Μεγάλος ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες για την λοταρία που εγκαινίασε η ΑΑΔΕ. Το ενδιαφέρον των φορολογουμένων ήταν τόσο μεγάλο, με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα της.

Περισσότερα...

Έχοντας έναν έξοχο πανεπιστημιακό δάσκαλο ως υπουργό οικονομικων, θεωρώ , ότι αφού πρόκειται και για αριστερό πάνω απ’όλα , να ακολουθήσω την σκέψη του όσον αφορά την καταβολή «bonus», από την Α.Α.Δ.Ε. προς τους συναδέλφους και με τον όποιο τρόπο το καταβάλει.

Από τα βασικά πιστεύω των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΗΜΙΤΗ και ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ήταν και είναι η δημιουργία ενός κράτους όσο το δυνατόν κατ’εικόνα και ομοίωση του «ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ». Αυτό συνεπάγεται μάνατζμεντ εμπορικού τύπου, ανταγωνισμό με όρους οιονεί αγοράς ΚΑΙ αμοιβές με όρους διαφοροποίησης μισθών ανάλογα με την ‘’θέση εργασίας’’ στο ίδιο εργασιακό σύστημα με όρους ‘’ανταγωνισμού της αγοράς’’.

Η κατάληξη αυτής της λογικής του ανοίγματος του κράτους στις μεθόδους της αγοράς καταλήγει να ακολουθεί την πολιτική των αμερικανών πεζοναυτών ενάντια στους Βιετκόνγκ : ‘’ Για να σώσετε το χωριό κάψτε το ‘’.

Τελικά, όσο περισσότερο κυριαρχεί το ιδιοτελές συμφέρον σε βάρος της επαγγελματικής ηθικής τόσο πιο ευάλωτο γίνεται το δημόσιο ως προς την αποτελεσματικότητα του , και πολύ περισσότερο στο υπουργείο οικονομικών, μέσα από την σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την θέση στην ιεραρχία που κατέχει ο κάθε συνάδελφος.

Και μια και μιλάμε για ηθική , οι συνδικαλιστές εξαγοράζονται έναντι πινακίου φακής ή δεν εξαγοράζονται έναντι οποιουδήποτε τιμήματος;

1Ευκλείδης Τσακαλώτος , ‘’Αξίες και Αξία της Αριστεράς ‘’ , Κριτική.

Μαυροειδής Βαγγέλης

Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΔΟΥ

          Του Παναγιώτη Μπικα    

          Είναι κοινός πλέον τόπος τα ευχολόγια να σταματήσει η διαρροή μορφωμένων νέων στο εξωτερικό " brain drain" και να μείνουν στον τόπο τους προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία της χώρας και κάποιοι από αυτούς να στελεχώσουν και να συνδράμουν σε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Μόλις ένα χρόνο πριν, οι πρώτοι από εμάς διορίστηκαν με την προκήρυξη 2Κ/2015 στην τότε ΓΓΔΕ σημερινή ΑΑΔΕΟι περισσότεροι αφήνοντας δουλειές (τις περισσότερες φορές καλοπληρωμένες), πολλοί από μας έχοντας οικογένεια και παιδιά (και πολλές φορές περισσότερα από δύοκαι αρκετοί αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν σε άλλες πόλεις. Όλοι όμως έχοντας όνειρα για μια νέα αρχή, με στόχο να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και να σταδιοδρομήσουμε στη νέα μας δουλειά.

          Αυτό όμως που αντικρίσαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων είναι έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, αυξημένες ευθύνες , υποστελεχωμένες υπηρεσίες, μεγάλο φόρτο εργασίας και διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση.

          Το φιλικό χτύπημα στην πλάτη και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα θέματα που απασχολούσαν την προκήρυξη αποδείχτηκαν προπέτασμα καπνού για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κερδίσουν χρόνο. Έτσι πολιτική ηγεσία και Διοικητής κάνοντας μπαλάκι και μεταθέτοντας τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες κωλυσιεργούσαν μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ξεδιπλώσουν και να εφαρμόσουν το σχέδιο τους που δεν είναι άλλο από τα περιγράμματα θέσης.

           Μέσω των περιγραμμάτων θέσης και της κατ επίφασης αξιολόγησης θέλουν να έχουν ένα σαλαμοποιημένο σε πολλές κατηγορίες ανθρώπινο δυναμικό και να καθιερώσουν ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμεί ο αμοραλισμός και η ανθρωποφαγία με δέλεαρ λίγα ψίχουλα. Ειδικά για την 2Κ λέγεται οτι αντί της νομοθετημένης προσωπικής διαφοράς θα παίρνουμε ένα μπόνους, παγιώνοντας την άνιση μεταχείριση και καθιερώνοντας διαφορετική μισθολογική αφετηρία για τους εργαζομένους που θα έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/2016. Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ΑΑΔΕ όσο και ειδικότερα τα άτομα που έχουν διοριστεί σε αυτή μετά το 2016 ( και πιο συγκεκριμένα η  2Κ/2015 ) αποτελούν πειραματόζωα για ένα νέο τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα, όπου τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις χρόνων θα συρρικνώνονται.

           Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν εφικτή αν η ενορχηστρωμένη επίθεση στους εργαζόμενους δεν υποβοηθιόταν από μέσα. Είναι φανερό ότι έχει δημιουργηθεί ένα μπλοκ από συνδικαλιστικές παρατάξεις, όπου κάποιες σε απευθείας συνεννόηση με την εργοδοσία, άλλες που παραμένουν φορείς μιας νοοτροπίας του παρελθόντος που μας έφερε ως εδώ και άλλες εκπροσωπώντας τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες λογικές χρυσώνουν το χάπι και αποτελούν κανάλια μέσω των οποίων διαχέονται οι συστημικές και εργοδοτικές απόψεις. Σκοπός τους να περιοριστούν οι συλλογικοί αγώνες και να περάσουν οι κυοφορούμενες αλλαγές χωρίς αντιστάσεις. 

           Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Απαιτείται η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά και στις συλλογικές διαδικασίες. Το γεγονός ότι  50% των διορισθέντων δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό ή έχουν παραιτηθεί, απαξιώνει τις υπηρεσίες μας και είναι άκρως ανησυχητικό. Το μέλλον των υπηρεσιών  και ο πλούτος τους είμαστε εμείς, το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά οι νεότεροι. Από την στιγμή που αναλάβαμε τις υπηρεσιακές ευθύνες πρέπει να πάρουμε πάνω μας και το βάρος των αγώνων. Μακριά από μεμψιμοιρίες και λογικές που θέλουν να μας καταστήσουν άβουλους και φοβισμένους.

           Ο σύλλογος της Αθήνας ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και έρεισμα στους αγώνες μας. Αποτελώντας ένα καταφύγιο για τους εργαζομένους, μια όαση αλληλεγγύης. Αυτόν τον χαρακτήρα του συλλόγου πρέπει να τον διασφαλίσουμε. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πρώτη δύναμη στην Αθήνα είναι η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΣΚΙ η οποία " τρέχει" και τον σύλλογο.  Η ΑΣΚΙ έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται να έχει μια σύγχρονη ριζοσπαστική συνδικαλιστική παράταξη που θα βρίσκεται  στο πλευρό των εργαζομένων. Στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων στηρίζουμε ΑΣΚΙ.

 

Μπίκας Παναγιώτης

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΕ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 2Κ /2015

Πηγή: Euroactiv.gr

Η αλλαγή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού το 2012 στην Ελλάδα, οδήγησε στην άνθιση της μαύρης αγοράς, αντιμετωπίζοντας με στρεβλό τρόπο την αγορά και τους καταναλωτές, οι οποίο, στερούμενοι οικονομικότερα προϊόντα, καταφεύγουν στην παράνομη αγορά, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Περισσότερα...

Πολλά μέσα ενημέρωσης θα αναφέρουν σήμερα τη 16η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτέμβρη 2001. Όμως πολύ λίγα θα αναφερθούν στην 11η Σεπτέμβρη του 1973, την ημέρα που σηματοδότησε την αρχή μιας θηριωδίας με πολύ περισσότερα θύματα από αυτά της 11ης Σεπτέμβρη 2001: της φασιστικής τρομοκρατίας και δημοκτονίας του λαού της Χιλής που διάρκεσε 17 χρόνια

του Μιχάλη Γιαννεσκή (Πηγή: ThePressProject)

Περισσότερα...

Του Σπύρου Δημητρέλη (www.capital.gr) 

Η εφορία δεν πρέπει να είναι μόνο αποτελεσματική στο να μαζεύει τους φόρους. Θα πρέπει να το κάνει αυτό και με το χαμηλότερο δυνατό κόστους για τους φορολογούμενους. Με αυτό το δόγμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρούν στον σχεδιασμό κινήσεων που στοχεύουν στο να μειώσουν το λειτουργικό κόστος της φορολογικής διοίκησης.

Και με δεδομένο ότι οι δαπάνες για μισθοδοσία του προσωπικού είναι ανελαστικές, το βάρος πέφτει στις μη μισθολογικές δαπάνες όπως είναι οι δαπάνες για στέγαση ή προμήθειες.

‘Ηδη από την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη απόφαση με την οποία οι προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων στο γκισέ με μετρητά περνούν από τη φορολογική διοίκηση στους ίδιους τους φορολογούμενους.

Οι τελευταίοi, κάθε φορά που θα πηγαίνουν στο γκισέ για να πληρώσουν κάποιο φόρο θα χρεώνονται με το ποσό των 1,1 έως 1,5 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΑΔΕ θα εξοικονομήσει περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ θα πιεστούν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους φόρους τους μέσω των εναλλακτικών τραπεζικών δικτύων (web banking, ATM κα)

Τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων βρίσκεται και η μείωση της ετήσιας δαπάνης μισθωμάτων που καταβάλει η ΑΑΔΕ για τη στέγαση των υπηρεσιών της. Υπολογίζεται ότι αν τεθεί σε εφαρμογή ένα μελετημένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα συγχωνεύσεων και συστεγάσεων εφοριών και άλλων υπηρεσιών τότε μπορεί να εξοικονομηθεί ετησίων ποσό που προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2013 έχει γίνει συστέγαση και συγχώνευση εφοριών η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός τους από τις περίπου 230 σε 115. Η συγχωνεύσεις, βέβαια, προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε φορολογούμενους και εργαζόμενους στις εφορίες, αλλά μείωσαν δραστικά τη δαπάνη για μισθώματα στέγασης που κατέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο νέος σχεδιασμός για περαιτέρω μείωση του αριθμού των εφοριών συνδέεται και με το γεγονός ότι έχουν ουσιαστικά ηλεκτρονικοποιηθεί σχεδόν όλες οι συναλλαγές με την εφορία, δηλαδή διενεργούνται μέσω ίντερνετ. 

Ο αγώνας που δίνουν οι συμβασιούχοι είναι αγώνας όλων μας.

Περισσότερα...

ΑΡΘΡΟ: Του Ηλία Βρεττάκου (Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ)

Περισσότερα...

 

Πηγή: Καθημερινή

Ευθύνη του ΣΔΟΕ είναι, σύμφωνα με απόφαση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αποδεικνύει ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει φοροδιαφύγει προκειμένου εν συνεχεία να του επιβληθεί πρόστιμο.

Περισσότερα...

ΑΡΘΡΟ: Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Τις χειρότερες μέρες υποτέλειας και διεθνούς κηδεμονίας που έχει ζήσει η Ελλάδα, όταν συγκεκριμένα με τον περίφημο νόμο ΒΦΙΘ' της 26ης Φεβρουαρίου 1898 επιβλήθηκε ο διεθνής οικονομικός έλεγχος «επί πασών των προσόδων του κράτους», θυμίζει ο νόμος για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την 1η Ιανουαρίου 2017.

Περισσότερα...

Πώς οι δυσλειτουργίες των μηχανισμών αποτρέπουν την αξιοποίηση στοιχείων από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και των 65 CD's

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα...

πηγή: Bankingnews.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Η απόφαση για να μεταφερθεί η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Περισσότερα...

Το νέο έτος θα φέρει ένα ακόμη απρόσμενο πρόβλημα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Περισσότερα...

www.efsyn.gr   (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

H συμφωνία που επετεύχθη στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 24 Μαΐου μπορεί να καθόρισε το ύψος της δόσης που αναμένεται να καταβληθεί στην Ελλάδα (10,3 δισ. ευρώ), ωστόσο περιέγραψε ακροθιγώς και ορισμένα κομβικά «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευσή της.

Περισσότερα...

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αθήνα Ελλάδα Σποραδικές Καταιγίδες, 10 °C
Παρών Καιρός
Ανατολή: 7:7 πμ   |   Δύση: 6:11 μμ
88%     11.3 km/h     33.593 bar
Πρόγνωση
Τετ Ελάχιστη: 8 °C Μέγιστη: 13 °C
Πεμ Ελάχιστη: 10 °C Μέγιστη: 15 °C
Παρ Ελάχιστη: 8 °C Μέγιστη: 16 °C
Σαβ Ελάχιστη: 10 °C Μέγιστη: 14 °C
Κυρ Ελάχιστη: 5 °C Μέγιστη: 12 °C
Δευ Ελάχιστη: 7 °C Μέγιστη: 12 °C
Τρι Ελάχιστη: 6 °C Μέγιστη: 12 °C
Τετ Ελάχιστη: 8 °C Μέγιστη: 13 °C
Πεμ Ελάχιστη: 9 °C Μέγιστη: 13 °C
Παρ Ελάχιστη: 7 °C Μέγιστη: 13 °C

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
4
Άρθρα
1259
Εμφανίσεις Άρθρων
2062669