Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Υπολογισμός της προσωπικής Διαφοράς - Το θέατρο του παραλόγου!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε στην ιστορία με την προσωπική διαφορά των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Γ 1049430 ΕΞ 2019/ 03-04-2019 διαπιστωτική πράξη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ αναγνωρίζεται σε μερίδα υπαλλήλων η κατοχή μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου σπουδών με τον οποίο διορίστηκαν στην ΑΑΔΕ σύμφωνα με τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1Κ/2013 και 2Κ/2015. Με κάποιο μαγικό τρόπο από την λίστα των υπαλλήλων απουσιάζουν άτομα, τα οποία διορίστηκαν μέσω των παραπάνω προκηρύξεων διαθέτοντας τόσο συναφή μεταπτυχιακό/διδακτορικό τίτλο σπουδών όσο και επαγγελματική προϋπηρεσία, για τα οποία μοριοδοτήθηκαν αναλόγως από το ΑΣΕΠ.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι, παρόλο που η ΑΑΔΕ δεν πήρε απάντηση από το ΑΣΕΠ σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσε για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τόσο τον Απρίλιο του 2016 (αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Β 1061056 ΕΞ 2016/ 15-04-2106) όσο και το Μάρτιο του 2019, όπου η απάντηση εκκρεμεί (αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Β 1044358 ΕΞ 2019/ 26-03-2019), κατήρτισαν τη συγκεκριμένη λίστα με εντελώς αυθαίρετο τρόπο. Τρανό παράδειγμα είναι ότι στη λίστα περιλαμβάνεται υπάλληλος, ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από την ΑΑΔΕ, ενώ μεγάλη μερίδα υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν υπερκαλύψει τα κριτήρια διορισμού των προκηρύξεων (κάτοχοι συναφούς μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου και πολυετούς προϋπηρεσίας) δεν υπάρχουν στη λίστα, παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους ζήτησε εξ’ αρχής να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία κατοχής αυτών, αναγνωρίζοντας έτσι την απαραίτητη ύπαρξή τους για το διορισμό τους. Εξάλλου όλοι οι νεοδιορισθέντες υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις, που η ίδια η ΑΑΔΕ επιθυμεί να απασχολούνται υπάλληλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού/ διδακτορικού τίτλου.

Όλο αυτό γίνεται για την πίστωση 20-30 ευρώ/μήνα επιπλέον στον καθαρό μισθό των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, ήτοι 240-360 ευρώ/έτος, ποσό όμως το οποίο κάποιοι το θεωρούν ευτελές και απορούν για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Τελικά το όλο ζήτημα κρύβει κάποια σκοπιμότητα εν όψει αξιολόγησης και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας ή απλά είναι θέμα ανοργανωσιάς και ευθυνοφοβίας των υπευθύνων της ΑΑΔΕ; Το πρώτο τους εκθέτει πολιτικά, το δεύτερο υπηρεσιακά. Η τοποθέτηση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ για το όλο ζήτημα κρίνεται επιτακτική και η λύση του για όλους όσους θίγονται δεν επιτρέπει καμία αναβολή.