Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ 200 ΕΦΟΡΙΕΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ «ΑΝΗΞΕΡΗ»

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΜΗΜΟΝΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Τσουνάμι» έρχεται στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρεται ρητώς ότι «για να προάγει τις μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση των εσόδων, η Κυβέρνηση θα   συγχωνεύσει, μεταφέρει αρμοδιότητες και θα καταργήσει 200 τοπικές ΔΟΥ που εκτιμήθηκαν ως ανεπαρκείς αρχής γενομένης από το Q3-2011, και με ολοκλήρωση το Q4(τέταρτο τρίμηνο)-2011(σελ. 10)

Δηλαδή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα ότι θα κλείσει 200 εφορίες μέχρι το τέλος του 2011 (με στελέχη-«συναδέλφους» της ΠΑΣΚΕ, δυστυχώς, να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό της διάλυσης των υπηρεσιών μας). Επειδή όμως το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ «σφιχτό» η τρόικα φαίνεται ότι θα δεχτεί μια μικρή χρονική μετατόπιση των «λουκέτων» των ΔΟΥ, ώστε η πλειονότητα των εφοριών να κλείσει μέσα στο 2012.

Ο στόχος βέβαια κυβέρνησης-τρόικας είναι παραπάνω από ξεκάθαρος: να ισοπεδώσουν το δημόσιο φορολογικό μηχανισμό, ώστε τα φορολογικά αντικείμενα να δοθούν σε μεγάλες ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία. Όσο δε για τους υπαλλήλους στις εφορίες που κλείνουν –με δεδομένα τα σχέδια τρόικας και κυβέρνησης για απευθείας απολύσεις στο δημόσιο – το μέλλον διαγράφεται άδηλο.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση. Διότι είναι ύψιστο θέμα δημοκρατίας το να είναι δημόσιος ο φορολογικός μηχανισμός, ώστε η κοινωνία να μπορεί να ελέγχει και φορολογεί τον παραγόμενο πλούτο. Διαφορετικά θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις, όπου ο ελεγχόμενος θα επιλέγει τον ελεγκτή του! (εξέλιξη βέβαια που ήδη ισχύει, μέσω του φορολογικού πιστοποιητικού, για τις εταιρείες με τζίρο άνω των 5 εκ. ευρώ). Και βέβαια αποτελεί θέμα επιβίωσης για εμάς τους εφοριακούς υπαλλήλους η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, καθώς και των οργανικών μας θέσεων.