Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από νέους συναδέλφους (του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στο να εμπλέξει την ΑΣΚΙ (;;;) στην καθυστέρηση, από την πλευρά του υπουργείου, της υπογραφής της απόφασης για τη μετακίνηση των νέων συναδέλφων.... Η πηγή, οι στόχοι και τα κίνητρα όσων διαδίδουν όλα αυτά είναι εύκολα κατανοητά... 

Προέρχονται άλλωστε από αυτούς που για χρόνια αποτελούσαν ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τους προνομιακούς συνομιλητές των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου... Οι διάδρομοι και τα κλειστά γραφεία ήταν και είναι ο δικός τους προνομιακός χώρος ΄΄δράσης''.

Από την πλευρά μας θα θέλουμε να καταστήσουμε με σαφήνεια ότι:

1. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε με κάθε τρόπο (και σύμφωνα με τις δυνάμεις μας) το δίκαιο αγώνα των ''αδιόριστων συναδέλφων του ΑΣΕΠ''. Και αν η στήριξη αυτή ήταν ολόπλευρη και ειλικρινής και από τους υπόλοιπους, δεν θα είχαμε σήμερα συναδέλφους διαφορετικών ταχυτήτων.

2. Αναδείξαμε την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της μισθολογικής ανισότητας των συναδέλφων του ίδιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, εξαιτίας της καθυστερημένης πρόσληψής τους και το προτείναμε ως ένα από τα βασικά αιτήματα διεκδίκησης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

3. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την πρόταση για άμεση μετακίνηση των νέων συναδέλφων σε υπηρεσίες που βρίσκονται κοντά στην κατοικία τους και σύμφωνα πάντα με τις αιτήσεις προτίμησής τους.

4. Καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία σε άμεση υλοποίηση των αποφάσεων των δύο Υπηρεσιακών Συμβουλίων, για τη μετακίνηση των νέων συναδέλφων.

5. Ταυτόχρονα καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία στην άμεση ικανοποίηση (στο επόμενο υπηρεσιακό Συμβούλιο) των αιτήσεων των νέων συναδέλφων που είτε δεν εξετάστηκαν, είτε απορρίφθηκαν στα προηγούμενα Υπηρεσιακά, για ''τυπικούς'' λόγους...

Η εμμονή μας στην τήρηση ενιαίων κριτηρίων και διαδικασιών με διαφάνεια είναι δεδομένη και δικαιολογημένα πρέπει να φοβίζει κάποιους. Όχι φυσικά τους νέους συναδέλφους οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, αλλά όσους επί σειρά ετών χρησιμοποιούσανε τις υπηρεσίες μας ως φέουδα και τις μετακινήσεις των συναδέλφων ως μέσο ελέγχου αυτών.