Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Η θητεία σας στο Υπουργείο, αποτελεί μοναδικό προηγούμενο στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος!

Ποτέ άλλοτε Υπουργός Οικονομικών :

 Δεν εφάρμοσε τόσο ανελέητη, κοινωνικά άδικη οικονομική πολιτική, απέναντι στους πολίτες.

 Δεν είπε τόσα ψέματα στην προεκλογική περίοδο, στους προϋπολογισμούς, στα Ν/Σ κλπ.

 Δεν κατέγραψε (σε σχέση με τις προβλέψεις του) τόσο τραγικά αρνητικά αποτελέσματα, στα θέματα της φοροδιαφυγής, της φορολογικής δικαιοσύνης κλπ.

 Δεν λειτούργησε με τόσο μεγάλη αλαζονεία απέναντι στην κοινωνία, τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς κλπ., σε βαθμό που να αγανακτούν ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

 Δεν αφαίρεσε από τους εργαζόμενους, μισθούς, συντάξεις, παροχές υγείας, παιδείας κλπ. σε τόσο μεγάλο βαθμό, σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Ειδικά όμως, για μας τους εργαζόμενους στις φορολογικές υπηρεσίες, εφαρμόσατε μια πολιτική με επιπλέον τραγικές συνέπειες.

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ:

Την κατασυκοφάντηση, την λασπολογία, τις γενικεύσεις και τις επιθέσεις στην αξιοπρέπειά μας, που δεχθήκαμε είτε από στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, ή από (μεγάλη δυστυχώς μερίδα) δημοσιογράφους που σαν καθαρόαιμα «μαντρόσκυλα της εξουσίας» προετοίμασαν την κοινή γνώμη, για όσα επακολούθησαν.

 Την εξαγγελία και την σχετική προεργασία, για το κλείσιμο 200 (αρχικά) εφοριών.

 Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που οδηγούν τις εφορίες σε απελπιστικές καταστάσεις ,την στιγμή που καθυστέρησαν προσλήψεις προσωπικού από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δεν έχουν ακόμα προσληφθεί οι συνάδελφοι μας της ΠΕ κατηγορίας, του ιδίου διαγωνισμού!

 Τις πρωτοφανείς μειώσεις στις αποδοχές μας, προάγγελο των μειώσεων σε όλο το Δημόσιο, που κάνατε αλλά και αυτές που σχεδιάσατε με το νέο μισθολόγιο.

 Την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους του αντικειμένου των υπηρεσιών μας και του σχεδιασμού για παράδοση και άλλου μέρους του σε ιδιώτες.

 Την τραγική κατάσταση της μηχανογράφησης των εφοριών, που καταταλαιπωρεί φορολογούμενους, λογιστές και εφοριακούς.

 Την αναξιοκρατία, τα κούφια λόγια για την διαφθορά, τις παλινωδίες για τις δήθεν «κρίσεις» προϊσταμένων, τα καραγκιοζιλίκια για καταστρατήγηση του πίνακα μορίων, με δικές σας αποφάσεις προκειμένου να τακτοποιηθούν τα «δικά σας» παιδιά. Η αποδοτικότητα, οι γνώσεις και η προσφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (της πλειοψηφίας) των επιλογών αυτών, παραμένει ανέκδοτο για το κλάδο και φυσικά τραγικό επακόλουθο για τον προϋπολογισμό.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη πλέον για τα κίνητρα και τους σκοπούς των πολιτικών που εφαρμόσατε. Ευτυχώς πλέον αποτελείτε παρελθόν για το Υπουργείο και ευχόμαστε σύντομα να αποτελείτε και για την πολιτική ζωή της χώρας, όπως άλλωστε και όλοι οι προκάτοχοί σας! Δυστυχώς στο Υπουργείο παραμένουν όλα εκείνα τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά στελέχη που υπηρέτησαν τους σχεδιασμούς σας και σαν γνήσιοι χαμαιλέοντες τώρα, συγγράφουν ύμνους κολακείας στο νέο «ΤΣΑΡΟ».

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη, για την πολιτική τις επιδιώξεις και τον ρόλο του διαδόχου σας. Απλά νιώθουμε πιο δυνατοί, στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές αυτές και παίρνουμε κουράγιο από την αγανάκτηση της κοινωνίας που καταλαβαίνει πλέον, ότι οι αλλαγές προσώπων, το μόνο που επιτρέπουν στον κυβερνητικό θίασο, είναι τη μικρή παράταση της διάρκειας των παραστάσεών του. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για μια άλλη πολιτική, σε όφελος των εργαζομένων.

Για να κατεβάσετε την επιστολή ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ