Τετάρτη
24 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Εξελίξεις στις Κτηματικές Υπηρεσίες, με την Ομοσπονδία… παρατηρητή

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Μπροστά σε άμεσες εξελίξεις βρισκόμαστε σε σχέση με τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τη δομή τους. Σε σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε και αφορά τη διαχείριση των αιγιαλών, προβλέπεται και η ύπαρξη άρθρων που θα αφορούν αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών. Άρθρα που δεν συμπεριελήφθησαν όμως κατά τη δημοσιοποίηση του κειμένου (νεότερες πληροφορίες λένε οτι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν με Π.Δ.).
Την πρόθεση άλλωστε της κυβέρνησης να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές στη δομή των Κτηματικών Υπηρεσιών επιβεβαίωσε και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας σε αλληλογραφία της με τις Κτηματικές.

Η ΑΚΕ στην προ 10ημέρου συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας έθεσε το ζήτημα των εξελίξεων (κοινοποιώντας μάλιστα και το σχετικό σχέδιο νόμου) και πρότεινε να υπάρξει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια της κυβέρνησης, χωρίς όμως – δυστυχώς – να υπάρξει κάποια πρωτοβουλία απ’ την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Στις 5.2.24 η ΑΚΕ επανήλθε με σχετικό mail προς όλες τις παρατάξεις, επαναφέροντας το ζήτημα και τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν πρωτοβουλίες. Αίτημα στο οποίο η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ) δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει.

Για αύριο Παρασκευή (9.2.24) η Γενική Γραμματέας προγραμματίζει να ενημερώσει (…αδιαμεσολάβητα) τους εργαζόμενους στις Κτηματικές για τη νέα δομή των υπηρεσιών. Καμιά συνάντηση με τα Σωματεία, καμιά επικοινωνία (τουλάχιστον θεσμική), καμιά διαπραγμάτευση επι των προθέσεων της κυβέρνησης. Καμιά προσπάθεια της Ομοσπονδίας να μάθει (…έστω) το τι δρομολογείται, πολύ δε περισσότερο να παρέμβει στις εξελίξεις. Λες και δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους οι οποίοι θα βρεθούν αύριο μόνοι τους απέναντι στην πολιτική ηγεσία και τις επιλογές της.

Μια Ομοσπονδία σταθερή στο ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων και εν συνεχεία της επίκλησης των ‘’τετελεσμένων’’, αν όχι και της ευθείας υπεράσπισης των κυβερνητικών επιλογών.

Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) καλεί και δημόσια την Ομοσπονδία να παρέμβει στις εξελίξεις, να προχωρήσει σε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, να απαιτήσει επίσημη ενημέρωση για τα σχέδια της και να παρέμβει επι αυτών υπερασπιζόμενη τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί και τα συμφέροντά τους. Καλούμε την Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και την ευθύνη που έχει έναντι των εργαζομένων.