Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Συγχώνευση των ΔΟY ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ… όταν η ΔΙΟΙΚΗΣΗ επιχειρεί να ‘’κουκουλώσει’’ τις παραδιαδικασίες, την αδιαφάνεια και την ανικανότητά της.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με βάση απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά ενοποιήσεις εφοριών, προβλέπεται να γίνει μέχρι 10.2.2020 και η ενοποίηση των εφοριών Α' και Β΄ Περιστερίου.

Για τη νέα μάλιστα υπηρεσία προβλέπεται (βάσει του ΦΕΚ) και η δημιουργία τμημάτων Δικαστικού και του Ελέγχου, τα οποία δεν υπάρχουν στις υπάρχουσες και υπό συγχώνευση υπηρεσίες.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι στη νέα εφορία μεταφέρεται σε δύο περίπου εβδομάδες ο έλεγχος και το Δικαστικό μιας τεράστιας περιοχής (που σήμερα καλύπτεται απ’ τη ΔΟY Αγίων Αναργύρων) μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για τη στελέχωση και τη δημιουργία των τμημάτων αυτών.

Σε συνάντηση μάλιστα (όπως μαθαίνουμε) υπηρεσιακών στελεχών που έγινε στην Καρ. Σερβίας τέλος Δεκεμβρίου, κατά την οποία τέθηκαν τα ζητήματα, η κατάληξη ήταν ότι τα όποια κενά θα καλυφθούν ‘’εκ των ενόντων’’ (!!!!!), όπως και η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν και ότι αυτό που επείγει είναι να… γίνει η συγχώνευση!!!. Κοινώς… κόψτε το λαιμό σας…

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου, επισκέφτηκε την Τετάρτη 22.1.2020 την υπηρεσιακή ηγεσία της ΑΑΔΕ όπου μεταξύ των άλλων ζητημάτων που έθεσε αναφορικά με τη συγχώνευση των δύο εφοριών, τέθηκε και το ζήτημα της στελέχωσης των νεοσύστατων τμημάτων και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμιά διαδικασία προκήρυξης θέσεων.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ, απάντησε στα μέλη του Συλλόγου ότι κάνουν λάθος, ότι έχει εκδοθεί σχετική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία λήγει στο τέλος του μήνα, ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κάνει ήδη αιτήσεις και ότι το μόνο που δεν γνωρίζανε με ακρίβεια ήταν το αν οι αιτήσεις υπερκαλύπτουν ήδη τις θέσεις, μιας και δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία!!!!!

Την ίδια μέρα αναζητήσαμε την προκήρυξη, όπως και οι συνάδελφοι των δύο εφοριών, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μιας και σχετική προκήρυξη δεν είχε πουθενά κοινοποιηθεί. Ο Σύλλογος επισκέφτηκε ξανά, την Πέμπτη 23.1.20 την ΑΑΔΕ και ζήτησε να λάβει αντίγραφο, όπως έχει δικαίωμα, της προκήρυξης. Μετά όμως από περιπλάνηση και παραπομπές σε διαφόρους ορόφους, η ενημέρωση ήταν ότι προκήρυξη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ και ότι… αναμένεται.

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ της ηγεσίας της ΑΑΔΕ;

Πρόκειται για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σχετικά το συντονισμό στοιχειωδών διαδικασιών;

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και του ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ που γίνεται στην Καρ. Σερβίας για τη στελέχωση τμημάτων των υπηρεσιών μας; Διαδικασία κατά την οποία πρώτα επιλέγουν και μετά κάνουν και την προκήρυξη;

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ οφείλει να μας απαντήσει…. Επιχείρησε να παραπλανήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να καλύψει την ανικανότητά της ή τις παραδιαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο;

Τα προβλήματα όμως με τις υπό συγχώνευση Εφορίες δεν σταματάνε εδώ….

  • Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, εξ όσων μαθαίνουμε, για την ανεύρεση κτιρίου προκειμένου να στεγάσει η νέα Υπηρεσία, κάτι που προβλέπεται στη σχετική απόφαση.
  • Στο πόδι και στο… προφορικό (χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική απόφαση), δρομολογείται η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ (όπως λένε) στέγαση της εφορίας στο Κτίριο που στεγάζεται σήμερα η A Περιστερίου. Οι λόγοι και τα κριτήρια για παράδειγμα που επιλέχθηκε σε σχέση με το κτίριο της Β’ Περιστερίου, άγνωστα. Κτίριο βέβαια το οποίο θα συνεχίζει να μισθώνει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποθηκεύσει το αρχείο, στο οποίο θα ανατρέχουν οι εργαζόμενοι που πλέον θα βρίσκονται στο κτίριο της Α Περιστερίου.
  • Μέχρι και την Τρίτη 21.1.20 καμιά απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη στέγαση δεν επισκέφτηκε την εφορία, ούτε φυσικά έχει ετοιμαστεί ή κοινοποιηθεί κάποιο κτιριολογικό σχέδιο που να αποτυπώνει την εικόνα της νέας εφορίας, μετά την ενοποίηση.
  • Καμιά εργασία δεν έχει γίνει, ούτε έχει προγραμματιστεί απ’ το taxis που να αφορούν το απαραίτητο δίκτυο κλπ. Αντιθέτως στις εύλογες απορίες των εργαζομένων, η απάντηση είναι… ’’βολευτείτε’’ με ότι υπάρχει, από δίκτυο, πρίζες κλπ
  • Κανείς δεν έχει ενημερώσει του εργαζόμενους της μετακινούμενης ΔΟY, για το τι πρόκειται να μεταφερθεί στη νέα εφορία, τόσο από εξοπλισμό (υπολογιστές, γραφεία κλπ), όσο και αρχεία…
  • Υπάλληλοι που καμιά σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο, ορίστηκαν ως τεχνικοί διαχειριστές (!!!!), προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες που ποτέ δεν τους είχαν ανατεθεί.
  • Τέλος χαρακτηριστικό της κατάσταση που υπάρχει είναι το γεγονός ότι στη μια εκ των δύο Εφοριών, που καλούνται να τρέξουν την όλη διαδικασία, δεν υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, έφορος…

Και μια τελευταία απορία…

Έχουν λυθεί τα ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα μεταφοράς του Δικαστικού (και των υποθέσεων) απ’ τη ΔΟY Αγίων Αναργύρων στο Περιστέρι; Το ερώτημα είναι ρητορικό (άλλωστε η απάντησή τους μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερη αξιοπιστία) και θα απαντηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα… Το ζήτημα όμως είναι πως μάλλον θα απαντηθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών…

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

 

Εκδόθηκε το Μεσημέρι της Παρασκευής 24.1.2020 η σχετική προκήρυξη. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ