Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση στις 23.10.2023 του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Συνεδρίασε σήμερα (23.10.23) το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟY Αττικής και Κυκλάδων.
    Μια απ’ τις αποφάσεις που έλαβε, ήταν ο προγραμματισμός της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για τις αρχές του Δεκεμβρίου (στο Θέατρο Παλλάς), απόφαση όμως που θα οριστικοποιηθεί στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε να τρέξουν οι προετοιμασίες για την εορταστική παιδική θεατρική παράσταση και την εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συγκεκριμένες αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσης μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Πέραν αυτών… το προεδρείο το απασχόλησε η διαρκής, προσβλητική και μάλλον προκλητική στάση της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, η οποία μη ανταποκρινόμενη ακόμα και στη θεσμική της υποχρέωση αρνείται τη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών μας, τις συνθήκες εργασίας κλπ. Θέματα τα οποία εγκαίρως έχουν τεθεί στη Διοίκηση και απαιτούν απαντήσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα η ΑΚΕ διατύπωσε την άποψη ότι ο Σύλλογος δεν πρέπει απλά να περιορίζεται μόνο σε προσκλήσεις διαλόγου (οι οποίες όπως προκύπτει δεν βρίσκουν ανταπόκριση), αλλά να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες που θα αναγκάσουν τη Διοίκηση να δώσει απαντήσεις.

    Επαναφέραμε ως ΑΚΕ στο τραπέζι την κουβέντα για τις συνθήκες εργασίας, την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και την κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος, όσων αφορά τόσο το ΚΕΒΕΙΣ και τις ΔΟΥ με τη χρέωση αδιανόητου αριθμού αιτημάτων, όσο και τον αριθμό υποθέσεων που η υπηρεσία χρεώνει στους ελεγκτές των… ‘’σύγχρονων’’ ΕΛΚΕ.

    Επίσης η ΑΚΕ έθεσε (και όχι για πρώτη φορά) το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και το πως αυτές επιδρούν στην υγεία των εργαζόμενων. Θεωρούμε ότι ως Σωματείο δεν πρέπει να προσπερνάμε τα συνεχώς αυξανόμενα (σε αριθμό και ένταση) περιστατικά υγείας που λαμβάνουν χώρα στις υπηρεσίες μας και σε όλο και νεότερους συναδέλφους. Οφείλουμε να έχουμε εικόνα για το ρυθμό αύξησης των περιστατικών καρδιακών επεισοδίων, εγκεφαλικών, κρίσεων άγχους, αλλά και αιφνίδιων θανάτων συναδέλφων μας και να διερευνούμε την πιθανή συσχέτισή τους με τις συνθήκες εργασίας, την όλο και αυξανόμενη πίεση και το κυνήγι των στόχων, τη μείωση του βιοτικού μας επιπέδου κλπ. Υπάρχουν δυνατότητες και στοιχεία (π.χ. ΕΡΜΗΣ) που μπορούν να αποτυπώσουν την εξέλιξη και την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τα αποδίδουμε όλα στην… ‘’κακιά τύχη’’ και τη ΄΄μοίρα’’ του καθενός.

    Ακόμα τέθηκε απ’ τη μεριά μας το ζήτημα της αναβάθμισης του site του Συλλόγου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενημέρωσης των συναδέλφων, αρχικά για τα σοβαρά συνδικαλιστικά ζητήματα και ακολούθως για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου (με διακριτές ενότητες) που σχετίζονται με τα πολιτιστικά, την αιμοδοσία και τις λοιπές δράσεις μας.

    Σε κάθε περίπτωση το επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, δεδομένων των όσων λαμβάνουν χώρα στις υπηρεσίες μας (υποβάθμιση ΔΟY, Μεταστεγάσεις, Υποστελέχωση κλπ) , θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα βγάλουν το Σύλλογο απ’ την αδράνεια και θα τον θέσουν στο ύψος των περιστάσεων.