Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ ΔΟY (13.10.23) - Ενημέρωση (Part 1)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Προσωπική Διαφορά στους Νεοεισερχόμενους στην ΑΑΔΕ
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη διεκδίκηση της ένταξης ΟΛΩΝ των νεοεισερχόμενων στην ΑΑΔΕ συναδέλφων (νέες προσλήψεις, κινητικότητα), στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς, μετά τη σκανδαλώδη εξαίρεσή τους απ την πρόσφατη νομοθετική διάταξη.

Την πρόταση της ΑΚΕ (την οποία έκαναν αποδεκτή οι παρατάξεις ΔΑΣ, ΑΣΚΙ και ΣΑΣ) δεν στήριξε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ. Πρόκειται για μια αδιανόητη στάση, η οποία έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Η ΔΑΚΕ μάλιστα (…οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε) φρόντισε να γνωστοποιήσει την αλλαγή αυτή στη θέση της με την πρόσφατη ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:’Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την προσωπική διαφορά για όσους συναδέλφους προέρχονται από την κινητικότητα και δεν έχουν συμπληρώσει στον κλάδο τριετία για τους ΠΕ και εξαετία για τους ΔΕ’’. Το εύλογο ερώτημα γιατί η διεκδίκηση της ένταξης στην Προσωπική Διαφορά ΔΕΝ πρέπει να αφορά το σύνολο των προερχόμενων από Κινητικότητα και φυσικά τους Νέους Συναδέλφους που προσλήφθηκαν με τους τελευταίους διαγωνισμούς… μένει μάλλον αναπάντητο.

Όσο για τη ΔΗΣΣΥΕ… δεν προσπάθησε καν να δικαιολογήσει τη στάση της αυτή. Η ευθυγράμμισή της άλλωστε με τη ΔΑΚΕ, σε όλα σχεδόν τα σοβαρά ζητήματα, είναι προ πολλού δεδομένη.

Η άποψη ότι όλα έχουν λυθεί με το Μισθολόγιο, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την… πραγματικότητα και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πρόσδεση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στις επιλογές της Διοίκησης και της Πολιτικής Ηγεσίας. Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΣΥΕ οφείλουν να εξηγήσουν στους συναδέλφους (κάτι που δεν έκαναν στο ΓΣ) τους λόγους για τους οποίους ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ύπαρξη διαφορετικού μισθολογικού καθεστώτος για ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο τμήμα του κλάδου.