Ενημέρωση για την Έκτακτη Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για τα γεγονότα της Γλυφάδας

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Πραγματοποιήθηκε χθές (Δευτέρα 12.6.23) η Έκτακτη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΔΟY, με αποκλειστικό ζήτημα τα γεγονότα της ΔΟY Γλυφάδας.
Στη συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση που υποστηρίχθηκε απ’ τις παρατάξεις ΑΚΕ, ΔΑΣ, ΑΣΚΙ και ΣΑΣ η οποία προέβλεπε:

1.Την καταγγελία της Διοίκησης της ΑΑΔΕ για τη στάση της στα συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά και για τις ευθύνες της για την αύξηση των περιστατικών βίας στις υπηρεσίες μας.

2.Την αποστολή Εξωδίκου προς της ηγεσία της ΑΑΔΕ με την οποία να την καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη για οποιοδήποτε περιστατικό βίας σημειωθεί στις υπηρεσίες μας.

3.Την πραγματοποίηση κινητοποίησης – παράστασης διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας (με τη συμμετοχή των εκεί συναδέλφων) στην είσοδο της ΔΟY Γλυφάδας και ανάδειξη των ζητημάτων ασφάλειας των εργαζομένων.

4.Την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις - στην επικείμενη συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ - στο αίτημα για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Η παραπάνω πρόταση δεν υπερψηφίστηκε, αφού δεν έτυχε της αποδοχής των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΣΥΕ) . 

Αντιθέτως…  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) προσήλθαν στη συνεδρίαση χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ συγκεκριμένη πρόταση για απόφαση και αφού καταψήφισαν την παραπάνω κοινή πρόταση, έλαβαν την απόφαση να εκδώσουν μια ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας δεν κατατέθηκε στη συνεδρίαση και που προφανώς θα συνταχθεί στο παρασκήνιο και με τις γνωστές παραδιαδικασίες.

Παράλληλα… ήταν εμφανής έως προκλητική η προσπάθεια της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να προστατεύσει τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες της Διοίκησης και μετατοπίζοντας αυτές ΜΟΝΟ στο επίπεδο της Περιφέρειας.
 
Τέλος… γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης και άθλιας επίθεσης ‘’συνδικαλιστικών εκπροσώπων’’ (αυτό δεν αφορά τους εκπροσώπους της ΔΗΣΣΥΕ) σε απειλούμενους εργαζόμενους, με χυδαία υπονοούμενα και απίστευτη ‘’λάσπη’’, μόνο και μόνο γιατί ανέδειξαν το ζήτημα και… τόλμησαν να απευθυνθούν στη Διοίκηση απαιτώντας την προστασία τους απ’ τις απειλές που δέχτηκαν. Αθλιότητες που ήρθαν να προστεθούν στις ‘’συστάσεις’’ των ίδιων ‘’συνδικαλιστικών εκπροσώπων’’ προς τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψή μας στη ΔΟY Γλυφάδας, όταν τους επεσήμαιναν συνεχώς τον ‘’κίνδυνο πειθαρχικής τους δίωξης’’, επειδή τόλμησαν να διαβιβάσουν στο γραφείο του Διοικητή τα απειλητικά μηνύματα, παρακάμπτοντας (…λέει) την ιεραρχία.  Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η άρνησή τους (συνεχίζουμε να τους προκαλούμε) να δημοσιοποιήσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν γνώστες των όσων ειπώθηκαν, αλλά και του ρόλου που έχει αναλάβει η συνδικαλιστική μας ηγεσία.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)