Ανοίγουν άρον άρον τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

H ΔΟY Αγίων Αναργύρων είναι κλειστή απ’ τη Δευτέρα επειδή υπήρχε η υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο. Στο αίτημα να διενεργηθούν test σε όλους τους εργαζόμενους η αρχική απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα επιβεβαίωση κρούσματος.

Σήμερα Τετάρτη επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ότι υπάρχει στην Εφορία κρούσμα.

Σήμερα επίσης το Απόγευμα (προς γενική έκπληξη) η Διοίκηση αποφασίζει να επαναλειτουργήσει αύριο η Εφορία (με εξαίρεση το ισόγειο όπου βρίσκονταν το γραφείο του συναδέλφου) και καλούν τηλεφωνικά τους εργαζόμενους να βρίσκονται το πρωί στις θέσεις τους.

Όσον αφορά το αίτημα για τη διενέργεια test σε όλους τους εργαζόμενους (δεδομένου μάλιστα ότι πλέον υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα), πρώτα διατυπώθηκε η θέση ότι δεν προβλέπεται τελικά κάτι τέτοιο (!!!!), ενώ απόψε υπάρχει η πληροφόρηση ότι πιθανότατα αύριο θα μεταβεί (μετά προφανώς την κατακραυγή) συνεργείο του ΕΟΔΥ για να λάβει δείγματα.

Η πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η ηγεσία της ΑΑΔΕ αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη και οφείλουν να απαντήσουν σε αυτονόητα ερωτήματα…

• Από που προκύπτει ότι το συγκεκριμένο κρούσμα είναι και το μοναδικό στη συγκεκριμένη υπηρεσία και αποφάσισαν την επαναλειτουργία της υπηρεσίας;
  • Για ποιο λόγο δεν διενεργούνται εξετάσεις στο σύνολο των εργαζομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο είναι και το μοναδικό κρούσμα στην Εφορία, πριν ανοίξει η υπηρεσία;
  • Τι νόημα έχει η αναστολή λειτουργίας μερικών μόνο τμημάτων της εφορίας (του ισογείου) όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία των συναδέλφων με η μετακίνηση από τμήμα σε τμήμα κατά τη διάρκεια λειτουργίας της υπηρεσίας είναι συνεχής;
  • Από ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο προκύπτει ότι πιθανότητα ύπαρξης και άλλου κρούσματος υπάρχει μόνο για το χώρο του ισογείου (!!!!) και όχι για άλλους χώρους ή συναδέλφους;
  • Για ποιο λόγο έμεινε τελικά κλειστή η εφορία για 3 ημέρες, αφού τελικά δεν υπήρχε η πρόθεση διενέργειας συνολικού ελέγχου ή αναστολή λειτουργίας για ένα εύλογο διάστημα που θα επιτρέψει τη διαπίστωση ύπαρξης ή όχι άλλων κρουσμάτων;
  • Μήπως τελικά η επιλογή απ’ την Πολιτική Ηγεσία και την Ηγεσία της ΑΑΔΕ για άρον άρον επαναλειτουργία της εφορίας σχετίζεται με το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης της εφορίας με την Δ.Ο.Υ. Αχαρνών;

Σε κάθε περίπτωση Πολιτική Ηγεσία και ηγεσία της ΑΑΔΕ, καθίστανται απολύτως υπεύθυνοι για ό,τι προκύψει στην υπηρεσία, που να αφορά την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Η επιλογή τους για επαναλειτουργία της εφορίας υπό αυτές τις συνθήκες λαμβάνεται δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν και η ανάληψη της ευθύνης είναι δεδομένη.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)