Η πορεία προς το ΛΑΟ… συνεχίζεται

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ συνεχίζει τις επισκέψεις – ενημερώσεις σε υπηρεσίες, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα και να πείσει τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Αξιολόγηση. Σήμερα ο Διοικητής έκανε συγκέντρωση στη ΣΙΝΑ, ενώ το μεσημέρι, με πλήρη σύνθεση (Πιτσιλής, Μάρας, Βλάχος, Λέντας), έκαναν συγκέντρωση στη ΙΖ Αθηνών (συγκέντρωση που σίγουρα θα ζήλευε και η ΠΟΕ ΔΟY).

Το κλίμα όμως που μας μεταφέρεται, δείχνει ότι τα αποτελέσματα και αυτής της προσπάθειας, είναι μάλλον φτωχά, κάτι που προκαλεί αμηχανία και… εκνευρισμό στην αποστολή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η… άγνοια που δήλωσε ο Διοικητής, αναφορικά με τον αποστολέα των περιβόητων ανυπόγραφων μηνυμάτων που έλαβαν στους υπολογιστές τους το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι και η ένταση με την οποία επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ή για την ακρίβεια να μεταφέρει τις ευθύνες.

Και μια απορία…

Αφού όπως διαρρέουν η αξιολόγηση θα γίνει, ανεξάρτητα απ το αν θα συμμετέχουν ή όχι οι εργαζόμενοι, γιατί τόση αγωνία για τη δική μας συμμετοχή και έχουν πάρει τα πόδια τους φωτιά; Ή μήπως τελικά δεν είναι τόσο απλό;

Και μια δεύτερη απορία…

Μήπως τελικά αυτό που διακυβεύεται δεν είναι απλά ένα ‘’αθώο’’ σύστημα αξιολόγησης, αλλά κάτι περισσότερο;