Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Αυξάνεται κατά 27% η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα – Μειώνεται στην υπόλοιπη Ε.Ε.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παρατηρείται πτωτική πορεία των τιμών ενέργειας, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 27%, με την μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ, κατοχυρώνοντας έτσι την πρωτιά του πιο ακριβού ρεύματος στην Ευρώπη. Αυτά τα δεδομένα έρχονται μια μέρα πριν να ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΡΑΕ, το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το πιο ακριβό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την επόμενη χώρα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία μέρα πριν ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής για το Νοέμβρη.

Ενώ στην υπόλοιπή Ευρώπη, παρατηρείται μια πτωτική πορεία στις τάσεις των τιμών, στην Ελλάδα η τιμή αυξήθηκε σήμερα κατά 27,9%, με τη μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ.Η μοναδική άλλη χώρα που σημειώνει άνοδο τιμής σήμερα είναι η Σουηδία με το ποσοστό να φτάνει μεν το 66,7%, αλλά την τιμή να κυμαίνεται στα 61,27 ευρώ.

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται και συνεχής μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, εν αναμονή των αποφάσεων της Ε.Ε. για την ενεργειακή κρίση.

Πηγή: ThePressProject