Στην ΑΑΔΕ δεν υπάρχει Πενθήμερο και 8ωρο… με εντολή ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σήμερα Σάββατο, ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικοινώνησαν με τους επικεφαλής των Δ.Ο.Υ. και τους ενημέρωσαν ότι ο κ. Διοικητής θα ήθελε ΑΜΕΣΑ να ξέρει στοιχεία που αφορούν το τμήμα Κεφαλαίου (Αριθμό Δηλώσεων, κατηγοριοποίηση Δηλώσεων κλπ). Η απάντηση μάλιστα θα πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό, μέσα στο Σαββατοκύριακο και πάντως πριν τις 9 πμ της Δευτέρας 29/3/21. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των προϊσταμένων και των υπαλλήλων των αρμόδιων τμημάτων.

Η ενέργεια αυτή (που δεν είναι πρωτόγνωρη) δείχνει την αντίληψη της ηγεσίας της ΑΑΔΕ, του ΔΙΟΙΚΗΤΗ και φυσικά των ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΛΟΧΑΓΩΝ. Δείχνει το επίπεδο σεβασμού των υπαλλήλων και των δικαιωμάτων τους όπως είναι το 8ωρο και το πενθήμερο. Δείχνει το τοπίο που διαμορφώνεται στις υπηρεσίες μας και ποια θα είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης.

Το σημερινό φαινόμενο δείχνει όμως και τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, η οποία ΚΡΥΒΕΤΑΙ απ την πραγματικότητα και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να υπερασπιστεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δικαιώματα.

Η Αυτόνομη Κίνηση σε όλες τις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, αλλά και σε πολλές ανακοινώσεις της, έκανε λόγο για τις συνθήκες εργασίες που επικρατούν στις υπηρεσίες μας, την κατάργηση του 8ώρου και την δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Οι απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι ότι είμαστε… υπερβολικοί, ότι οι υπηρεσίες δεν ανοίγουν το Σαββατοκύριακο και ότι ΑΝ κάποιοι συνάδελφοι/συναδέλφισσες προσέρχονται στις υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, το κάνουν εθελοντικά…(!!!)

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και αποτυπώνεται στην άνεση με την οποία η ΔΙΟΙΚΗΣΗ καλεί τους συναδέλφους στα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο και απαιτεί στοιχεία που αφορούν την εργασία τους.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)