Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ "ΗΜΕΤΕΡΩΝ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ύποπτες και περίεργες μεθοδεύσεις για την προαγωγή "ημετέρων" στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της «αλλαγής φρουράς» στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, συμβαίνουν «περίεργες» κινήσεις, όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος opinion post. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον εν λόγω ιστότοπο, έχει προκληθεί σάλος στην ιεραρχία του υπουργείου με την προσπάθεια του διευθυντή προσωπικού και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Παύλου Αμανατίδη να πάρει μετάθεση για διευθυντής του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης.

Η μετάθεση επιχειρήθηκε περίπου εν κρυπτώ από την υπηρεσιακή ιεραρχία του υπουργείου και μόνο με απόφαση του προηγούμενου υπουργού Οικονομικών. Μόλις διαπίστωσε την υπόθεση ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου ζήτησε να παγώσουν τα πάντα. Σημειώνεται ότι ο κ. Αμανατίδης, προσπάθησε να βολέψει και σε άλλες θέσεις, όπως στο ΔΕΚ Αθηνών ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, όμως τα... μαντάτα έφτασαν γρήγορα στον κ. Οικονόμου και υπάρχει επανεξέταση όλων των θεμάτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζεται να κάνει ο νέος Υπουργός σε επίπεδο προσώπων, ο πρώτος που βλέπει την έξοδο είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Καπελέρης, με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος είχε κακές σχέσεις εδώ και χρόνια, όμως τους τελευταίους μήνες η κατάσταση χειροτέρεψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έδιωξε ουσιαστικά από τη σύσκεψη της Τετάρτης στο υπουργείο τον κ. Καπελέρη, αν και κράτησε κάποια προσχήματα ευγένειας. Συγκεκριμένα, και μόλις τελείωσε την τοποθέτησή του ο κ. Καπερλέρης, ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να αποχωρήσει με τη φράση «ευχαριστούμε, δεν σε χρειαζόμαστε άλλο»!

Πέραν της κακής προσωπικής τους σχέσης, η άποψη του κ. Βενιζέλου για την αποτελεσματικότητα του κ. Καπελέρη δεν είναι και η καλύτερη. Έχει διαπιστώσει ήδη ότι τουλάχιστον 2000 υποθέσεις εκκρεμούν στην επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σε όλο το ΣΔΟΕ αυτές ξεπερνούν τις 4000, ενώ 800 υποθέσεις, που προέκυψαν με εισαγγελική παραγγελία έχουν βαλτώσει για πάνω από ενάμισι χρόνο. Πολλές από αυτές στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα, υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής. Στην πραγματικότητα ο κ. Βενιζέλος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει στον κεντρικό μηχανισμό του υπουργείου. Λέγεται μάλιστα ότι είναι τακτική η ενημέρωση, που έχει από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στον οποίο έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Όπως και να έχει πάντως, ένα πράγμα είναι γεγονός στο Υπουργείο Οικονομικών: το ότι η αξιοκρατία έχει πάει μνημονιακό περίπατο!