Σάββατο
10 / 06 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Πρόχειρο Ενημερωτικό για τη Συνεδρίαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας (15.11.21)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεδρίασε σήμερα 15.11.21 η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με αντικείμενο, εκτός των άλλων, την αποτίμηση της πρόσφατης συνάντησης με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Στη συνεδρίαση υπήρξε (επιγραμματικά) εκ μέρους της Ομοσπονδίας η παρακάτω ενημέρωση:

1. Λίστες Υποθέσεων

Τέθηκε το ζήτημα των υποθέσεων που παραδοσιακά αποστέλλονται λίγο πριν την παραγραφή τους στις Εφορίες. Η Διοίκηση απάντησε ότι φέτος στάλθηκαν λιγότερες υποθέσεις σε σχέση με περασμένα έτη, στάλθηκαν νωρίτερα, δεν θα σταλούν άλλες λίστες φέτος, ενώ ο μέσος όρος των υποθέσεων που αντιστοιχεί σε κάθε υπάλληλο δεν υπερβαίνει τις 20 !!!.

2. Προσλήψεις Προσωπικού

Στο ζήτημα των προσλήψεων η Διοίκηση τόνισε ότι εντός του 2022 θα τρέξει διαγωνισμός πρόσληψης προσωπικού, το οποίο αναμένεται στο τέλος του έτους (όπως ειπώθηκε) να βρίσκεται στις θέσεις του.

3. Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών

Στο ζήτημα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών η Διοίκηση ανέφερε ότι τα Ελεγκτικά Κέντρα θα λειτουργήσουν εντός του πρώτου Τριμήνου του νέου έτους. Ταυτόχρονα ως προς τις άλλες αλλαγές που δρομολογούνται (Έσοδα κλπ) ανέφερε ότι το μοντέλο των υπηρεσιών μας δεν θα παραμείνει το ίδιο, δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο, αλλά… όλα μελετώνται.

4. Αξιολόγηση του 2018

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας, μας ενημέρωσε ότι προβλήματα παρατηρήθηκαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις!!!. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε υπήρχαν 5 με 6 περιπτώσεις στις οποίες δεν υπήρξε σωστή εφαρμογή της αξιολόγησης. Για την Αθήνα για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αυτό παρατηρήθηκε μόνο σε μια υποδιεύθυνση μιας Κεντρικής Εφορίας. Η Ομοσπονδία επίσης ζήτησε (με βάση την ενημέρωση) η αξιολόγηση του 2018 να μην υπολογιστεί στις κρίσεις και να υπάρξει δικαίωμα ενστάσεων.

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ απάντησε ότι η αξιολόγηση του 2018 ήταν πιλοτική, ότι θα γίνουν αλλαγές στις επόμενες αξιολογήσεις (χωρίς να τις προσδιορίσει) και στάθηκε στο γεγονός ότι σε Σύνολο 123 υπηρεσιών, παρατηρήθηκαν προβλήματα μόνο σε 5 με 6 υπηρεσίες, κάτι που θεωρείτε μικρό ποσοστό.

(Σημ.: Δεν μπορούμε παρά να εντοπίσουμε - επισημάνουμε ότι τόσο η ΠΟΕ ΔΟY, όσο και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΑΑΔΕ, έχουν την ίδια εκτίμηση για τη σημασία, αλλά και το εύρος των… προβλημάτων που παρουσιάστηκαν !!!!!!!).

5. Περιγράμματα Θέσης Εργασίας

Η Ομοσπονδία επαναδιατύπωσε την πρότασή της για αλλαγές στα ΠΘΕ, ενώ υπήρξε και η ενημέρωση για περίπου 500 ενστάσεις αναφορικά με τις τοποθετήσεις σε αυτά και για τις οποίες αναμένεται η έναρξη της εξέτασής τους από τις επόμενες ημέρες.

6. Μετατάξεις

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν μετατάξεις υπαλλήλων οι οποίοι διεκδικούν την τοποθέτησή τους σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.

7. Κόστος Διαγνωστικών Εξετάσεων

Τέθηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα του κόστους που καλούνται να επωμιστούν οι συνάδελφοι που πρέπει να κάνουν test προκειμένου να προσέλθουν στη δουλειά τους, με την Ομοσπονδία να απαντά ότι αυτό δεν τέθηκε στο Διοικητή γιατί δεν είναι δική του ευθύνη…

Συμπερασματικά…

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την ηγεσία της ΑΑΔΕ, επιχειρεί να υποβαθμίσει τα όσα προέκυψαν με την αξιολόγηση του 2018, περιορίζει τα προβλήματα σε… ‘’μεμονωμένες περιπτώσεις’’, ρίχνουν την ευθύνη (από κοινού με τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ) σε λίγους ‘’κακούς προϊσταμένους’’, ενώ δεν κάνει κουβέντα για όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους μερικούς μήνες πριν καλούσε τους συναδέλφους να απέχουν απ’ την αξιολόγηση. Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ), μετά το σερβίρισμα του κυρίως πιάτου (Μισθολόγιο), μας σερβίρουν τώρα και το επιδόρπιο (Αξιολόγηση). Όσο για τις γκρίνιες, τους μεταξύ τους τσακωμούς - ακόμα και μπροστά στη Διοίκηση – αλλά και τις σοβαρές κατηγορίες ότι κάποιοι εξ αυτών έθεσαν στο Διοικητή το ζήτημα της άμεσης εφαρμογής των ατομικών στόχων, θα πρέπει μάλλον να το αποδώσουμε όχι σε ουσιαστική μεταξύ τους διαφωνία, αλλά στις επικείμενες συνδικαλιστικές εκλογές και την ανάγκη να εμφανίσουν μεταξύ τους ‘’διαφορές’’.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)