Σε ‘’Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών’’ μεταφέρουν το Μ.Τ.Π.Υ.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, η κυβέρνηση προωθεί τη μεταβίβαση της τεράστιας περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, σε «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

Με το άρθρο 35 του προωθούμενου νομοσχεδίου, το οποίο θα μείνει στη ‘’διαβούλευση’’ για ακόμα 10 ημέρες, η κυβέρνηση μεταφέρει σε Ανώνυμες Εταιρείες την κινητή και ακίνητη περιουσία του ταμείου. Περιουσία η οποία χτίστηκε απ΄ τις εισφορές των εργαζομένων (κυμαίνονται στο 4%) και η οποία εξασφαλίζει ένα επιπλέον (έστω και κουτσουρεμένο τα τελευταία χρόνια) μέρισμα στους συνταξιούχους.

Εδώ και μια δεκαετία… το αφήγημα των ‘’άδειων ταμείων’’ χρησιμοποιήθηκε τόσο για τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και τη μείωση των μισθών και την επιβολή πολλαπλών έκτακτων (στην πραγματικότητα μόνιμων) εισφορών.

Σήμερα το ‘’άδεια ταμεία’’ και η μεγάλη ακίνητη περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων γίνονται λεία στο ατέλειωτο πλιάτσικο της Δημόσιας περιουσίας.