Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς των νεοεισερχόμενων συναδέλφων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28.4.22 συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών του ΥΠΟΙΚ με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη. Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της ένταξης των νεοεισερχόμενων (νέες προσλήψεις & κινητικότητα) συναδέλφων στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η πολιτική ηγεσία είχε δεσμευτεί (για την επίλυσή του) σε προηγούμενες συναντήσεις με την ΟΣΥΟ, συναντήσεις των οποίων προηγήθηκαν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Στη συνάντηση της Πέμπτης υπήρξε μια προσπάθεια… αναδίπλωσης του υπουργού, ο οποίος αφού αναγνώρισε το… δίκαιο του αιτήματος, έριξε το μπαλάκι της τελικής απόφασης στους… ανωτέρους του !!!

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, ο πληθωρισμός υπερβαίνει το 10% και οι μισθοί του νεοπροσλαμβανόμενου στο Δημόσιο είναι πλέον χαμηλότεροι και αυτών (των πολύ χαμηλών) του ιδιωτικού τομέα, η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος είναι ζήτημα επιβίωσης για τους συναδέλφους.

Η καθυστερήσεις και οι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου δεσμεύσεις και… εγγυήσεις, δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι ανεκτές απ’ τις Ομοσπονδίες. Οι επόμενες ημέρες πρέπει να είναι μέρες συνεχών κινητοποιήσεων και άσκησης πιέσεων για την επίλυση του ζητήματος.

Τους ‘’ευχαριστούμε’’ για τη… συμπάθεια, αλλά δεν μας αρκεί.

Απαιτούμε λύση - ΕΔΩ και ΤΩΡΑ -  και τήρηση των ΔΙΚΩΝ τους δεσμεύσεων.