Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Τα Μπόνους και οι… ‘’αόρατοι’’ Εργαζόμενοι.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Τα ευτράπελα απ’ την εισαγωγή και τον τρόπο καταβολής των ‘’μπόνους’’ στις υπηρεσίες μας είναι πολλά και μάλλον ενδεικτικά της κεντρικής επιλογής για ρευστοποίηση του μισθολογικού τοπίου. Μπόνους των… 25 ευρώ, εξαίρεση πλήθους υπηρεσιών, επιλεκτικός προσδιορισμός ή αναπροσαρμογή στόχων, εξαίρεση ειδικοτήτων κλπ κλπ.
Τελευταίο, αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης κατάστασης, αποτελούν οι ‘’αόρατοι υπάλληλοι’’.  Συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας οι οποίοι έχουν μετακινηθεί για ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ απ’ την ΑΑΔΕ σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, στις οποίες και ασκούν τα καθήκοντά τους και οι οποίοι δεν υπάγονται ούτε στο ‘’μπόνους’’ της υπηρεσίας προέλευσής τους, ούτε στο ‘’μπόνους’’ της υπηρεσίας στην οποία ασκούν (όπως απ’ την υπηρεσία τους έχει ανατεθεί) τα καθήκοντά τους !!!

Θέσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο στα Συνδικαλιστικά μας Όργανα, όσο και στην πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο. Συνάντηση στην οποία ο κ. υφυπουργός δεσμεύτηκε να λυθεί άμεσα το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως… προφανής αδικία.  

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ‘’δέσμευση’’ του υφυπουργού και η ‘’κατανόηση’’ της… αδικίας, δεν ήταν αποτέλεσμα της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, αλλά πραγματικής βούλησης του να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι παρά την με απόλυτο τρόπο δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και παρά τη χρονική απόσταση απ’ τη συνάντηση μας, δεν εντοπίζουμε, όσο και αν προσπαθούμε, την ύπαρξη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μας, που βιώνουν την κατάφορη αυτή αδικία, με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία ζητούν την ενεργοποίησή της προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Η ΠΟΕ ΔΟY οφείλει να απαιτήσει την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας. Δεσμεύσεις που αν αποδειχθούν ‘’κενές περιεχομένου’’  (πέραν της αδικίας) προσβάλουν το σύνολο του κλάδου και θέτουν σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας των θεσμικών συναντήσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων και της πολιτικής ηγεσίας. Γεγονός το οποίο οφείλει ΔΗΜΟΣΙΑ η Ομοσπονδία μας να καταγγείλει!!!

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)