Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Εξαιρείται του Εκλογικού Επιδόματος η ΑΑΔΕ. Απλήρωτη Εργασία μέχρι τα Μεσάνυχτα και εκτός 5νθημέρου

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Με ανακοίνωσή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ενημερώνει τους πολίτες και… ανακοινώνει στους εργαζόμενους των Εφοριών ότι οι υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτές την Τετάρτη 26.4.23 και το Σάββατο 29.4.23 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο κ. Πιτσιλής ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το απόγευμα της Τρίτης 25.4.23 ότι την Τετάρτη 26.4.23 θα πρέπει να παραμείνουν στην υπηρεσία τους μέχρι τα μεσάνυχτα, αγνοώντας ακόμα και προγραμματισμένες (και σε αρκετές περιπτώσεις ανελαστικές) οικογενειακές υποχρεώσεις. Άλλωστε η ευαισθησία της Διοίκησης και ο βαθμός σεβασμού προς τους εργαζόμενους αποτυπώνεται πλέον καθημερινά. Είναι άλλωστε διάχυτη η αίσθηση ότι ο Διοικητής αντιλαμβάνεται τις υπηρεσίες μας ως… στρατόπεδο, στο οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδίδει… φύλλα πορείας, αλλά αυτό δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Ξέχασε όμως ο κ. Πιτσιλής και η Διοίκηση της ΑΑΔΕ να συμπεριλάβει στην απόφαση-ανακοίνωσή της τον τρόπο αποζημίωσης των εργαζομένων, μιας και η ΑΑΔΕ εξαιρείται απ’ την καταβολή του εκλογικού επιδόματος, στο οποίο υπάγονται ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του Δημοσίου που εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία.

Οφείλει η Διοίκηση της ΑΑΔΕ να μας πει με ποιου την ευθύνη εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ απ’ το εκλογικό επίδομα, δεδομένης της δέσμευσής της (απ’ τις προηγούμενες εκλογές) ότι θα πάψουν οι Εφοριακοί να είναι οι ΜΟΝΟΙ εργαζόμενοι του Δημοσίου που εξαιρούνται του επιδόματος αυτού, παρότι παρέχουν εργασία σχετική με την εκλογική διαδικασία.

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν θα φιλοτεχνήσει το προφίλ της στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Υπάρχουν άλλωστε πολλά ‘’κέντρα’’ που με συνέπεια παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα για τις υπηρεσίες μας. Υπηρεσίες στην πραγματικότητα διαλυμένες, που διοικούνται όμως εδώ και χρόνια από μια… ‘’πετυχημένη’’  Διοίκηση !!!

Καλούμε τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία να κάνουν το αυτονόητο, καταβάλλοντας στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες μας εκλογική αποζημίωση.

Καλούμε για άλλη μια φορά τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπερασπιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και να απαιτήσουν – επιβάλλουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους εργαζόμενους, από μια Διοίκηση η οποία χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό και αλαζονεία

Απρίλιος  2023
 
Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών