυτά τα χαρακτηριστικά έχει δυστυχώς η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY για την 8η Μάρτη (από επιλογή δεν την επισυνάπτω, αλλά μάλλον αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το  site της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. να τη διαβάσει).   Για την ΠΟΕ ΔΟY λοιπόν…

Α) Η καταλήστευση των εργαζόμενων (ανεξαρτήτως φύλου) έγιναν στην ανακοίνωση «περιοριστικές πολιτικές»

Β) Βία φυσικά και είναι οι 14 μαχαιριές στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας. Όπως βία είναι και οι αυτοκτονίες δεκάδων γυναικών που συμβαίνουν γύρω μας και δεν οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες αλλά είναι αποτέλεσμα του βάρους και των αδιεξόδων που οδηγεί η ασκούμενη πολιτική όχι μόνο την περίοδο των μνημονίων αλλά σε όλο το πλαίσιο και τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Βία ασκείται στις γυναίκες που ζουν στις φυλακές κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ή στις μετανάστριες και στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους με μικρά παιδιά στα χέρια, προκειμένου να τα σώσουν απ’ τις βόμβες των πολιτισμένων και ευαίσθητων, κατά τα άλλα, Δυτικών. Βία είναι όταν χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια ξενιτεύονται γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα και γίνονται οικονομικοί μετανάστες… Πράγματα για τα οποία η ΠΟΕ Δ.Ο.Υ δεν βρίσκει το λόγο να κάνει την παραμικρή αναφορά.

Γ) Για την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ «αδικία» είναι οι 200 συναδέλφισσες μητέρες ή έγκυες που δεν πήραν το μπόνους της ΑΑΔΕ, αλλά δεν είναι προφανώς το καθεστώς που διαμορφώνεται για το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ και άρα και για τις συναδέλφισσες αυτές. Η ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. δεν «είδε» ότι σε κάποιους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου θα μειώνεται ο βασικός μισθός με βάση τα περιγράμματα, δεν «είδε» ότι «περισσεύουν» λόγω της ενοποίησης των Δ.Ο.Υ 289 εργαζόμενοι (στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες) που είναι άγνωστη η τύχη τους. Η ΠΟΕ Δ.Ο.Υ «δεν είδε» την εκμετάλευση και την αδικία στις συναδέλφισσες καθαρίστριες με συμβάσεις έργου που είναι ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4 ΜΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ Η ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ 10-15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Μάλλον στην ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. αρέσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ελαστικά εργαζόμενες δεν είναι εκλογική πελατεία κάποιας από τις παρατάξεις.

Δ) Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ που παρεμπιπτόντως έχει «πρόεδρο» και «αντιπρόεδρο» γυναίκα, θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες με 4 γυναίκες – στελέχη της κυβέρνησης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, για να αποκατασταθούν αδικίες, όπως λέει, εις βάρος συναδελφισσών, αλλά στην ατζέντα της δεν είναι κανένα από όλα τα παραπάνω, αλλά ούτε προφανώς και αντικείμενο συνδικαλιστικής διεκδίκησης το επόμενο διάστημα. Είναι μάλλον σαφές ότι η ηγεσία της Ομοσπονδία μας επενδύει για τη λύση των προβλημάτων μας στη μεγαλοψυχία των κυβερνόντων και την «ευγένεια» τους. Πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις το απίστευτο επιχείρημα ότι η λύση των προβλημάτων των συναδελφισσών θα έλθει ως δώρο της διοίκησης τη μέρα της γυναίκας…

Με τέτοιες διαδικασίες η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας, προσβάλει δεν υπερασπίζεται τις Γυναίκες…

Από την άλλη οι 4 γυναίκες – στελέχη της κυβέρνησης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, σ’ αυτές τις συναντήσεις, απλώς θα ευχαριστήσουν την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. αφού στο «πρόσωπό» της βρήκαν έναν πολύ καλό «συνοδοιπόρο» που όλοι μαζί εργάζονται για το «καλό» των εργαζόμενων γυναικών και αντρών.     

Σκλαβάκη Φρόσω

Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ Αττικής και Κυκλάδων

Μεγάλος ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες για την λοταρία που εγκαινίασε η ΑΑΔΕ. Το ενδιαφέρον των φορολογουμένων ήταν τόσο μεγάλο, με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα της.

Περισσότερα...

Έχοντας έναν έξοχο πανεπιστημιακό δάσκαλο ως υπουργό οικονομικων, θεωρώ , ότι αφού πρόκειται και για αριστερό πάνω απ’όλα , να ακολουθήσω την σκέψη του όσον αφορά την καταβολή «bonus», από την Α.Α.Δ.Ε. προς τους συναδέλφους και με τον όποιο τρόπο το καταβάλει.

Από τα βασικά πιστεύω των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΗΜΙΤΗ και ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ήταν και είναι η δημιουργία ενός κράτους όσο το δυνατόν κατ’εικόνα και ομοίωση του «ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ». Αυτό συνεπάγεται μάνατζμεντ εμπορικού τύπου, ανταγωνισμό με όρους οιονεί αγοράς ΚΑΙ αμοιβές με όρους διαφοροποίησης μισθών ανάλογα με την ‘’θέση εργασίας’’ στο ίδιο εργασιακό σύστημα με όρους ‘’ανταγωνισμού της αγοράς’’.

Η κατάληξη αυτής της λογικής του ανοίγματος του κράτους στις μεθόδους της αγοράς καταλήγει να ακολουθεί την πολιτική των αμερικανών πεζοναυτών ενάντια στους Βιετκόνγκ : ‘’ Για να σώσετε το χωριό κάψτε το ‘’.

Τελικά, όσο περισσότερο κυριαρχεί το ιδιοτελές συμφέρον σε βάρος της επαγγελματικής ηθικής τόσο πιο ευάλωτο γίνεται το δημόσιο ως προς την αποτελεσματικότητα του , και πολύ περισσότερο στο υπουργείο οικονομικών, μέσα από την σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την θέση στην ιεραρχία που κατέχει ο κάθε συνάδελφος.

Και μια και μιλάμε για ηθική , οι συνδικαλιστές εξαγοράζονται έναντι πινακίου φακής ή δεν εξαγοράζονται έναντι οποιουδήποτε τιμήματος;

1Ευκλείδης Τσακαλώτος , ‘’Αξίες και Αξία της Αριστεράς ‘’ , Κριτική.

Μαυροειδής Βαγγέλης

Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΔΟΥ

          Του Παναγιώτη Μπικα    

          Είναι κοινός πλέον τόπος τα ευχολόγια να σταματήσει η διαρροή μορφωμένων νέων στο εξωτερικό " brain drain" και να μείνουν στον τόπο τους προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία της χώρας και κάποιοι από αυτούς να στελεχώσουν και να συνδράμουν σε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Μόλις ένα χρόνο πριν, οι πρώτοι από εμάς διορίστηκαν με την προκήρυξη 2Κ/2015 στην τότε ΓΓΔΕ σημερινή ΑΑΔΕΟι περισσότεροι αφήνοντας δουλειές (τις περισσότερες φορές καλοπληρωμένες), πολλοί από μας έχοντας οικογένεια και παιδιά (και πολλές φορές περισσότερα από δύοκαι αρκετοί αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν σε άλλες πόλεις. Όλοι όμως έχοντας όνειρα για μια νέα αρχή, με στόχο να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και να σταδιοδρομήσουμε στη νέα μας δουλειά.

          Αυτό όμως που αντικρίσαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων είναι έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, αυξημένες ευθύνες , υποστελεχωμένες υπηρεσίες, μεγάλο φόρτο εργασίας και διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση.

          Το φιλικό χτύπημα στην πλάτη και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα θέματα που απασχολούσαν την προκήρυξη αποδείχτηκαν προπέτασμα καπνού για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κερδίσουν χρόνο. Έτσι πολιτική ηγεσία και Διοικητής κάνοντας μπαλάκι και μεταθέτοντας τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες κωλυσιεργούσαν μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ξεδιπλώσουν και να εφαρμόσουν το σχέδιο τους που δεν είναι άλλο από τα περιγράμματα θέσης.

           Μέσω των περιγραμμάτων θέσης και της κατ επίφασης αξιολόγησης θέλουν να έχουν ένα σαλαμοποιημένο σε πολλές κατηγορίες ανθρώπινο δυναμικό και να καθιερώσουν ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμεί ο αμοραλισμός και η ανθρωποφαγία με δέλεαρ λίγα ψίχουλα. Ειδικά για την 2Κ λέγεται οτι αντί της νομοθετημένης προσωπικής διαφοράς θα παίρνουμε ένα μπόνους, παγιώνοντας την άνιση μεταχείριση και καθιερώνοντας διαφορετική μισθολογική αφετηρία για τους εργαζομένους που θα έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/2016. Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ΑΑΔΕ όσο και ειδικότερα τα άτομα που έχουν διοριστεί σε αυτή μετά το 2016 ( και πιο συγκεκριμένα η  2Κ/2015 ) αποτελούν πειραματόζωα για ένα νέο τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα, όπου τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις χρόνων θα συρρικνώνονται.

           Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν εφικτή αν η ενορχηστρωμένη επίθεση στους εργαζόμενους δεν υποβοηθιόταν από μέσα. Είναι φανερό ότι έχει δημιουργηθεί ένα μπλοκ από συνδικαλιστικές παρατάξεις, όπου κάποιες σε απευθείας συνεννόηση με την εργοδοσία, άλλες που παραμένουν φορείς μιας νοοτροπίας του παρελθόντος που μας έφερε ως εδώ και άλλες εκπροσωπώντας τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες λογικές χρυσώνουν το χάπι και αποτελούν κανάλια μέσω των οποίων διαχέονται οι συστημικές και εργοδοτικές απόψεις. Σκοπός τους να περιοριστούν οι συλλογικοί αγώνες και να περάσουν οι κυοφορούμενες αλλαγές χωρίς αντιστάσεις. 

           Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Απαιτείται η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά και στις συλλογικές διαδικασίες. Το γεγονός ότι  50% των διορισθέντων δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό ή έχουν παραιτηθεί, απαξιώνει τις υπηρεσίες μας και είναι άκρως ανησυχητικό. Το μέλλον των υπηρεσιών  και ο πλούτος τους είμαστε εμείς, το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά οι νεότεροι. Από την στιγμή που αναλάβαμε τις υπηρεσιακές ευθύνες πρέπει να πάρουμε πάνω μας και το βάρος των αγώνων. Μακριά από μεμψιμοιρίες και λογικές που θέλουν να μας καταστήσουν άβουλους και φοβισμένους.

           Ο σύλλογος της Αθήνας ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και έρεισμα στους αγώνες μας. Αποτελώντας ένα καταφύγιο για τους εργαζομένους, μια όαση αλληλεγγύης. Αυτόν τον χαρακτήρα του συλλόγου πρέπει να τον διασφαλίσουμε. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πρώτη δύναμη στην Αθήνα είναι η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΣΚΙ η οποία " τρέχει" και τον σύλλογο.  Η ΑΣΚΙ έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται να έχει μια σύγχρονη ριζοσπαστική συνδικαλιστική παράταξη που θα βρίσκεται  στο πλευρό των εργαζομένων. Στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων στηρίζουμε ΑΣΚΙ.

 

Μπίκας Παναγιώτης

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΕ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 2Κ /2015

Πηγή: Euroactiv.gr

Η αλλαγή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού το 2012 στην Ελλάδα, οδήγησε στην άνθιση της μαύρης αγοράς, αντιμετωπίζοντας με στρεβλό τρόπο την αγορά και τους καταναλωτές, οι οποίο, στερούμενοι οικονομικότερα προϊόντα, καταφεύγουν στην παράνομη αγορά, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1858
Εμφανίσεις Άρθρων
4016352