Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τις… ζαρντινιέρες του Μπακογιάννη

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με έκπληξη ενημερώθηκαν συνάδελφοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του κέντρου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα στερηθούν του Δικαιώματος να κάνουν χρήση των Δημοτικών Πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης, εκτός και εν έχουν την ευχέρεια να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο μηνιάτικο που κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι δύο Δημοτικά Πάρκινγκ (το ένα στην πλατεία Κλαυθμώνος) διατίθεντο δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες της πόλης, δικαίωμα στο οποίο έκαναν χρήση και πολλοί συνάδελφοι μας εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του κέντρου.

Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο της Πανδημίας (η οποία προφανώς και δεν έχει λήξει) συνάδελφοι οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν (και δεν μπορούν) να μεταβούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην εργασία τους, κάνουν χρήση των αυτοκινήτων τους και των συγκεκριμένων θέσεων Πάρκινγκ.

Εν μέσω λοιπόν πανδημίας και με όλες τις εκτιμήσεις να μιλάνε για δύσκολο φθινόπωρο, ο Δήμαρχος για εισπρακτικούς λόγους, λαμβάνει ένα μέτρο το οποίο θα δυσχεράνει τη μετάβαση των εργαζομένων στις δουλειές τους, θίγοντας κυρίως τους έχοντες τη μικρότερη οικονομική επιφάνεια και όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το… προβλεπόμενο τίμημα και θα επιβαρύνει με περισσότερους επιβάτες τα ΜΜΜ και μάλιστα σε ώρες αιχμής...

Προφανώς η αύξηση της ζήτησης για θέσεις Πάρκινγκ, ενεργοποίησε το…. επιχειρηματικό πνεύμα του Δημάρχου. Άλλωστε το κόστος του ‘’Μεγάλου Περιπάτου’’ και οι ‘’Ζαρντινιέρες’’ στους κεντρικούς δρόμους, έχουν κόστος και μάλιστα υψηλό. Κόστος που καλούνται να πληρώσουν, ως συνήθως, οι εργαζόμενοι…

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)