Κυριακή
03 / 03 / 2024
0 Νέα Άρθρα

‘’Σιγά μην τους δώσουμε και… ΠΡΟΙΚΑ για να φύγουν’’

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Αυτή είναι η απάντηση – τοποθέτηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας (στο πλαίσιο συνελεύσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορους Συλλόγους) στο αίτημα που συνεχώς θέτει η ΑΚΕ, αλλά και πλήθος συναδέλφων για την ένταξη όλων των νεοεισερχόμενων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς. Πρόκειται για μια αδιανόητη άποψη – θέση την οποία δεν τόλμησε να διατυπώσει ούτε η Διοίκηση.
Αλήθεια….
1. ‘’Προίκα’’ είναι το να εισέρχονται στο (ούτως ή άλλως διασπαστικό) μισθολόγιο ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι με το ίδιο καθεστώς;
2. ‘’Προίκα’’ είναι να μην σύρονται οι συνάδελφοι που δεν έχουν Προσωπική Διαφορά ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ στη τρέχουσα ή οποιαδήποτε μελλοντική αξιολόγηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν στο βασικό μισθό του Δημοσίου, την ίδια στιγμή που η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της (αναπαράγοντας τον εκβιασμό) τους λέει ότι έχετε δικαίωμα (!!!) να επιλέξετε συμμετοχή ή όχι στην αξιολόγηση, αναλαμβάνοντας όμως και τις επιπτώσεις της επιλογής σας;
3. ‘’Προίκα’’ είναι το να έχουν οι συνάδελφοι ένα ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας, απέναντι σε εκβιασμούς και απειλές για τη διατήρηση του ‘’καλού’’ περιγράμματος, που στόχο έχουν τη διαρκή εντατικοποίηση;
4. ‘’Προίκα’’ είναι το να έχουν και οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι τις… όποιες δυνατότητες (αναφορικά με την υπηρεσιακή τους πορεία) τους δίνει η ύπαρξη της Προσωπικής Διαφοράς (π.χ. παραμονή σε μια υπηρεσία η οποία παύει να έχει ‘’καλά’’ ΠΘΕ, κινητικότητα κλπ), ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατάργησης υπηρεσιών, μεταφοράς ΠΘΕ, ξεσπιτώματος συναδέλφων κλπ;

Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ μια Ομοσπονδία να λαμβάνει και να διαφημίζει μέτρα αποτροπής ή περιορισμού ενδεχόμενης τάσης φυγής συναδέλφων απ’ την ΑΑΔΕ, αντί να την απασχολούν οι λόγοι που οδηγούν συναδέλφους σ’ αυτή την επιλογή; Μήπως τελικά οι συνθήκες στην ΑΑΔΕ (εργασιακές, μισθολογικές κλπ) ΔΕΝ είναι τόσο καλές, όσο πασχίζουν ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ να μας πείσουν;

Και επειδή κάποιοι με απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο χαρακτηρίζουν τις θέσεις, τις αγωνίες και τις προτάσεις της ΑΚΕ, ως ‘’ υπερεπεναστατικές’’, ακολουθεί η πρόταση που καταθέσαμε στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο και απορρίφθηκε απ’ την πλειοψηφία των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ(ΠΑΣΚΕ). Για την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι προφανώς ‘’υπερεπαναστάτες’’ όσοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές, περιορισμό της εντατικοποίησης, σεβασμό στο εργαζόμενο  κλπ. 

Ακολουθεί η πρόταση που κατέθεσε η ΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο .  
      

ΑΚΕ
(Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)
Σχέδιο Απόφασης
Προσωπική Διαφορά

Η έλευση του Μισθολογίου της ΑΑΔΕ, σε συνδυασμό με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς, βρίσκει ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων της ΑΑΔΕ σε διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς. Καθεστώς το οποίο συνεπάγεται αφενός μεν μειωμένες αποδοχές για ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα έχει και άμεση επίπτωση τόσο σε δυνατότητες που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους διαδρομή,  όσο και τις συνθήκες – περιβάλλον εργασίας που βιώνουν.
Δεδομένης της πάγιας θέσης της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς και το πλήθος των αποφάσεων μας για διεκδίκηση της άμεσης ένταξης όλων των συναδέλφων, το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει:
1. Την άμεση έκδοση ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της εξαίρεσης των νεοεισερχόμενων συναδέλφων της ΑΑΔΕ απ’ το καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς και τη διατύπωση της απαίτησης για άμεση διορθωτική νομοθετική παρέμβαση.
2. Την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών ενημέρωσης όλων των συναδέλφων (και όχι μόνο των νεοεισερχόμενων) για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς, αλλά και την επισήμανση των άμεσων κινδύνων που εγκυμονεί για το σύνολο του κλάδου ο συγκεκριμένος διαχωρισμός.
3. Την αναζήτηση δυνατοτήτων συντονισμού και κοινού βηματισμού με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ (ΟΤΥΕ & ΟΣΥΟ) οι οποίες έχουν εργαζόμενους σε αντίστοιχη κατάσταση.
4. Την πραγματοποίηση κινητοποίησης εντός του πρώτου 15νθήμερου του Νοεμβρίου, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιήσει η Εκτελεστική Επιτροπή και η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα.
5. Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για επανεκτίμηση της κατάστασης (μετά τις παραπάνω πρωτοβουλίες και τις πιθανές συναντήσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία) και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  
 
(Σημ.: Η παραπάνω πρόταση της ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) στηρίχθηκε και απ τις παρατάξεις ΔΑΣ, ΑΣΚΙ και ΣΑΣ, ενώ δεν έγινε αποδεκτή απ την πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ).