Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

΄΄ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ΄΄ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το B' Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ.) της 3.8.2012, ήταν η συνέχεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 27.7.2012 καθώς και των αναξιοκρατικών – ρουσφετολογικών διαδικασιών, με τις οποίες λειτουργεί από την ίδρυσή του, το Υπουργείο Οικονομικών.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί επιθέσεις και διαμαρτυρίες για τα όσα είχαμε αναρτήσει, από συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ – ΔΟΥ (αλλά όχι από τους άμεσα ..... εμπλεκόμενους, δηλαδή τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου), δηλώνουμε για μια φορά ακόμη, ότι θα φιλοξενήσουμε κάθε κείμενο (σχετικό με το θέμα), στα πλαίσια του διαλόγου και της διαφάνειας. Είναι πλέον καιρός, το παρασκήνιο, το ρουσφέτι, οι συναλλαγές και η αναξιοκρατία, να αποτελέσουν ΠΑΡΕΛΘΟΝ για τα θέματα διαχείρισης προσωπικού.

Η πρόσκληση του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ήταν για συνεδρίαση στις 3.8.2012, στις 15:00. Από τις 10:00 π.μ. όμως, σε αίθουσα του Υπουργείου συναντηθήκαν μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες για να ......... κουβεντιάσουν και να εξετάσουν το περιεχόμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου!. Από την συνεδρίαση αυτή άρχισαν να διαρρέουν «πληροφορίες», για το ποιες περιπτώσεις θα ικανοποιηθούν και ποιες όχι.

Στη συνεδρίαση αυτή, ανακοινώθηκε από Υπηρεσιακό (;) παράγοντα ότι δεν θα συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη θέματα του ΣΔΟΕ, μετά από αίτημα πολιτικού παράγοντα, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση από την όλη διαδικασία, του Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, γιατί διαπίστωσε «πολιτικές παρεμβάσεις» .

Εάν ο συγκεκριμένος συνάδελφος διαπίστωσε για πρώτη φορά, ότι στις υπηρεσίες μας υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις ή έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ (είναι πραγματικά το πιο ωραίο ανέκδοτο) ή δεν διαβάζει τις συνεντεύξεις που ο ίδιος συχνά πυκνά δίνει.

Η αποχώρησή του αυτή, προκάλεσε διάφορες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με αποτέλεσμα :

- Να κληθεί η συνάδελφος που τον αναπληρώνει, για να γίνει η συνεδρίαση.

- Να παραιτηθεί από το γραφείο του Μαυραγάνη ο πρώην συνάδελφος και νυν συνταξιούχος, Χ. Γιαννόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση, των διαβουλεύσεων και των παρασκηνιακών διαδικασιών, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε από τις 15:00 μέχρι τις 16:30 και οι πίνακες μετακινήσεων κυκλοφόρησαν στις 18:30 .

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεχίστηκε η «παράδοση» των μεταθέσεων – αποσπάσεων και εκατοντάδων παρατάσεων. Τα κριτήρια (ως συνήθως) δεν ήταν ενιαία, μετρήσιμα και κυρίως ΔΙΑΦΑΝΗ!

Συνεχίστηκε επίσης η διαδικασία (μέσω αποσπάσεων) μετακινήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων, για την αντιμετώπιση οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων. Δυστυχώς και εδώ είχαμε ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, που επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήσαμε. Δηλαδή με διάφορες προφάσεις, δεν ίσχυσε για όλους τους νεοδιόριστους η ίδια διαδικασία.

Εμείς θα αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο, με συνεχείς αποκαλύψεις και παρεμβάσεις να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ΟΛΩΝ των εφοριακών, ανεξάρτητα από ημερομηνία διορισμού ή άλλη δέσμευση, με ενιαία – μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια.

Τα ερωτήματα στα οποία αναμένουμε απάντηση, είναι απλά και συγκεκριμένα :

1. Με πρωτοβουλία ποιού υπηρεσιακού ή συνδικαλιστικού παράγοντα έγινε η «σύσκεψη» από τις 10 πμ, σε χώρο του Υπουργείου; Ήταν σε γνώση της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσία το γεγονός αυτό;

2. Αυτή η «σύσκεψη» γίνεται πριν από ΚΑΘΕ Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Αν ναι, γιατί δεν ενημέρωσαν ΠΟΤΕ οι εκπρόσωποι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, τα συνδικαλιστικά μας όργανα;

3. Υπάρχουν ή όχι αιτήσεις νεοδιόριστων συναδέλφων για μετακινήσεις, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ;

4. Θα δοθούν τα πλήρη πρακτικά του, στη δημοσιότητα;

5. Για πρώτη φορά τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου διαπίστωσαν πολιτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του κατά τη διάρκεια της θητείας τους;