Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Με… ‘’τροχονόμο’’ την ΠΟΕ ΔΟY: Καταργούν δικαιώματα, Υποβαθμίζουν ΠΘΕ συναδέλφων, Απαιτούν επιστροφή δεδουλευμένων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Με πρόσφατη ανακοίνωσή της  η ΠΟΕ ΔΟY (20.9.2023) μας ενημερώνει ότι στην ΑΑΔΕ δεν αναγνωρίζεται πλέον και επίσημα ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας (για την ένταξη σε ΠΘΕ) ο χρόνος της άδειας ανατροφής τέκνων, οι αναρρωτικές άδειες για σοβαρές ασθένειες, η συνταγματικά κατοχυρωμένη άδεια μητρότητας κλπ.
Μας ενημερώνει η ΠΟΕ ΔΟY επίσης ότι επίκεινται ‘’επανατοποθετήσεις’’ με βάση τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ και επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Διαδικασίες για τις οποίες, όπως η ΠΟΕ ΔΟY αναφέρει, έχουν σταλεί οδηγίες στις αρμόδιες διευθύνσεις

Μας ενημερώνει επίσης η ΠΟΕ ΔΟY ότι τα παραπάνω οφείλονται σε… ‘’αδυναμίες’’ της Διοίκησης (!!!)  και όχι προφανώς  σε προβλέψεις του Μισθολογίου, που με θέρμη υποστηρίζει.

Τι δεν μας λέει όμως η ΠΟΕ ΔΟY…

1. Ότι στη συνάντηση της Ομοσπονδίας με το Διοικητή και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρξε δέσμευση για θετική προσέγγιση απ’ την πλευρά της Διοίκησης στο ζήτημα της αναγνώρισης της άδειας ανατροφής, ως χρόνο πραγματικής υπηρεσίας για την κατάταξη σε ΠΘΕ. Παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση, όχι μόνο επέμενε (χωρίς να είναι υποχρεωμένη) να στείλει ερώτημα στο ΝΣΚ, αλλά ταυτόχρονα ενέταξε στο σχετικό ‘’ερώτημα’’ την ξεκάθαρη θέση της (σε αντίθεση με όσα δεσμεύτηκαν στη συνάντηση) ότι η άδεια ανατροφής ΔΕΝ πρέπει να αναγνωρίζεται ως πραγματική υπηρεσία. Πρόκειται για ξεκάθαρη ΚΟΡΟΪΔΙΑ τόσο απ’ την πλευρά του Διοικητή, όσο και των ‘’συναδέλφων’’ υπηρεσιακών παραγόντων. ΚΟΡΟΪΔΙΑ την οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει η ΠΟΕ ΔΟY, ενημερώνοντας για τα πραγματικά γεγονότα τους συναδέλφους, αλλά μεθοδικά προσπαθεί να την αποσιωπήσει.

2. Δεν μας λέει η ΠΟΕ ΔΟY ότι η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, ουσιαστικά σημαίνει και την κατάργηση ενός βασικού δικαιώματος των εργαζομένων. Του δικαιώματος να κάνουν χρήση της άδειας ανατροφής όπως ο νόμος προβλέπει (τμηματικά, με μειωμένο ωράριο, με 9μηνη απουσία κλπ) με βάση τις οικογενειακές ανάγκες και με μοναδική υποχρέωση το 9μηνο συνολικά να ληφθεί μέχρι και την συμπλήρωση του 4ου έτους της ηλικίας του παιδιού. 

3. Διαφεύγει… της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας το γεγονός ότι με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ και τη σπουδή (χωρίς να είναι υποχρεωμένη) της ΑΑΔΕ να την αποδεχτεί, δεν έχουμε πλέον την αμφισβήτηση, ως πραγματικής υπηρεσίας, μόνο του 9μήνου της άδειας ανατροφής, αλλά προστίθεται σε αυτό και το 5μηνο της άδειας Μητρότητας. Ο Διοικητής και οι ‘’συνάδελφοι’’ υπηρεσιακοί παράγοντες, όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν το 9μηνο ως πραγματικό χρόνο υπηρεσίας (όπως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ είχαν δεσμευτεί) αλλά ζήτησαν απ’ το ΝΣΚ να εξαιρέσει του πραγματικού χρόνου και την άδεια Μητρότητας διάρκεια 5 Μηνών, που προηγείται του 9μήνου. 

4. Διαφεύγει επίσης της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας το γεγονός ότι με τη στάση της αυτή η ΑΑΔΕ έρχεται ουσιαστικά να τιμωρήσει συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και αναγκάζονται, χωρίς φυσικά να το επιθυμούν, να απέχουν για κάποιο διάστημα απ’ την εργασία τους. Η σύνδεση των ΠΘΕ με διαφορετική μισθοδοσία και διαφορετικό ‘’μονοπάτι εξέλιξης’’ έρχεται ουσιαστικά να τιμωρήσει αυτούς τους συναδέλφους ή και να τους ‘’υποχρεώσει΄΄ να μην κάνουν χρήση ενός κρίσιμου για την υγεία τους δικαιώματος, προκειμένου να μην έχουν μισθολογική και υπηρεσιακή επίπτωση. Πρόκειται για μια απάνθρωπη πρακτική που εισάγει η ΑΑΔΕ, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση του νομοθέτη ο οποίος όταν θέσπισε τη διάταξη για τις μακροχρόνιες άδειες ήθελε να προστατεύει εργαζόμενους με σοβαρά νοσήματα.

Τι μας λέει η ΠΟΕ ΔΟY; 

1. Μας ενημερώνει – σε ρόλο ‘’νομικού συμβούλου’’ - ότι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ένσταση σε περίπτωση επανακατάταξης σε χαμηλότερο ΠΘΕ, λόγω του επανυπολογισμού του ‘’πραγματικού’’ χρόνου υπηρεσίας και απαίτησης επιστροφής χρημάτων ως ΄΄αχρεωστήτως καταβληθέντα’’. Αποφεύγει όμως να σχολιάσει την προοπτική αυτών των ενστάσεων, οι οποίες θα κατατεθούν κατά της Διοίκησης και θα εξεταστούν από ένα όργανο που ελέγχει απόλυτα η ίδια Διοίκηση.

2. Ενδυόμενη όμως και το ρόλο του ‘’Συνδικαλιστικού Εκπροσώπου’’ προαναγγέλλει και επιπλέον πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπίσει το… ‘’άδικο’’. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο παρελθόν, προκειμένου να σχηματίζουμε γνώμη για την αγωνιστική συνέπεια της Ομοσπονδίας. Η τελευταία φράση άλλωστε της ανακοίνωσης της ΠΟΕ ΔΟYείναι χαρακτηριστική: ‘’Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της ΑΑΔΕ, δεν θα πρέπει να εφαρμόσει αναδρομικά την σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.’’  Πρόταση η οποία συμπυκνώνει την πραγματική θέση της Ομοσπονδίας, η οποία κλείνει το μάτι στη Διοίκηση, αποδεχόμενη την εφαρμογή όλων των παραπάνω, καλώντας την απλά να τα εφαρμόσει… από σήμερα και για το μέλλον.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και ο τρόπος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το ρόλο της Συνδικαλιστικής Πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ) του κλάδου μας. Την κοροϊδία και τα ψέματα της Διοίκησης τα εμφανίζει ως… ‘’αδυναμίες’’, τις ευθύνες της Διοίκησης για την επι της ουσίας κατάργηση δικαιωμάτων, επιχειρεί να τις μεταφέρει στο ΝΣΚ, την αυτονόητη υποχρέωσή της να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα, τη μεταφέρει στους ίδιους τους εργαζόμενους, καλώντας τους να κάνουν απλά ‘’ενστάσεις’’ κατά της Διοίκησης, σε ένα όργανο που ελέγχεται απ’ τη Διοίκηση.

Δεν πρόκειται όμως για μεμονωμένες περιπτώσεις

Η επίκληση του ΝΣΚ και ο χρόνος εκδήλωσης των παραπάνω προθέσεων απ’ την πλευρά της ΑΑΔΕ, δεν είναι τυχαίος, δεδομένου ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού των διαδικασιών ένταξης και παραμονής στα ΠΘΕ, αλλά ούτε και μεμονωμένο γεγονός. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της ΑΑΔΕ, υπό καθεστώς… ΄΄αφωνίας’’ της ΠΟΕ ΔΟY (γιατί άραγε; ), αμφισβητεί την προ καιρού τοποθέτηση συναδέλφων σε τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟY. Πρόκειται για συναδέλφους που τοποθετήθηκαν εκεί με απόφαση της Διοίκησης προκειμένου να καλύψουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και σήμερα τους επαναφέρουν σε χαμηλότερα ΠΘΕ, θέτοντας μάλιστα και ζήτημα επιστροφής ‘’αχρεωστήτως καταβληθέντων’’, παρά το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των θέσεων αυτών, υπέγραψαν πράξεις κλπ. 

Όσο για τους Συναδέλφους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και όμηροι των πιο χαμηλών ΠΘΕ (ταμίες, γραμματείες εφοριών κλπ) το ζήτημα παραμένει παγωμένο, μιας και η Διοίκηση είχε θέσει (εκτός των άλλων) ζήτημα επιβάρυνσης του Μισθολογικού κόστους της ΑΑΔΕ σε περίπτωση επίλυσης του ζητήματος. Μισθολογικό κόστος το οποίο η Διοίκηση μετρά αλα καρτ, αν λάβουμε υπόψιν  ότι την ίδια ώρα… ‘’μαγειρεύονται’’ απ’ τη Διοίκηση (ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛOYΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ) νέες αλλαγές σε ΠΘΕ, με αυξήσεις αποδοχών, για την τακτοποίηση προφανώς ημετέρων. Διαδικασίες για τις οποίες η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας  - ως συνήθως – δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Αλήθεια… πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι η περιβόητη κανονιστική για τη στελέχωση των ‘’Θέσεων Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας’’, σχέδιο της οποίας δημοσιοποιήθηκε εδώ και κοντά ένα χρόνο (μας είχε δοθεί μάλιστα προθεσμία μερικών ημερών !!!  για να κάνουμε προτάσεις) ακόμα ‘’μαγειρεύεται’’, παρά τις συνεχείς εδώ και μήνες ενημερώσεις ότι από μέρα σε μέρα επίκειται η οριστικοποίησή της;

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/σες

Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) απ’ την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει - δεχόμενη μάλιστα πολλές και απαξιωτικές επιθέσεις – το ρόλο των ΠΘΕ, της υποτιθέμενης αξιολόγησης και του πλήθους των προβλέψεων του Μισθολογίου που καθιστούν τους εργαζόμενους έρμαιο των διαθέσεων της Διοίκησης. Σήμερα… μετά την πρώτη (πιο... ‘’χαλαρή’’) εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων του Μισθολογίου - κάτι που εξυπηρετούσε πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες  - εισερχόμαστε σιγά σιγά στην πραγματικότητα του νέου τοπίου της ΑΑΔΕ.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς οι ένθερμοι υποστηρικτές των επιλογών της Διοίκησης να κάνουν έστω την αυτοκριτική τους απέναντι στους συναδέλφους. Να μας απαντήσουν αν τα ΠΘΕ, η ‘’αξιολόγηση΄΄, οι προβλέψεις του Μισθολογίου κλπ, που με αυταπάρνηση υποστήριξαν (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ και… κατά περίπτωση ΣΑΣ), δημιούργησαν ένα ασφαλέστερο τοπίο και μια καλύτερη προοπτική για τους συναδέλφους. Δυστυχώς όμως… η στάση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ) αποδεικνύει ότι προτεραιότητά τους δεν είναι δυστυχώς η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων. 

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η ΑΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, τόσο εντός των Συνδικαλιστικών Οργάνων – με βάση τη δύναμη και τους συσχετισμούς που διαθέτει – όσο και καθημερινά στους χώρους δουλειάς και τους συναδέλφους. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει ζητήματα, να ενημερώνει τους συναδέλφους και ταυτόχρονα να αναζητά και να οικοδομεί συμμαχίες και κοινό βηματισμό με δυνάμεις που βρισκόμαστε απ’ την ίδια όχθη, αλλά και συναδέλφους οι οποίοι κατανοούν ότι η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των εξελίξεων, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, διευκολύνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΑΑΔΕ.

Αθήνα, 1.10.2023

AKE (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)