Υπολογισμός της προσωπικής Διαφοράς - Το θέατρο του παραλόγου!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε στην ιστορία με την προσωπική διαφορά των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Γ 1049430 ΕΞ 2019/ 03-04-2019 διαπιστωτική πράξη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ αναγνωρίζεται σε μερίδα υπαλλήλων η κατοχή μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου σπουδών με τον οποίο διορίστηκαν στην ΑΑΔΕ σύμφωνα με τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1Κ/2013 και 2Κ/2015. Με κάποιο μαγικό τρόπο από την λίστα των υπαλλήλων απουσιάζουν άτομα, τα οποία διορίστηκαν μέσω των παραπάνω προκηρύξεων διαθέτοντας τόσο συναφή μεταπτυχιακό/διδακτορικό τίτλο σπουδών όσο και επαγγελματική προϋπηρεσία, για τα οποία μοριοδοτήθηκαν αναλόγως από το ΑΣΕΠ.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι, παρόλο που η ΑΑΔΕ δεν πήρε απάντηση από το ΑΣΕΠ σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσε για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τόσο τον Απρίλιο του 2016 (αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Β 1061056 ΕΞ 2016/ 15-04-2106) όσο και το Μάρτιο του 2019, όπου η απάντηση εκκρεμεί (αριθμ. πρωτ. ΔΔΑΔ Β 1044358 ΕΞ 2019/ 26-03-2019), κατήρτισαν τη συγκεκριμένη λίστα με εντελώς αυθαίρετο τρόπο. Τρανό παράδειγμα είναι ότι στη λίστα περιλαμβάνεται υπάλληλος, ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από την ΑΑΔΕ, ενώ μεγάλη μερίδα υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν υπερκαλύψει τα κριτήρια διορισμού των προκηρύξεων (κάτοχοι συναφούς μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου και πολυετούς προϋπηρεσίας) δεν υπάρχουν στη λίστα, παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους ζήτησε εξ’ αρχής να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία κατοχής αυτών, αναγνωρίζοντας έτσι την απαραίτητη ύπαρξή τους για το διορισμό τους. Εξάλλου όλοι οι νεοδιορισθέντες υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις, που η ίδια η ΑΑΔΕ επιθυμεί να απασχολούνται υπάλληλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού/ διδακτορικού τίτλου.

Όλο αυτό γίνεται για την πίστωση 20-30 ευρώ/μήνα επιπλέον στον καθαρό μισθό των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, ήτοι 240-360 ευρώ/έτος, ποσό όμως το οποίο κάποιοι το θεωρούν ευτελές και απορούν για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Τελικά το όλο ζήτημα κρύβει κάποια σκοπιμότητα εν όψει αξιολόγησης και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας ή απλά είναι θέμα ανοργανωσιάς και ευθυνοφοβίας των υπευθύνων της ΑΑΔΕ; Το πρώτο τους εκθέτει πολιτικά, το δεύτερο υπηρεσιακά. Η τοποθέτηση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ για το όλο ζήτημα κρίνεται επιτακτική και η λύση του για όλους όσους θίγονται δεν επιτρέπει καμία αναβολή.      

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1838
Εμφανίσεις Άρθρων
3947358