Εκδόθηκε το ΦΕΚ για το Εκλογικό Επίδομα – Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το ΦΕΚ που εκδόθηκε την Τετάρτη 14.5.2019 για την εκλογική αποζημίωση όσων εμπλακούν στη διαδικασία προετοιμασίας ή διενέργειας των επικείμενων εκλογών αναφέρει συγκεκριμένα:

‘’Συγκροτούμε για το χρονικό διάστημα από την ημέρα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του π.δ. 38/2019 «Ορισμός ημέρας διεξαγωγής και διάρκειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.» (ΦΕΚ Α’ 64), έως 8-6-2019, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή, και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση…….’’

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ο κ. Πιτσιλής με απόφασή του αναγκάζει συνάδελφους να εργαστούν Σαββατοκύριακο, αλλά και ώρες εκτός ωραρίου (μέχρι τα μεσάνυχτα), οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ εξαιρούνται ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ απ’ τις προβλέψεις του συγκεκριμένου ΦΕΚ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Πιτσιλής και η Πολιτική Ηγεσία εμπαίζουν τους εργαζόμενους και δηλώνουν αναρμόδιοι όταν τους τίθεται το ερώτημα… γιατί οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ εξαιρούνται της προβλεπόμενης αποζημίωσης (!!!!).  Αναρμόδιος ο κ. Πιτσιλής να απαντήσει για την αποζημίωση… αρμόδιος όμως για να υπογράψει αποφάσεις που αναγκάζουν τους υπαλλήλους να δουλεύουν Σαββατοκύριακα και χωρίς αμοιβή.

Η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών (ΑΚΕ) εγκαίρως έχει ζητήσει απ’ την Ομοσπονδία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας στην ΑΑΔΕ τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για την ηγεσία της ΑΑΔΕ η τήρηση του ωραρίου, η αξιοπρεπής αμοιβή της υπερωρίας, η κάλυψη των εξόδων κίνησης για υπηρεσιακές ανάγκες κλπ. είναι προφανώς κάτι που… υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων της. Αυτές μάλλον περιορίζονται στο να θέτουν Στόχους, να σχεδιάζουν ‘’αξιολογήσεις’’ και να πιέζουν τους εργαζόμενους, υπό την απειλή μάλιστα, δυσμενών για αυτούς εξελίξεων, για καλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Για να δείτε το ΦΕΚ.... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ