ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Παραθέτουμε, χωρίς σχόλια και κρίσεις και χωρίς να υιοθετούμε το περιεχόμενό τους, δύο άρθρα από τον ιστότοπο "Opinion post" σχετικά με το θέμα της σύλληψης 3 υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, καθώς και τη δήλωση που έκανε ο Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων:


Κρίση στο ΥΠΟΙΚ για την υπόθεση των τριών στελεχών του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν πρόσφατα

Aρθρο : Οpinion Post στις 19 Μαΐου 2011

Η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Ρεβέκκα Μπασματζίδου ζήτησε από τον Δ. Κουσελά την παραίτηση του υπηρεσιακού συμβούλιου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με τη σύλληψη προ ημερών τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό από εταιρία ελαστικών. Το γεγονός ότι ρόλο υπεράσπισης στην υπόθεση ανέλαβε η νομική σύμβουλος του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Δέσποινα Δούμα και στενή συνεργάτιδα του προέδρου του προέδρου του συλλόγου Χαράλαμπου Νικολακόπουλου, προκάλεσε την έκρηξη ανώτατων συνδικαλιστικών στελεχών, όπως του προέδρου της ομοσπονδίας Γιάννη Γρίβα – που δικαιώνεται για την έντονη δυσφορία, που εξέφρασε – και της εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Ρεβέκκας Μπασματζίδου.

Η τελευταία μάλιστα έβαλε φυτίλι τη σημερινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, ζητώντας την παραίτηση όλου του οργάνου και κυρίως του Χαράλαμπου Νικολακόπουλου, τον οποίο και επέκρινε για τη στάση συμπαράστασης, που τηρεί έναντι των τριών συλληφθέντων.

Η κ. Μπασματζίδου φέρεται εξοργισμένη από το γεγονός ότι στο β' πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών εκκρεμούν εκατοντάδες ώριμες υποθέσεις, για τις οποίες έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και να έχει επιβληθεί τιμωρία σε επίορκους υπαλλήλους, οι οποίοι εξακολουθούν αν εργάζονται ανενόχλητοι.

Η κ. Μπασματζίδου μίλησε και «ηθικό έκτρωμα» και ενημέρωσε σχετικά και τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του για την κατάσταση αυτή.

Να σημειωθεί ότι απορίες και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει και η ενέργεια της δικηγόρου Δέσποινας Δούμα να μεταβεί στα γραφεία του ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες για να διαμορφώσει υπερασπιστική γραμμή για τους τρεις συλληφθέντες, συζητώντας με υπαλλήλους του Σώματος. Η ενέργειά της μάλιστα προκάλεσε και την ενόχληση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Αναταραχή στους εφοριακούς για τη σύλληψη των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ

Aρθρο : Οpinion Post στις 18 Μαΐου 2011

Σαν βόμβα έπεσε στους κόλπους του κλάδου των εφοριακών η σύλληψη των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δημήτρη Μαλιάγκα, Κωνσταντίνου Σερλή και Γιώργου Τσικνάκη, προκαλώντας διάφορες παρενέργειες ακόμη και μεταξύ συνδικαλιστών, ενώ έχει «παγώσει» κάποια ανώτερα κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος.

Ενώ για τον κ. Σερλή δεν γεννάται θέμα, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 85.570 ευρώ και ένα πανάκριβο Audi Q5, για τους άλλους δύο υπάρχουν έντονες εκδηλώσεις συναδελφικής συμπαράστασης, οι οποίες όμως δεν έχουν την έγκριση της ομοσπονδίας των εφοριακών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Χαράλαμπος Νικολακόπουλος έσπευσε να συμπαρασταθεί ειδικά στον κ. Τσικνάκη, όμως αυτό προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της ομοσπονδίας Γιάννη Γρίβα, που του ζήτησε να είναι πιο διακριτικός, καθώς η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ωστόσο και προφανώς με την μεσολάβηση ή και έγκριση του κ. Νικολακόπουλου, η νομική σύμβουλος, εργατολόγος του σωματείου Δέσποινα Δούμα ανέλαβε υπεραπιστικό έργο στην υπόθεση με τους τρεις κατηγορούμενους!

Τα στοιχεία αυτά αμφισβητούν τουλάχιστον οι κύριοι Μαλιάγκας και Τσικνάκης, ενώ την ίδια άποψη φέρεται να είχε (ίσως και να έχει ακόμη) ο προϊστάμενός τους, υποδιευθυντής στο ΣΔΟΕ Παναγιώτης Θεοτοκάτος, ο οποίος έβγαζε και τις εντολές για τους ελέγχους, που διενεργούσαν. Μάλιστα,

Οι τρεις κατηγορούμενοι (από αριστερά) Δημήτρης Μαλιάγκας, Κωνσταντίνος Σερλής και Γιώργος Τσικνάκης

τουλάχιστον ο κ. Σερλής, ήταν το καλοκαίρι σε κλιμάκια, που έκαναν ελέγχους του ΣΔΟΕ σε νησιά και ο κ. Θεοτοκάτος τον περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία, καθώς συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση ερευνά επίσης και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και «ξέπλυμα χρήματος».

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας (ο κ. Σερλής) βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων απαντά στα δημοσιεύματα και καταγγέλλει «συμφέροντα συνδικαλιστικής εξουσίας».

Πιστό στην δημοσίευση όλων των πληροφοριών και των απόψεων κάθε πλευράς το opinionpost.gr δημοσιεύει τη δήλωση, που έκανε ο Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων κατά τη συνεδρίαση του Β' Υπηρεσιακού Συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου στις 19 Μαΐου. Ο κ. Νικολακόπουλος απαντά σε όλα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση με τους τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που συνελλήφθησαν και κατηγορούνται, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και τις σχέσεις του με τους συναδέλφους του.

Όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα 19/5/2001

Δήλωση του Χαράλαμπου Νικολακόπουλου μέλους του Β' Υπηρεσιακού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του στις 19/5/2011.

Δήλωση

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των συναδέλφων δεν μπορεί να εντάσσονται, στη μεθοδευμένη επιλογή «φαγωθείτε μεταξύ σας», προκειμένου να υπηρετηθούν συμφέροντα συνδικαλιστικής εξουσίας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο συναδελφικής συμπεριφοράς, ανθρώπινης συμπεριφοράς και κανόνων ηθικού δικαίου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Αττικής και Κυκλάδων και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο διαχρονικά έχουν καταδικάσει και καταδικάζουν φαινόμενα συναλλαγών και επίορκων συμπεριφορών.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα που αναδείχθηκε ψευδώς και αμετροεπώς, της δήθεν υποστήριξής μου σε επίορκους συναδέλφους, δηλώνω ότι καμία Νομική Σύμβουλος του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων δεν έχει αναλάβει την υποστήριξη επίορκων συναδέλφων.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου από την ιδιότητα μου και ΜΟΝΟ, έχω την υποχρέωση να παρίσταμαι οπουδήποτε και να ενημερώνω το Διοικητικό Συμβούλιο, να υποστηρίζω αθώους και στα πειθαρχικά Συμβούλια να καταδικάζω ενόχους με την ψήφο μου, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Μαθήματα Συνδικαλιστικής και ηθικής συμπεριφοράς να κάνουν, όσοι σήμερα επιχειρούν να με διαβάλλουν, στις παρατάξεις τους και στις παρέες τους...!!! στους χώρους που λένε ότι θεσμικά υπηρετούν τους εργαζόμενους και στους εαυτούς τους και στους κάθε λογής σερνόμενους ψευτοσυνδικαλιστές, που το μόνο που υπηρετούν, είναι η υπονόμευση του κλάδου και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλώ όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του Συλλόγου μας, να συσπειρωθούν γύρω από το Δ.Σ. του Συλλόγου, για να αποκρούσουμε όλοι μαζί, αυτά που «μαγειρεύουν» ορισμένοι, για λογαριασμό μας χωρίς εμάς.

Απολογούμαι λοιπόν στους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν εδώ και όχι σε παραγοντίσκους της κάθε πολιτικής εξουσίας που η δράση τους, εξαντλείται στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών.

Ο Αιρετός Εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων στο Β' Υπηρεσιακό

Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών

Και

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

Στις Δ.Ο.Υ. Ν. Αττικής & Κυκλάδων

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ