«ΛΑΣΠΗ» ΣΠΙΝΕΛΛΗ ΣE ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ...

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΠΙΝΕΛΛΗ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤO ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν έχουν τέλος οι απαράδεκτες και συκοφαντικές επιθέσεις των κυβερνητικών στελεχών (πρώην και νυν) ενάντια στο σύνολο των εφοριακών υπαλλήλων, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για τα μειωμένα φορολογικά έσοδα δεν φταίει η άνευ προηγουμένου ύφεση και τα χιλιάδες «λουκέτα», που έχει φέρει το μνημόνιό τους αλλά η διαφθορά των οικονομικών υπαλλήλων…..

Μιλώντας στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Σπινέλης, πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ, υποστήριξε ότι για κάθε 100 ευρώ οφειλές, οι εφοριακοί και τελωνειακοί λαμβάνουν τα 40 ευρώ ως μίζα, τα υπόλοιπα 40 ευρώ χάνονται καθώς με διάφορες ρυθμίσεις διαγράφεται κατά καιρούς το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων και των προσαυξήσεων και μόνο τα 20 ευρώ καταλήγουν στα ταμεία του κράτους. Στην ομιλία του, στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής των ελέγχων του ΣΔΟΕ επισήμανε ότι ακόμη και σε επιστροφές φόρων σε φορολογούμενους, ένα ποσοστό 10% από αυτές καταλήγει στις τσέπες ελεγκτών - εφοριακών.

Δηλαδή, από τη στιγμή που τα φορολογικά έσοδα είναι περίπου 50 δις ευρώ το χρόνο, με βάση τη λογική Σπινέλη, στις τσέπες των εφοριακών πρέπει να καταλήγει κάθε 2 χρόνια ποσό ίσο με το ΑΕΠ της χώρας! Η αστειότητα του ισχυρισμού είναι παραπάνω από εμφανής αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει η σκοπιμότητα: προσπαθούν να επιρρίψουν στους εφοριακούς υπαλλήλους την αποτυχία της ακραία νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και να στρώσουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού, βάζοντας στην άκρη (μέσω απολύσεων;) τους «διεφθαρμένους» εφοριακούς.

Οι καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ, αλλά και οι απόψεις του στελέχους του ΣΔΟΕ, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία να κατατεθούν.

Έντονα αντέδρασε η ΠΟΕ-ΔΟΥ ,ανακοινώνοντας ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά του πρώην γενικού γραμματέα, χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντικά τα λεγόμενά του.

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ πατήστε εδώ