Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Κάλεσμα σε μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 25/8 για τις υποκλοπές

Στυλ Γραμμάτων
 • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
 • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

15 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε συλλαλητήριο μία μέρα πριν τη συζήτηση για τις υποκλοπές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: The Press Project

Σε συλλαλητήριο για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που έχει πληγεί στην χώρα μας, λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών της ΕΥΠ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, καλούν οργανώσεις και συνδικάτα της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς. Το κάλεσμα είναι για την Πέμπτη 25/8 στο Σύνταγμα, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της Βουλής και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Το κοινό δελτίο τύπου των 15 οργανώσεων:

Να εκφραστεί η οργή ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο βαφτίζοντας το «νόμιμες επισυνδέσεις».

Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα καθαρό δείγμα ότι δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων χιλιάδων πολιτών, δημοσιογράφων, αγωνιστών, πολιτικών προσώπων, για το οποίο έχει βγει στην επιφάνεια μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία και δικαίωμα που να μην έχει καταπατήσει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τον σκοτεινό μηχανισμό της ΕΥΠ, παράλληλα με την αστυνομοκρατία και την επίθεση σε θεμελιώδεις ελευθερίες, τη διαδήλωση και την απεργία.

Η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης του συστήματος με την ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα να απειλούν τις ζωές μας, με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική κρίση, τις πυρκαγιές και τη ξηρασία στην Ευρώπη, το ρατσισμό με τις απροκάλυπτες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα.

Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. Είναι υποκριτική η στάση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», ενώ έχει ο ίδιος επανειλημμένα υπηρετήσει, θωρακίσει, χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του σημερινού καθεστώτος.

Μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και οι αγώνες των εργαζομένων, του κινήματος για τις λαϊκές ελευθερίες και της νεολαίας, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι τις προτεραιότητες του κέρδους, του κεφαλαίου, των Τραπεζιτών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Είναι ώρα σύγκρουσης για να ξηλώσουμε όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του συστήματος κατά του εργατικού, του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος και να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Να κλιμακώσουμε την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην φορτωθούν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που λεηλατεί τα δικαιώματά μας.

Στο συλλαλητήριο μέχρι τώρα καλούν οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς:

 • Αναμέτρηση/ οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά
 • ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
 • ΑΡΑΝ-Αριστερή Ανασύνθεση
 • ΑΡΑΣ-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
 • ΑΡΙΣ-Αριστερή Συσπείρωση
 • Αριστερό Ρεύμα
 • ΔΕΑ-Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
 • ΕΕΚ-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
 • ΕΚΚΕ
 • Λαϊκή Ενότητα
 • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
 • ΟΚΔΕ
 • ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
 • ΣΕΚ-Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
 • Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Η ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος:

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7ΜΜ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

H κυβέρνηση των «άριστων» και του «επιτελικού κράτους» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ΕΥΠ κάνει παρακολουθήσεις βαφτίζοντάς τες «νόµιµες επισυνδέσεις»(!) Η έκτακτη συζήτηση στη Βουλή για το καραµπινάτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ χρειάζεται να γίνει αφετηρία για να ξεδιπλωθούνε αγώνες για να διώξουµε εδώ και τώρα την κυβέρνηση της Ν∆.

Στα µάτια εκατοµµυρίων εργαζοµένων και νέων αποκαλύπτεται η εικόνα του δύσοσµου οχετού του «βαθέως κράτους» που φτάνει να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη, τον αρχηγό ενός κόµµατος που κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια της µεταπολίτευσης. Ο κόσµος που δεν κατάπιε τα ψέµατα της Ν∆ και την εθνικιστική κινδυνολογία του Μητσοτάκη είναι ο ίδιος που συνέχισε αδιάκοπα να δίνει µάχες για να σταµατήσει τις επιθέσεις µε την αβάσταχτη ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιµα, την φτώχεια, τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, την κάλυψη του σεξιστή Λιγνάδη, τα δολοφονικά κυνηγητά των προσφύγων στα σύνορα και την αστυνοµική καταστολή από τα Εξάρχεια µέχρι τον Έβρο.

Ετούτη η πολιτική κρίση που βαθαίνει έχει την σφραγίδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήµατος που καταστρέφει τις ζωές εκατοµµυρίων σε όλο τον Πλανήτη, µε τον πληθωρισµό και την ακρίβεια, την πείνα, την κλιµατική κρίση, τους πολέµους, την πανδηµία. Η Ν∆ µόνο παραπέρα συµφορές και καταστροφές µπορεί να εξασφαλίσει για χάρη των κερδών µιας µικρής µειοψηφίας καπιταλιστών.

Είναι ώρα να χτίσουµε την εργατική εναλλακτική πέρα από τους συµβιβασµούς της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης µε ένα δυνατό κίνηµα απεργιών, καταλήψεων και διαδηλώσεων που θα ξηλώσει όλες τις επιθέσεις της κυβέρνησης των υποκλοπών. Για να υπερασπίσουµε τις ζωές µας και το βιοτικό επίπεδο. Για να υπερασπίσουµε τις δηµοκρατικές ελευθερίες και να ξηλώσουµε όλο το οικοδόµηµα της καταστολής των κινητοποιήσεων, των παρακολουθήσεων, των αντισυνδικαλιστών νόµων και της πανεπιστηµιακής αστυνοµίας. Για να ανοίξουµε το δρόµο για µια κοινωνία που θα καθορίζει τις αποφάσεις για την οικονοµία και τη πολιτική µε κριτήριο τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζόµενων και όχι του κέρδους.

Καλούµε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις πρωτοβουλίες των κινηµάτων να δώσουµε µαζί αυτή τη µάχη, ξεκινώντας από την οργάνωση συλλαλητηρίου στο Σύνταγµα, την µέρα συνεδρίασης στη βουλή για τις υποκλοπές, την Πέµπτη 25 Αυγούστου.