Που χτυπάει η πανάκριβη "αθηναϊκή καρδιά" της ΑΑΔΕ;

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Πηγή: efsyn.gr

Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση: τα συνδικάτα βγαίνουν κερδισμένα επειδή έμειναν ενωμένα!

Editorial 2/5/2023
Le Monde

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα μιας φαρσοκωμωδίας, της πιο μαύρης ίσως σελίδας στην ιστορία της εκπαίδευσης στη Λέσβο

Του Στρατή Μπαλάσκα
Πηγή: alfvita.gr

Η «μανία» μερικών στην ΑΑΔΕ να τυποποιήσουν την «ανθρώπινη» συμπεριφορά ξεπερνά ακόμη και αυτούς που ασχολούνται με την «τεχνητή ευφυΐα»

Των Δώρας Κωνσταντοπούλου, Μέτοχος της Ορθολογισμός Α.Ε., και Πηνελόπης Μπάτζιου, Manager της Ορθολογισμός Α.Ε.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

«Η απουσία κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού στα αεροδρόμια είναι αντίθετη με την ασφάλεια του πολίτη, των αερομεταφορών και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου ωστόσο, αυτός δεν έγινε χωρίς προβλήματα γεγονός που δυσαρέστησε αρκετούς υποψήφιούς σε αρκετά κέντρα της χώρας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κάθε λεπτό που περνάει ξεδιπλώνονται όλο και πιο ξεκάθαρα, όλο και πιο εξοργιστικά εκείνες οι πλευρές της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Κάθε λεπτό που περνάει ξεδιπλώνονται όλο και πιο ξεκάθαρα, όλο και πιο εξοργιστικά εκείνες οι πλευρές της λειτουργίας των σιδηροδρόμων που οδήγησαν στο χθεσινό προαναγγελθέν – τελικά – και προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Πηγή: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η Ισπανία είναι μια χώρα που θεωρείται σημείο αναφοράς στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ευρώπη, κυρίως μετά την έγκριση το 2004 ενός νόμου για τη βία κατά των γυναικών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

(* Άρθρο - Εργασία στης Συναδέλφου Θεοδώρας Λαζαρέτου)

Οι προσδοκίες των πολιτών από τη φορολογική διοίκηση είναι πολλαπλές. Αφενός η παραδοσιακή προσδοκία διατηρείται, δηλαδή, η φορολογική διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών με βάση τον νόμο και να προλαμβάνει τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή. Αφετέρου η προσδοκία αυτή σήμερα εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο, λόγω των πολλαπλών κρίσεων της εποχής μας.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στη Γαλλία, στο πλαίσιο της δεύτερης μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης στη χώρα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και των απαιτούμενων ετών εργασίας για τη διασφάλιση πλήρους σύνταξης. Την ίδια ώρα, μικρότερες απεργίες πραγματοποιούνταν σε Ισπανία, Βέλγιο και Τουρκία, ενώ σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: info-war.gr

πηγή:www.capital.gr

Τη συμβολή εξωτερικών συνεργατών για την αποκάλυψη εστιών φοροδιαφυγής και απόκρυψη φορολογητέας ύλης θα ζητήσει το νέο έτος η φορολογική διοίκηση. Με βάση το θεσμικό πλαίσιο, παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου. Εκτός από τα νέα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει η εφορία για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων, μπορεί να ζητά τη συμβολή εξωτερικών συνεργατών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρόκειται για μέρος μιας νέας δέσμης μέτρων της ισπανικής κυβέρνησης ύψους 10 διεκ. ευρώ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πηγή: ethnos.gr

Πιο ισχυρή εντός της κυβέρνησης απεδείχθη τελικώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αφού παρά τις αντιδράσεις ακόμη και από «γαλάζια» στελέχη αλλά και τις αντιρρήσεις Πλεύρη, πέρασε το επίμαχο άρθρο 10 για τα ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των γιατρών του ΕΣΥ.

Στις 11/10 ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓΔΕ προχωράει σε εκλογές για νέο ΔΣ και για συνέδρους για την Ομοσπονδία (ΟΣΥΟ).

Για να διαβάσετε το Άρθρο του συναδέλφου Κ. Ζιάβρα, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 858 της Φορολογικής Επιθεώρησης:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .

Το "Ασημένιο Βέλος" και άλλες ιστορίες για ιθαγενείς

Πηγή: efsyn

Στην έρευνα συμμετείχαν 16 δημοσιογράφοι από 13 χώρες *