Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Για τα γεγονότα την Παρασκευή 11/11 στη ΔΟΥ Χολαργού

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Την Παρασκευή 11/11 ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στη «μακρά» λίστα των επιθέσεων σωματικής ή ψυχολογικής βίας που δέχονται συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

 
Στη ΔΟΥ Χολαργού, λοιπόν, για ένα έγγραφο που εδώ και χρόνια εκδίδεται ηλεκτρονικά, μια φορολογούμενη (γιατί απλά μπορούσε) έφτασε στο αρμόδιο τμήμα και απαίτησε να της χορηγηθεί από την υπάλληλο στον γκισέ. Και ενώ της χορηγήθηκε (κατόπιν αιτήσεως) επανήλθε λίγη ώρα αργότερα ισχυριζόμενη ότι η συναδέλφισσα την…απείλησε! Κάλεσε την αστυνομία, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ και δηλώνοντας ότι θα την μηνύσει οι αστυνομικοί τις οδήγησαν στο ΑΤ Χολαργού.
Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι αρκετή ώρα μετά το περιστατικό και ενώ η συναδέλφισσα βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, στην Καρ. Σερβίας δεν είχαν (όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκαν) ενημερωθεί, κάτι που έγινε μετά από συνδικαλιστική παρέμβαση. 
Στη συνέχεια η διοίκηση της ΑΑΔΕ έκανε ενέργειες (τηλεφωνικώς) για να λήξει το γεγονός. Καταλυτικό ρόλο όμως έπαιξε η παρουσία δικηγόρου. Ενός δικηγόρου τον οποίο και δημόσια ευχαριστούμε καθώς ήρθε εθελοντικά (μιας και η μητέρα του είναι συνάδελφος). Το συμβάν έληξε με απόφαση του εισαγγελέα και αφού η αστυνομία πήρε από την συναδέλφισσα δακτυλικά αποτυπώματα!
Συμπερασματικά, το πολυδιαφημισμένο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ώστε να αποφευχθεί η προσωποκράτηση μέχρι το αυτόφωρο, όμως δεν είναι αρκετό καθώς στην πράξη η αστυνομία έχει ακόμα την υποχρέωση μετά από μήνυση πολίτη (για εξύβριση, απειλή ή ότι άλλο σκεφτεί) να προσαγάγει τον υπάλληλο στο Α.Τ.! Συνεπώς χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις.
Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι η αναγκαιότητα ύπαρξης άμεσων αντανακλαστικών όσον αφορά την νομική στήριξη των συναδέλφων από τον Σύλλογο Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.
Τέλος, είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντική και αισιόδοξη η στάση των συναδέλφων της ΔΟΥ Χολαργού. Τόσο η προϊσταμένη της ΔΟΥ όσο και του Τμήματος αλλά και πολλοί συνάδελφοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην συναδέλφισσα περιμένοντας έξω από το ΑΤ Χολαργού μέχρι να λήξει το συμβάν, στις έξι το απόγευμα.

Καμία μόνη / κανένας μόνος!!!

(Από σχόλιο του Γιώργου Ρόδη στην ομάδα eforiakoi.org στο facebook)