Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Συνάντηση του Συλλόγου Αττικής με τον Διευθυντή Προσωπικού της ΑΑΔΕ (Ενημερωτικό Σημείωμα)

Στυλ Γραμμάτων
 • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
 • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (31.03.2023) συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων με τον Διευθυντή Προσωπικού της ΑΑΔΕ κ. Θεοδώρου και λάβαμε ενημέρωση για τα ακόλουθα θέματα:

Έκδοση κανονιστικών πράξεων για θέσεις ειδικής βαρύτητας και κινητικότητα κ.α .

Την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη 04/04/2023 ) θα κατατεθεί σχέδιο κανονιστικής πράξης σε διαβούλευση. Το πως δηλαδή θα επιλέγονται οι συνάδελφοι για τα ΠΘΕ Ειδικής Βαρύτητας. Την Τετάρτη θα γίνει η ενημέρωση των Ομοσπονδιών και την Πέμπτη θα ακολουθήσει διαδικτυακή ενημέρωση του Διοικητή προς τους εργαζόμενους.

Μετακομίσεις Υπηρεσιών - Λειτουργία ΚΕΒΕΙΣ και ΚΕΦΟΚ.

 • Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η λειτουργία των ΚΕΒΕΙΣ-ΚΕΦΟΚ έχει οριστεί για τον Αύγουστο του 2023 και σε περίπτωση καθυστερήσεων στην υλοποίηση της, αυτή δεν θα παραταθεί πέραν από το τέλος του 2023. Επαναβεβαιώθηκε ότι το κτήριο που θα λειτουργήσει το ΚΕΒΕΙΣ θα είναι αυτό της Λεωφόρου Αθηνών ενώ για το ΚΕΦΟΚ δεν έχει βρεθεί ακόμη κτήριο. Για το ΚΕΒΕΙΣ προβλέπονται περίπου 325 θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπηρετούντες των τμημάτων Δικαστικού και Εσόδων των ΔΟΥ της Αττικής. Αντίστοιχα για το ΚΕΦΟΚ προβλέπονται περίπου 126 θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπηρετούντες των τμημάτων Κεφαλαίου και ΈΝΦΙΑ των ΔΟΥ της Αττικής.
 • Όλες οι κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, έως το τέλος του 2024 , θα μεταφερθούν σε κτήριο στην Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ΣΔΟΕ.
 • Στη ερώτηση αν επίκειται μεταστέγαση των ΚΕΦΟΜΕΠ- ΚΕΜΕΠ, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανακοινώσιμο.
 • Παρά και τις παραπάνω αλλαγές, δεν δόθηκε απάντηση για το χάρτη των ΔΟY που θα απομείνουν και τη μορφή που αυτές θα έχουν, καθώς η συζήτηση συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση – όπως ειπώθηκε – θα ληφθεί υπόψιν το κόστος των ενοικίων, κτίρια για τα οποία υπάρχει η δέσμευση ενοικίασης για συγκεκριμένα έτη (βάσει μνημονίων), ο όγκος των αρχείων που θα πρέπει να διατηρηθούν κλπ.

Μετατάξεις καθαριστριών και επιμελητών.

Οι μετατάξεις των καθαριστριών θα προχωρήσουν αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία. Ο διαγωνισμός έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι μετατάξεις των επιμελητών ειπώθηκε ότι θα προχωρήσουν πιο σύντομα.

Λοιπά θέματα

 • Οι υπηρετούντες στα ΕΛΚΕ που με (υποχρεωτική μετάταξη) μεταφέρθηκαν στην ΦΑΕ και τους ανατέθηκε η οργάνωση και καταχώρηση του αρχείου της, θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της αρχειοθέτησης. Θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος απασχόλησής τους στην ΦΑΕ κατά την αξιολόγησή τους.
 • Για την κάλυψη διοικητικών και μηχανογραφικών αναγκών στα ΕΛΚΕ δρομολογείται η μετακίνηση 6 έως 8 συναδέλφων από τις ΔΟΥ.
 • Θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αξιολόγησης και επιλογής για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα ΕΛΚΕ και επιθυμούν να μετατεθούν στις ΔΟΥ.
 • Με τον διαγωνισμό 1Γ θα καλυφθούν 131 θέσεις στην Αττική. Από αυτές οι 26 αφορούν την στελέχωση των ΕΛΚΕ και οι υπόλοιπες την στελέχωση των ΔΟΥ.
 • Η κατηγορία ΔΕ εφοριακών θα αντικατασταθεί από την ΔΕ διοικητικού- οικονομικού.
 • Για τον ιατρό υπηρεσίας και την επίβλεψη της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στον κ. Καββαδά που έχει και την αντίστοιχη ευθύνη.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)