Στο ίδιο έργο θεατές…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τις τελευταίες ημέρες οι Εφορίες και οι υπάλληλοι των Αυτοκινήτων παραλαμβάνουν καταστάσεις υποθέσεων προς έλεγχο, οι οποίες αφορούν απαλλαγές λόγω αναπηρίας και τον έλεγχο ακινησίας επαγγελματικών οχημάτων.

Σε συγκεκριμένη μάλιστα Εφορία της Αττικής, ο Αριθμός των προς έλεγχο Υποθέσεων που στάλθηκε υπερβαίνει τις 4.000, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και πιο ακραία παραδείγματα.

Ως καταληκτική μάλιστα ημερομηνία Ολοκλήρωσης του Ελέγχου ορίζεται η 15.9.21.

Η όλη (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ) διαδικασία δεν σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι με το αντικείμενο των αυτοκινήτων απασχολείται συνήθως (αν οχι στην... καλύτερη) ένας υπάλληλος, ο οποίος πέραν των καθημερινών υποχρεώσεων, αλλά και των άλλων υποχρεώσεων που του ανατίθενται στο πλαίσιο του Τμήματος, καλείται τώρα εντός των 12 περίπου εργάσιμων ημερών να ολοκληρώσει και τον έλεγχο χιλιάδων υποθέσεων. Δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ και τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο…. παρά 5’, στέλνονται χιλιάδες υποθέσεις προς έλεγχο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελάχιστοι συνάδελφοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα έργο το οποίο η Διοίκηση όφειλε να έχει προγραμματίσει εγκαίρως, παρέχοντας τον απαραίτητο χρόνο, αλλά και τα μέσα – εργαλεία προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Με τρόπο που να διασφαλίζονται τα Δημόσια Έσοδα, σεβόμενοι όμως και μη αδικώντας και ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η αναφορά που υπάρχει στο σχετικό έγγραφο που στάλθηκε στις υπηρεσίες και η οποία μιλάει για ‘’εντοπισμό των επαγγελματικών οχημάτων, που πιθανά ήταν σε ακινησία το 2016 και δεν έχει ενημερωθεί σχετικά το αρχείο μας από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών’’. Θα μας πει όμως η Ηγεσία της ΑΑΔΕ τι έκανε απ το 2016 μέχρι σήμερα, προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία με το Υπουργείο Μεταφορών;

Αλήθεια ποιος εγγυάται ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν θα οδηγήσει σε πιθανές βεβαιώσεις οι οποίες θα φέρουν εκατοντάδες πολίτες στις εισόδους των εφοριών και ότι δεν θα απαιτηθούν μετέπειτα χιλιάδες εργατοώρες προκειμένου να γίνουν διορθώσεις και εν τέλει να καλυφθεί η εγκληματική ανεπάρκεια της Διοίκησης;

Μάλλον κανείς και σίγουρα όχι η Ηγεσία της ΑΑΔΕ, η οποία έχει ειδικευτεί να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες, για τη δυσλειτουργία των εφοριών και την ταλαιπωρία των πολιτών, στους εργαζόμενους.

Άλλωστε το σενάριο των ‘’αναποτελεσματικών’’ εφοριών και των ΄΄ανίκανων’’ υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τους πολίτες βολεύει τα σχέδια της Διοίκησης, εξυπηρετεί την υλοποίηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που στόχο έχουν τον περιορισμό του Δημοσίου και τυγχάνει δυστυχώς της ανοχής της Συνδικαλιστικής Ηγεσίας του κλάδου.

29.8.2021

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να Τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ