Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Ανταπόκριση απ έναν… ’’χαμηλού ΠΘΕ’’ υπάλληλο του Τμήματος Εσόδων.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Από τις 14.09.2023 μέχρι και σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαδικασία πληρωμών στις Τράπεζες, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έχουν εξοφλήσει μέσω του τραπεζικού συστήματος τις οφειλές τους, κάτι που εμφανίζεται στα στοιχεία πληρωμών, χωρίς όμως αυτό να "κουμπώνει" στις οφειλές προκειμένου αυτές να εξοφληθούν!
 
Αποτέλεσμα αυτού… πολλοί άνθρωποι που έχουν εξοφλήσει, συνεχίζουν να εμφανίζονται ως οφειλέτες. 
 Και που θα αναζητήσουν τη λύση, άλλοτε λέγοντας τον πόνο τους για την ταλαιπωρία και τα έξοδα που έχουν υποστεί και άλλοτε με άγριες διαθέσεις; Μα φυσικά στη ΔΟY

 Και άντε να τους πεις ότι δεν φταις εσύ για το γεγονός ότι ενώ πλήρωσαν ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων, ότι ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για αγοροπωλησία ακινήτων, ότι ΔΕΝ μπορούν να μεταβιβάσουν το Ι.Χ. γιατί δεν φαίνονται εξοφλημένα τα Τέλη Κυκλοφορίας και ούτω καθεξής...

Και επειδή για παράδειγμα… δεν μπορείς να του πεις να φύγει χωρίς ενημερότητα (αφού ο άνθρωπος δεν χρωστάει) αρχίζει άλλος Γολγοθάς…
Τον καλείς να υποβάλει αίτημα για ενημερότητα μέσω των ‘’αιτημάτων’’, αφού παράλληλα σκανάρει ή προσκομίσει (εφόσον βέβαια τις έχει πρόχειρες) τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου αυτές να διασταυρωθούν με τα Στοιχεία Πληρωμών στην Εικόνα Φορολογουμένου και τις αντίστοιχες φυσικά ταυτότητες οφειλής. 

Σ’ αντίστοιχες πιθανά διαδικασίες μπαίνουν και οι συνάδελφοι άλλων τμημάτων. 

Ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα για τους πολίτες, εντάσεις και φασαρίες στις υπηρεσίες, γραφειοκρατία και επιπλέον δουλειά – που δεν προβλέπεται σε κανέναν ΠΘΕ – για τους εργαζόμενους. Και όλα αυτά για διαδικασίες που η Διοίκηση μέσω των ιδιαίτερα φιλικών προς αυτή ΜΜΕ, τις παρουσιάζει ως… αυτοματοποιημένες.

Άλλωστε αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι φυσικά το μοναδικό που - καθημερινά - αποδεικνύει ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Διοίκηση για τις υπηρεσίες μας, απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα.

Αυτά συνάδελφοι… από έναν ‘’χαμηλού ΠΘΕ’’  υπάλληλο του τμήματος εσόδων. Και προς Θεού… αυτά μεταξύ μας… Μη βγουν προς τα έξω και τσαλακωθεί η εικόνα της Διοίκησής μας. 

(Ευχαριστώ το eforiakoi.org για τη φιλοξενία)

     
Υπάλληλος Τμήματος Εσόδων

        Περιφερειακής ΔΟY