Καθεστώς εξαίρεσης των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ απ’ το εκλογικό επίδομα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Δημοσιεύτηκε μέσα στις γιορτές η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ  (ΣΕΛΙΔΑ 1    ΣΕΛΙΔΑ 2  ) βάσει της οποίας οι περισσότερες εφορίες θα παραμείνουν ανοικτές για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, από το πρωί και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ανοιχτές θα παραμείνουν επίσης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και την Παρασκευή 24 και Παρασκευή 31 Μαΐου. Ο λόγος σχετίζεται με την ανάγκη εξυπηρέτησης των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τη δυνατότητα προμήθειας από αυτούς των προβλεπόμενων παράβολων.

Ενώ λοιπόν στην απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ εμφανίζεται ως αυτονόητο ότι οι υπηρεσίες μας θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς και το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αποζημίωση των εργαζομένων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Προφανώς για την ΑΑΔΕ η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, του πενθήμερου και του 8ωρου, του δικαιώματος στην αμοιβή της υπερωρίας κλπ. είναι έννοιες ξεπερασμένες και σίγουρα ξένες προς το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων που προωθεί μέσω των περιγραμμάτων, των ατομικών μισθολογίων, της ‘’αξιολόγησης’’ κλπ.

Η πολιτική ηγεσία επίσης, στελέχη της οποίας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ‘’υποκλίνονται’’ στους αγώνες των εργαζομένων για οχτάωρο και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, σφυρίζει αδιάφορα στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων που λαμβάνει χώρα στην ΑΑΔΕ.

Τα σωματεία μας όμως, Ομοσπονδία και Σύλλογοι, δεν έχουν δικαίωμα να αδιαφορούν και επί της ουσίας να νομιμοποιούν την απλήρωτή εργασία.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ κοινοποίησε τη σχετική απόφαση του κ. Πιτσιλή στην ΠΟΕ ΔΟY καλώντας την να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου η όποια υπερωριακή απασχόληση να αμειφθεί τουλάχιστον με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία. Η εξαίρεση των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας απ’ εκλογικό επίδομα, το οποίο λαμβάνουν (και σωστά) πλήθος άλλων εργαζομένων, δεν μπορεί να συνεχιστεί…