Μεταστέγαση υπηρεσιών της ΑΑΔΕ - Ερωτήματα που απαιτούν Απαντήσεις

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Η στέγαση – μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, αποτελούσε πάντα ένα ''γκρίζο τοπίο'' για τους εργαζόμενους. Όχι μόνο γιατί επι σειρά ετών πλανάται η διαρκής ‘’προοπτική’’ της μεταστέγασης. Όχι μόνο γιατί αρκετοί συνάδελφοι στην Αττική βρίσκονται επι σειρά ετών σε διαρκή μετακόμιση. Όχι μόνο γιατί κτίρια που πρόσφατα επιλέχθηκαν και μεταστεγάστηκαν υπηρεσίες (…θα επανέλθουμε σ’ αυτό) είναι μάλλον ακατάλληλα. Όχι μόνο γιατί τα κτίρια που φαίνεται να καταλήγει η ΑΑΔΕ για τις νέες μεταστεγάσεις (ΚΕΒΕΙΣ, Κεντρικές Υπηρεσίες κλπ) φαίνεται να μην καλύπτουν ακόμα και τις προϋποθέσεις που οι ίδιες οι διακηρύξεις προβλέπουν.

Το τοπίο γίνεται ακόμα πιο ΄΄γκρίζο’’ αν σταθούμε στις διαδικασίες που η ΑΑΔΕ επιλέγει και ακολουθεί για την επιλογή των κτιρίων. Αρκεί άλλωστε να ανατρέξει κανείς στις δύο πρόσφατες Διακηρύξεις για τη στέγαση του ΚΕΒΕΙΣ και των Κεντρικών Υπηρεσιών και τους αλα καρτ όρους – προϋποθέσεις που αυτές θέτουν.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…

· Για το κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών, απαιτεί να απέχει από σταθμό Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς 800 μέτρα, ενώ για το κτίριο του ΚΕΒΕΙΣ κάνει λόγο για 1.000 μέτρα.

· Για το κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών, υπολογίζει την εγγύτητα στο σταθμό Μ.Μ.Μ., κάνοντας λόγο για ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ενώ για το κτίριο του ΚΕΒΕΙΣ κάνει λόγο για ΑΚΤΙΝΑ (!!!), γεγονός που σημαίνει ότι η πραγματική απόσταση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

· Για το ΚΕΒΕΙΣ αναζητήθηκε κτίριο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τις Κεντρικές Υπηρεσίες η Διακήρυξη περιλάμβανε και τους όμορους Δήμους (πχ. Ταύρος).

· Για το ένα κτίριο η Διακήρυξη απαιτούσε να είναι έτοιμο προς χρήση, ενώ για το δεύτερο παρείχε τη δυνατότητα να είναι Ημιτελές ή ακόμα και (τμήματα αυτού) υπό Ανέγερση!!!

Η αλήθεια είναι… ότι βρέθηκαν τα δυο κτίρια (όπως προκύπτει απ’ τις σχετικές αποφάσεις) παρά το ασφυκτικό όριο των 20 περίπου ημερών που είχαν πιθανοί ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, πληρώντας μάλιστα ακριβώς και τις πολύ συγκεκριμένες προβλέψεις – απαιτήσεις των διακηρύξεων !!!

Σε κάθε περίπτωση όμως τα ερωτήματα παραμένουν και ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

1. Πως δικαιολογεί η ΑΑΔΕ την επιλεκτική αναφορά και τους διαφορετικούς όρους που θέτει για την εγγύτητα των κτιρίων με σταθμούς Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς.

2. Πως δικαιολογούνται οι διαφορετικές προϋποθέσεις που οι δυο διακηρύξεις θέτουν, αναφορικά με την κατάσταση των υπό μίσθωση κτιρίων (ετοιμοπαράδοτα, υπό κατασκευή κλπ).

3. Πως δικαιολογεί η ΑΑΔΕ τη διαφοροποίηση ως προς τις περιοχές αναζήτησης των κτιρίων, και τι επίπτωση είχε αυτό στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από πιθανούς ιδιοκτήτες;

4. Υπήρχαν (… μιας και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στις αποφάσεις) άλλοι ενδιαφερόμενοι και αν όχι, γιατί δεν επανεξετάστηκε η όλη διαδικασία, μιας και – εκτός των άλλων – το κόστος για το Δημόσιο ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως (σύμφωνα με τις αποφάσεις, το ΜΗΝΙΑΙΟ κόστος για τα δυο κτίρια ανέρχεται σε 415.161,40 ευρώ).

5. Για ποιο λόγο η Διοίκηση δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες υπηρεσίες σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο κτίριο της Πειραιώς. Αν ακόμα δεν έχει σαφή εικόνα των προς μετακόμιση υπηρεσιών με ποια στοιχεία προσδιόρισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις του προς αναζήτηση κτιρίου και κυρίως πως προχώρησε στη σχετική Μίσθωση;

6. Ισχύει ότι η απόσταση του ενός κτιρίου από σταθμό Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς είναι μεγαλύτερη απ’ την απαιτούμενη, με βάση τη Διακήρυξη και αν ναι, πως προχώρησε η σχετική Μίσθωση του κτιρίου;

7. Αξιολογήθηκε απ’ την Ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία, κατά τη διαδικασία αναζήτησης των κτιρίων, το καθημερινό κόστος (σε χρόνο και έξοδα) που θα κληθούν να επωμιστούν οι εργαζόμενοι;

8. Και τέλος… θα απαντήσει η Διοίκηση της ΑΑΔΕ και η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ αν διερευνήθηκε η δυνατότητα στέγασης των υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου ή ακόμα και η αγορά κτιρίων δεδομένου του κόστους ενοικίασης;

Εν αναμονή απαντήσεων….

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)    

Για να δείτε τα κυριότερα σημεία της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για τη στέγαση
των ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε τα κυριότερα σημεία της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για τη στέγαση
του ΚΕΒΕΙΣ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε ολόκληρη τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τη στέγαση
των ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε ολόκληρη τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τη στέγαση
του ΚΕΒΕΙΣ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ έγκρισης μίσθωσης του "ATHENS HEART"
για τη στέγαση των ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ έγκρισης μίσθωσης του ακινήτου
επί της Λεωφ. Αθηνών 70 και Σερρών 81

για τη στέγαση του ΚΕΒΕΙΣ της ΑΑΔΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.