Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ ΔΟY (13.10.23) - Ενημέρωση Part 2

Έξοδα Μετακίνησης
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) κατέθεσε την παρακάτω πρόταση, για διεκδίκηση των εξόδων κίνησης που καλούνται να καταβάλουν οι συνάδελφοι, λόγω της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών και των μεγάλων αποστάσεων που καλούνται να διανύουν σε καθημερινή βάση.

Η πρόταση της ΑΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα:

‘’Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, πέραν των άλλων ανατροπών, έρχεται να μεταφέρει στους ίδιους τους εργαζόμενους ένα τεράστιο κόστος που σχετίζεται με τις καθημερινές τους μετακινήσεις σε υπηρεσίες που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση απ’ τις περιοχές κατοικίας τους. Σε μια περίοδο εκτόξευσης του κόστους ζωής και το κόστος μετακινήσεων να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, είναι προφανώς αδιανόητο να καλούνται οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν τις μεταρρυθμίσεις της ΑΑΔΕ.

Η ΠΟΕ ΔΟY με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος και την κάλυψη των εξόδων κίνησης των συναδέλφων και θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση’’.

Η παραπάνω πρόταση της ΑΚΕ έγινε ομόφωνα αποδεκτή απ’ το Γενικό Συμβούλιο.

(Σημ. Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε και η παράταξη της ΔΗΣΣΥΕ και υιοθετήθηκε επίσης απ’ το Γενικό Συμβούλιο.)