Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ… Νο 2

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Ενδιαφέρον έχει το Δελτίο Τύπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτιρίου, στο οποίο σχεδιάζεται να μετακινηθούν υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

1. Αρχικά επισημαίνουμε το γεγονός ότι μαθαίνουμε απ’ τον Ιδιώτη - και όχι την επίσημη ΑΑΔΕ - το ποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν στο συγκεκριμένο κτίριο, μιας και το Δελτίο Τύπου μιλάει για τη μεταστέγαση των 7 Γενικών Διευθύνσεων της ΑΑΔΕ και συνολικά για 1.500 συναδέλφους.

2. Το Δελτίο τύπου της εταιρείας επιβεβαιώνει το… όχι ευκαταφρόνητο τίμημα των 4,382 εκατομμυρίων ως ετήσιο ενοίκιο για το συγκεκριμένο κτίριο και με συμβόλαιο διάρκειας 12 ετών. Επισημαίνουμε ότι πλήθος δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι το κτίριο μεταβιβάστηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία με το τίμημα των 15 περίπου εκατομμυρίων.

3. Το συγκεκριμένο Δελτίου Τύπου – το οποίο προφανώς απευθύνεται και στους μετόχους της Εταιρείας - χαρακτηρίζεται από ένα μάλλον πανηγυρικό ύφος, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα πετυχημένο και κερδοφόρο για την εταιρεία deal με την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Δημόσιο.

4. Χαρακτηριστικό μάλιστα του πανηγυρικού τόνου της εταιρείας – ως προς τα μελλοντικά της κέρδη – είναι η ιδιαίτερη αναφορά της στις 500 θέσεις parking που θα υπάρχουν στα υπόγεια του κτιρίου και τις οποίες θα εκμεταλλεύεται η εταιρεία. Το ποιους θεωρεί η εταιρεία ως πιθανούς ΄΄πελάτες’’ είναι μάλλον εύκολο να το αντιληφθούμε, αν λάβουμε υπόψιν ότι:

α) Η σύμβαση προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση στην ΑΑΔΕ ΜΟΝΟ 92 θέσεων (… για τους 1500 εργαζόμενους !!!),
β) Στον περιβάλλοντα χώρο είναι μάλλον δύσκολη – και προφανώς θα επιβαρυνθεί – η δυνατότητα στάθμευσης και
γ) Η απόσταση απ’ το σταθμό ΜΜΜ σταθερής τροχιάς είναι μεγάλη.

5. Τέλος… δεν θα πρέπει να μας διαφύγει και η ιδιαίτερη επισήμανση της εταιρείας στα κτίρια που ‘’αποδεσμεύονται’’ στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία διατίθενται πλέον (…δική μας η εκτίμηση) για νέα σχέδια ‘’αξιοποίησής’’ τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα που εδώ και μέρες έχει θέσει η ΑΚΕ (τα οποία στάθηκαν αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος) και αφορούν τη μεταστέγαση των υπηρεσιών στο συγκεκριμένο κτίριο, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και το αν τελικά αυτή η επιλογή εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα του δημοσίου ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

Και αν για την ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία καταλαβαίνουμε τη δυσκολία (πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η παρατεταμένη… αφωνία τους) να δώσουν απαντήσεις σε εύλογα και καλοπροαίρετα ερωτήματα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε επίσης της απουσία απ’ τη συγκεκριμένη συζήτηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων και της Ομοσπονδίας. Προφανώς η απόρριψη (από ΔΑΚΕ και ΔΥΣΣΗΕ) σχετικής πρότασης της ΑΚΕ δεν ήταν τυχαία…

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)