Τετάρτη
24 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Ένα ‘’μοντέλο’’ εργαζομένου που… δεν μας αξίζει

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με μια χαμηλού επιπέδου καμπάνια επιχειρεί η ΑΑΔΕ να αντιστρέψει το κλίμα και να επικοινωνήσει το σχέδιό της για την αξιολόγηση.

Αντιλαμβανόμενη προφανώς το σχέδιο της αυτό ως… προϊόν με ημερομηνία λήξης το οποίο κινδυνεύει να μείνει στο ράφι και θεωρώντας τους εργαζόμενους ως ‘’αγορά’’, άρχισε τις… προωθητικές κινήσεις.

Προσωπικά και μάλιστα ανυπόγραφα email, επιλεγμένες ερωτήσεις (ώστε να αποφεύγονται τα… επικίνδυνα ζητήματα) και απαντήσεις που πολλές φορές αλληλοαναιρούνται και τέλος… φθηνές παροτρύνσεις για συμμετοχή στην αξιολόγηση, που όχι μόνο δεν πείθουν τους συναδέλφους, αλλά αντίθετα ενισχύουν και επιβεβαιώνουν την απόφασή τους για μαζική αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της ‘’αξιολόγησης’’.

Ταυτόχρονα μέσο της προσωπικής αυτής αλληλογραφίας της ΑΑΔΕ εισάγεται (σε συνέχεια τοποθετήσεων στελεχών της, Γενικών Διευθυντών κλπ) ο όρος του ’Ανθρώπου της ΑΑΔΕ’. Ενός νέου ‘’μοντέλου’’ εργαζομένου προφανώς, στο οποίο δίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο. Του υπάκουου υπαλλήλου, που κοιτάει μόνο το στόχο και την καριέρα του, που αδιαφορεί ή και πατάει στους διπλανούς του, που δεν αμφισβητεί τους ιεραρχικά ανώτερους, που δεν διεκδικεί, που δεν συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες κλπ.

Ένα ‘’μοντέλο’’ εργαζομένου που… δεν μας αξίζει.