Τετάρτη
24 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και οι συνθήκες χάους στις Δ.Ο.Υ.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών που συναλλάσσονται με το κοινό χτύπησε " κόκκινο " μετά την ενημέρωση των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων  για την καταβολή e-παραβόλου 250,00 ευρώ ώστε να μπορούν να ασφαλίσουν  τα οχήματά τους.

 

Η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί αξιόπιστος έλεγχος της κατάστασης των ανασφάλιστων οχημάτων, οδήγησε στη μαζική προσέλευση των πολιτών στα γραφεία αυτοκινήτων των ΔΟΥ.

 

Κάτοχοι αυτοκινήτων που είτε έχουν αποσυρθεί, είτε έχουν διαγραφεί, είτε είναι  επαγγελματικά που έχουν τεθεί σε ακινησία στο ΥΜΕ ή ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν κλαπεί και αναζητούνται  από  τις αστυνομικές αρχές, συνωστίζονται από την Παρασκευή 16-6-2017 στις ΔΟΥ στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου.

 

Οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες που διαθέτουν πληροφοριακά στοιχεία (ΔΟΥ, ΥΜΕ, Αστυνομικές Αρχές) δεν επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους και όπου αυτό συμβαίνει είναι προβληματικό, με αποτέλεσμα την περιφορά των πολιτών από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, σε αναζήτηση  δικαιολογητικών.

 

Τα στοιχεία του TAXIS είναι εν πολλοίς αναξιόπιστα, με αποτέλεσμα να έχουν σταλεί ειδοποιήσεις για οχήματα που δεν βρίσκονταν σε κυκλοφορία την 6-6-2017 όταν έγιναν οι σχετικές διασταυρώσεις, ενώ μηνύματα στάλθηκαν και σε μεγάλο αριθμό κατόχων με ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

 

Η αύξηση της  συναλλαγής εξ αιτίας των προαναφερθέντων συμβαίνει 10 ημέρες πριν τη  λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2016, η οποία γίνεται μεν ηλεκτρονικά αλλά όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται εξακολουθούν να προσκομίζονται στη ΔΟΥ. Σ΄ αυτό να προσθέσουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων λόγω αναδρομικών στη ΔΟΥ, παρά την ύπαρξη ηλεκτρονικής πληροφόρησης, καθώς και την αποτυχημένη διαδικασία είσπραξης μέσω τραπεζών - για τη διευκόλυνση υποτείθετε των συναλλαγών των πολιτών - η οποία έχει συσσωρεύσει στις ΔΟΥ εκατοντάδες χιλιάδες υπερεισπράξεις που δεν είναι διαχειρίσιμες και έχουν προσθέσει πολλαπλάσιο όγκο δουλειάς από αυτόν που υποτίθεται θα αφαιρούσαν.

 

Αυτή είναι η καθημερινότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, συνθλιβόμενοι ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας Διοίκησης που  αδυνατεί να οργανώσει στοιχειωδώς τα της λειτουργίας της (αλλά  απαιτεί απόδοση από τους υπαλλήλους)  και στην πίεση και αγανάκτηση των πολιτών  που για μια ακόμη φορά συνωθούνται στις ατελείωτες ουρές για να λύσουν τα προβλήματά τους.

 

Αφιερώνεται σε όσους  διακηρύσσουν ότι δεν υπάρχει προσέλευση πολιτών στις ΔΟY…