Τετάρτη
24 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

ΑΑΔΕ: Το φθινόπωρο της Μεγάλης Φυγής…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση 80 Θέσεων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας.

Εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στην ΑΑΔΕ και επιδιώκουν τη μετακίνησή τους στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.

Ακούγεται ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που επιδιώκουν τη μετακίνησή τους, συμμετέχοντας στη σχετική διαδικασία, είναι εκατοντάδες (θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των αιτούντων), πολλοί εκ των οποίων υπηρετούν σε ιδιαίτερα νευραλγικές (όπως χαρακτηρίζονται απ την ΑΑΔΕ) θέσεις.

Αυτό μάλιστα που προκαλεί έντονη δυσφορία και εκνευρισμό στην Καρ. Σερβίας είναι το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη διαδικασία και τη μετακίνηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στο ΥΠΟΙΚ, δεν απαιτείται η συγκατάθεση της ΑΑΔΕ.

Το συγκεκριμένο γεγονός και το κύμα φυγής απ την ΑΑΔΕ, έχει προκαλέσει απ ότι μαθαίνουμε ένταση στις σχέσεις μεταξύ 3ου και 8ου της Καρ. Σερβίας και μάλλον δεν είναι τυχαία και η παρέμβαση, όπως μαθαίνουμε, των ‘’θεσμών’’ στη συγκεκριμένη διαμάχη…

Προφανώς η ηγεσία της ΑΑΔΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι οι υπηρεσίες της… κάθε άλλο παρά ελκυστικές είναι για τους εργαζόμενους. Ο αυταρχισμός, η υπερεντατικοποίηση, η αδιαφάνεια κλπ., συνθέτουν ένα περιβάλλον τοξικό.

Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων αναζητεί διέξοδο μέσω της κινητικότητας προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (και όχι μόνο του ΥΠΟΙΚ), όπως και το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων δεν κάνει αποδεκτό το διορισμό του ή παραιτείται στην πορεία, δεν φαίνεται να ανησυχεί την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Όσο όμως δεν βλέπουν την πραγματικότητα και επενδύουν σε διοικητικά μέτρα περιορισμού των… διαρροών, ακόμα και αν σε αυτό προστρέχουν (ή καλούνται) και οι εκτός των συνόρων προστάτες, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη…

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)