Παρασκευή
19 / 04 / 2024
11 Νέα Άρθρα

Διαγωνισμός – Φιάσκο του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σε φιάσκο – στην πλάτη των υποψηφίων – εξελίσσεται ο περιβόητος διαγωνισμός για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ. Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τόσο την επιλογή των προς εξέταση θεμάτων, όσο και την ύπαρξη όμοιων ομάδων θεμάτων – με προγενέστερες εξετάσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων – ήρθαν και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, προκειμένου να… πιστοποιήσουν ότι κάτι στραβό συμβαίνει.

Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα, όπως σήμερα δημοσιοποιήθηκαν, η συντριπτική πλειοψηφία των διαγωνιζομένων βρίσκεται κάτω απ’ το όριο, βάσει του οποίου συγκαταλέγεται κάποιος στους επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα…

Στην Κατηγορία ΠΕ, απ’ τους 5.900 συμμετέχοντες, υπάρχουν ΜΟΝΟ 146 επιτυχόντες (ποσοστό 2,45%), με αποτέλεσμα απ’ τις 546 θέσεις ΠΕ, οι 400 να μένουν κενές.

Στην κατηγορία ΤΕ, απ’ τους 2.665 συμμετέχοντες, υπάρχουν ΜΟΝΟ 38 επιτυχόντες (ποσοστό 1,42%), με αποτέλεσμα 165 θέσεις να παραμένουν κενές.

Αποτελέσματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με αποτελέσματα προηγούμενων γραπτών διαγωνισμών και τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθούν σε ελλιπή προετοιμασία των χιλιάδων διαγωνιζόμενων. Πρόκειται για μια υπόθεση που γεννάει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά για τα οποία τόσο το ΑΣΕΠ, όσο και η ΑΑΔΕ οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους χιλιάδες των διαγωνιζόμενων. Απαντήσεις που μέχρι τώρα αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν…

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)