Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 545 ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

(διαβάστε στις "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" την επιστολή του συναδέλφου που συνελήφθη για παράνομο κάμπινγκ μπροστά στο Υπουργείο!!!!)

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Συνεχίζουν με πείσμα και αγωνιστική διάθεση την κινητοποίησή τους μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών οι 545 επιτυχόντες

- παρά την επιχείρηση τρομοκράτησής τους με προσαγωγές και συλλήψεις με την κατηγορία του "παράνομου" κάμπινγκ"! - στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 (που αφορούσε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο), οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι για μια τριετία από την ανάρτηση των ονομάτων τους στους καταλόγους των επιτυχόντων,  παρά τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Υπουργείου.


Οι αδιόριστοι του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν την έντονη οργή τους, την ώρα που στον έκτο όροφο έκλεινε η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για πάγωμα των προσλήψεων στο πλαίσιο του ακόμα σκληρότερου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.Οι 545 αδιόριστοι επί συνόλου 877 επιτυχόντων βρίσκονται σε επαγγελματικό αδιέξοδο, καθώς αρκετοί εξ αυτών εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για να δώσουν εξετάσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση δεν τους προσλαμβάνει.

Οι αδιόριστοι, που ζητούν την άμεση πρόσληψή τους, επισημαίνουν ότι «ενώ το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα ονόματά τους ως διοριστέων στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο από την πλευρά του δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την πρόσληψη» και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι παράλληλα «εξακολουθούν να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο εκατοντάδες υπάλληλοι, συμβασιούχοι και μετακλητοί σε υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, σε γραφεία βουλευτών κ.λπ. με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ δεν έλειψαν και οι μονιμοποιήσεις υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ, με τρανταχτό παράδειγμα τον διορισμό 260 υπαλλήλων στη Βουλή των Ελλήνων».

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ - πειθήνιο όργανο του Υπουργείου Οικονομικών- σφυράει αδιάφορα, αρκούμενη σε εθιμοτυπικές δηλώσεις συμπαράστασης. Και ηχούν ακόμα στ' αυτιά μας οι κολακευτικές ευχαριστίες του εκπροσώπου (;) των ήδη διορισθέντων (ΤΕ και ΔΕ) στη συνέλευση του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων προς την ηγεσία του Συλλόγου, καθώς και η εκκωφαντική σιωπή του εκπροσώπου αυτού για τον σημερινό ρόλο της συνδικαλιστικής ηγεσίας....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με αφορμή το άρθρο που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας "eforiakoi.org" στις 06/06/2011 με τίτλο «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 545 ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» έχω να σας επισημάνω τα εξής:

Ως ένας από τους πρόσφατα διορισμένους του διαγωνισμού 1Γ/2008 και αφού ο διορισμός μου παρανόμως καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο με αποκλειστική υπαιτιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, μπορώ καλύτερα από τον καθένα, και προφανώς καλύτερα από εσάς, να αισθανθώ την αγωνία και την κατάφωρη αδικίαπου αισθάνονται οι 545 συνάδελφοί μας.

Την ολοκλήρωση του διορισμού μας την κατακτήσαμε αγαπητοί συνάδελφοι με σκληρούς, επίμονους και επίπονους αγώνες και κυρίως χωρίς κομματικά ή συνδυκαλιστικά καπελώματα. Στις κρίσιμες στιγμές που διανύνουμε ως κλάδος και ως κοινωνία, χρήσιμο θα ήταν να παραδειγματιστείτε και εσείς από τους δικούς μας αγώνες.

Δημοσιεύσατε ένα άρθρο αναφερόμενοι στον αγώνα των ΠΕ και πολύ ορθά πράξατε, αλλά μάλλον θεωρήσατε πιο σημαντικό από την ολοκλήρωση του διορισμού των συναδέλφων, την επίθεση στο πρόσωπό μου. Αν και δεν αναφέρεται κάπου το όνομά μου, είναι αυταπόδεικτο ότι τα βέλη σας στρέφονται εναντίον μου, καθώς υπήρξα ο μοναδικός νεοδιόριστος που έλαβα το λόγο στη συνέλευση του Συλλόγου.

Ως προς την ουσία των «καταγγελιών» σας.

Με κατηγορείτε για το γεγονός ότι στην παρθενική μου ομιλία στα συλλογικά όργανα μεταξύ πολλών άλλων ευχαρίστησα την ηγεσία του Συλλόγου μας για τη συνεισφορά της στην ολοκλήρωση του διορισμού μας.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι μεμπτό να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν σε ένα βαθμό τον αγώνα μας, έμπρακτα και διακριτικά και όχι με ανακοινώσεις και τιμπανοκρουσίες.

Μου καταλογίζετε «εκκωφαντική σιωπή».

Σιωπώ εκκωφαντικά με ποιά ιδιότητα; Έχω κάποιο θεσμικό ρόλο ή κάποιο αξίωμα και το αγνοώ; Ή μήπως παρακολουθείτε τις ιδιωτικές μου συζητήσεις και γνωρίζετε τις απόψεις μου; Μήπως πρέπει να αιτηθώ στα παραταξιακά σας όργανα να μου εκδώσετε κάποιο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; Οι «δηλωσίες» έχουν εκλείψει προ δεκαετιών, ευτυχώς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο καθένας μας κρίνεται από τα έργα. Οι συνάδελφοί μου, που με γνωρίζουν προσωπικά, με έχουν κρίνει ήδη είτε θετικά είτε αρνητικά και θα συνεχίσουν να το πράττουν στη συνείδησή τους και όχι με ανακοινώσεις γκεμπελικού χαρακτήρα.

Φιλικά

Μάριος Θεοδώρου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Σε απάντηση της επιστολής σου, θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

1.Το eforiakoi.org, είναι στη διάθεσή σου, καθώς και κάθε άλλου συναδέλφου, για πολιτισμένο διάλογο. Ελπίζουμε την ίδια ευαισθησία να επιδείξεις, φροντίζοντας για τη δημοσίευση της απάντησής μας στο facebook, όπου με σημείωμά σου, παραπληροφορείς και συκοφαντείς.

2.Δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό, για προσωπική αντιπαράθεση – επιθέσεις – αναφορές. Όταν όμως κάποιος, δημόσια με οποιοδήποτε αξίωμα αναφέρεται σε θέματα του κλάδου, είναι δικό μας δικαίωμα, να σχολιάσουμε και να αναπαράγουμε αυτές του τις δηλώσεις. Αυτό ακριβώς σχολιάσαμε, δηλαδή ότι στη συνέλευση της Αθήνας στις 15.01.2011, ευχαρίστησες την συνδικαλιστική μας ηγεσία (δηλαδή την ΠΑΣΚΕ, τον βασικότερο πυλώνα στήριξης της κυβέρνησης σε όσα ετοιμάζει για τον κλάδο μας) και προσωπικά στελέχη της, για την ''συνεισφορά'' τους στον αγώνα των αδιόριστων ΠΕ – ΤΕ – ΔΕ, ενώ κατά την άποψή μας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και όταν μάλιστα η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αδιόριστοι και τίθεται σε αμφισβήτηση τόσο η προοπτική διορισμού τους, όσο και το μισθολογικό καθεστώς με το οποίο θα διοριστούν εφόσον έχουν επιτυχή έκβαση οι αγώνες τους. Είμαστε και εμείς νέοι συνάδελφοι, μιας και διοριστήκαμε μετά από γραπτό διαγωνισμό το 2005 (όχι με ρουσφέτι, μετάταξη κτλ) και στα χρόνια αυτά, συγκρουστήκαμε με συνδικαλιστικές λογικές, που δεν επέτρεπαν την κριτική και τον σχολιασμό των απόψεών τους. Μας προκαλεί πραγματικά εντύπωση, πως οι λίγοι μήνες υπηρεσίας σου στον κλάδο, σε έκαναν ήδη οπαδό ηγεμονικών – αλαζονικών συμπεριφορών, που δεν ανέχονται κριτική γιατί... δεν τους βολεύει! Αν όμως έχεις ξεχάσει την ομιλία σου στην συνέλευση, πάτησε ΕΔΩ για να την διαβάσεις και να αντιληφθείς την κριτική μας.

3.Συμφωνούμε απόλυτα ότι ο καθένας κρίνεται από τα έργα του. Δεν συμφωνούμε όμως, στην προσπάθειά σου να μηδενίσεις την μικρή μας προσφορά στον αγώνα των αδιόριστων, σε αναφορές του τύπου '' αυτοί που είναι λαλίστατοι αλλά απόντες από κάθε είδους πραγματικό αγώνα'' κλπ. Αντιλαμβανόμαστε την ηγεμονική λογική απονομής ευχαριστιών σε διάφορους ''παράγοντες'' και καταδίκης όσων διαφωνούν, αλλά δεν μπορείς να παραπληροφορείς. Σου θυμίζουμε ότι εκτός από την σχεδόν μόνιμη φυσική μας παρουσία στις κινητοποιήσεις σας, αγωνιστήκαμε (μαζί με την ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ) για να γίνουν:

• Μία επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στις 26.2.2010

• Δύο ερωτήσεις, στις 14.4.2010 και στις 19.7.2010

• Κατάθεση τροπολογίας, για άμεσο διορισμό, σε Νομοσχέδιο τον Μάρτιο του 2011

• Συνάντηση του Τσίπρα με τους αδιόριστους στις 15.3.2010 και σχετικές δηλώσεις του υπέρ του αγώνα τους

• Επανειλημμένες αναφορές στη Βουλή (από ΤΣΙΠΡΑ, ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ) σε φορολογικά νομοσχέδια για το θέμα των αδιόριστων.

• Παρεμβάσεις της ΑΣΚΙ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, στο ΔΣ του συλλόγου Αττικής κλπ για να υπάρξουν κινητοποιήσεις, δράσεις και ενεργή συμπαράσταση στον αγώνα σας. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ... και οι οποίες κατά τη γνώμη μας θα οδηγούσαν στη δικαίωση του συνόλου των επιτυχόντων.

(ΑΛΗΘΕΙΑ υπάρχει απ' την πλευρά σου κάποιο σχόλιο για το γεγονός ότι αυτοί που ευχαρίστησες στη συγκεκριμένη συνέλευση, αρνήθηκαν με πραξικοπηματικό τρόπο να εφαρμόσουν την απόφαση της ίδιας συνέλευσης η οποία προέβλεπε κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο, αλλά που δυστυχώς ερχόταν σε αντίθεση με το κλίμα συναίνεσης που με μεθοδικότητα καλλιεργεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο χώρο μας;;;;;)

Αν θεωρείς όλα αυτά ''καπελώματα'' και ''απουσία από τους αγώνες'' τότε ίσως θα έπρεπε δημόσια να εξηγήσεις τι παραπάνω έκαναν αυτοί που ευχαριστείς, με δεδομένο μάλιστα το θεσμικό τους ρόλο και τις δυνατότητες που αυτός τους παρέχει...

4. Σε σχέση με την ''ιδιότητά'' σου. Δεν σε ορίσαμε εμείς, ''εκπρόσωπο'' των αδιόριστων. Απλά θεωρούμε αντιφατικό να είσαι εκπρόσωπός τους, στις ευχαριστίες και... να σφυρίζεις αδιάφορα μετά για τη στάση αυτών, που έχεις ευχαριστήσει. Και μιας και αναφέρθηκες στη επιστολή σου, με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο, σε ''πιστοποιητικά φρονημάτων'' και ''δηλωσίες'' σου απαντάμε ότι η συγκεκριμένη στάση, ενός εκπροσώπου εκατοντάδων ανθρώπων, μάλλον ως ''ΔΗΛΩΣΗ'' νομιμοφροσύνης απέναντι στο σημερινό συνδικαλιστικό κατεστημένο μπορεί να εκληφθεί, αλλά και ως προάγγελος για πιθανή μελλοντική ένταξη σε αυτό. Κάντο όμως διακριτικά και μην εκτίθεσαι! Είναι δικαίωμά σου, να είσαι οπαδός των ''διακριτικών επαφών'' με διάφορους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ''λυθούν'' τα προβλήματα των αδιόριστων. Επέτρεψε όμως και σε εμάς να στηρίζουμε αγώνες και διεκδικήσεις, με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Γιατί από τη μικρή συνδικαλιστική μας πείρα, αλλά κυρίως από τον αγώνα των αδιόριστων ΠΕ ΤΕ ΔΕ, καταλάβαμε ότι το παρασκήνιο εξυπηρετεί την εκάστοτε εξουσία και όχι τους εργαζόμενους. Μόνο όταν τα ζητήματα τίθενται στην κοινωνία και πετυχαίνουν τη στήριξή της έχουν αποτελέσματα.

5. Για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ, το eforiakoi.org, είναι στη διάθεσή σου, τόσο για κριτική στα όσα κάνει ή δεν κάνει η ΑΣΚΙ και οι εκπρόσωποί της όσο και για τα αντίστοιχα που αφορούν την συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου (ΠΑΣΚΕ), εφόσον βέβαια διαπιστώσεις ότι δεν έκανε κάτι σωστό. Μέχρι τότε ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας για να πετύχει ΚΑΙ ο αγώνας των αδιόριστων ΠΕ, που είναι σε κρίσιμο σημείο και θεωρούμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Αθήνα, 10.6.2011

Μέρκος Δημήτρης

Κουτσούκος Γιώργος


Επιστολή Νο2 του συναδέλφου Μάριου Θεοδώρου

Καταρχήν χαίρομαι που έστω και με καθυστέρηση(;) δημοσιεύτηκε η απάντηση μου και προπαντός χαίρομαι που δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της ομιλίας μου, γιατί πέρα από τη δική σας ή τη δική μου αντίληψη των γεγονότων υπάρχει και η αντικειμενική αλήθεια.

Θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Αναφερθήκατε στην ομάδα που έχουμε στο facebook ως επιτυχόντες του διαγωνισμού 1Γ/2008 για συντονισμό των δράσεων μας. Η ομάδα αυτή υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για να βοηθήσει στην εκπλήρωση του αυτονόητου διορισμού μας (πλέον των ΠΕ) και δεν θα την χρησιμοποιήσω για αντιπαραθέσεις «διορισμένων» όταν οι συνάδελφοι μου παραμένουν αδιόριστοι. Δεν παίζω με την αγωνία συναδέλφων και φίλων και δεν θα καταλάβω το χώρο τους.

Με κατηγορείτε για αλαζονεία και «κομματική υποταγή».

Αλαζονεία είναι να πιστεύεις ότι έχεις προσφέρει τα πάντα και οι υπόλοιποι ελάχιστα. Κριτήριο συνεισφοράς του καθενός θα έπρεπε να είναι οι πράξεις του και όχι αν είναι «δικός μας ή από τους άλλους».Αναφερθήκατε στις παρεμβάσεις των κυρίων Τσίπρα, Λαφαζάνη και Παπαδημούλη. Είναι αλήθεια. Να σας θυμίσω,καθώς «τυχαία» μάλλον το παραλείψατε, ενισχυτικά των λεγομένων σας, και τις παρεμβάσεις του κύριου Κουβέλη, με δική σας μεσολάβηση φυσικά. Προφανώς και βοηθήσατε και εσείς όπως και άλλοι και για αυτό το λόγο στην ομιλία μου ευχαρίστησα όλες τις παρατάξεις, αλλά περισσότερο από όλους βοηθήσαμε εμείς τους εαυτούς μας.

Όσο για την εμμονή σας στην ονομαστική μου αναφορά στον πρόεδρο του συλλόγου να σας θυμίσω και να ενημερώσω και όσους δεν γνωρίζουν ότι ορκιστήκαμε 30&31/12/2010, δηλαδή οριακά προλάβαμε να ενταχθούμε στο ταμείο του δημοσίου και όχι στο ΙΚΑ (τώρα αν αυτό έχει κάποια σημασία για το μέλλον δεν το γνωρίζω ειλικρινά). Αυτό δεν επετεύχθει χάρη στην εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά με πολύ «τρέξιμο» και με καίριες παρεμβάσεις στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων και υπογραφών για την ολοκλήρωση του διορισμού μας.

Αυτά είναι γεγονότα, δεν είναι κρίσεις.

Τέλος, θα κρατήσω τις τελευταίες σειρές της απάντησης σας και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας για την ανάγκη παραμερισμού των όποιων διαφωνιών και πρόταξης της επιτυχίας του αγώνα των αδιόριστων ΠΕ.

Αθήνα 14/6/2011

Μάριος Θεοδώρου

Συνάδελφε Θεοδώρου,

Παρά το τονισμό, της έκκλησης μας, για συντονισμό και αγώνα ώστε να πετύχει ο αγώνας των αδιόριστων, συνεχίζεις τις επιστολές με λογική αντιπαράθεσης. Αντιλαμβανόμαστε τις σκοπιμότητες και τις εμμονές σου, αλλά δεν θα τις ακολουθήσουμε. Ξαναδιάβασε τα κείμενά μας και απάντησε στην ουσία και στα ερωτήματα, όχι σε θεωρίες και φαντάσματα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ... ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΜΟΥ και ΝΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 16.6.2011

ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ