Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΠΟΕ ΔΟY… σε γραμμή Στουρνάρα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Δικαίωμα σε υγεία & σύνταξη μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν

Με δημόσιες παρεμβάσεις τους τις τελευταίες ημέρες, Στουρνάρας και Μητσοτάκης τονίζουν την αναγκαιότητα άμεσης και ενεργής εμπλοκής των ιδιωτών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Μετά από δεκάδες νομοσχέδια και αλλεπάλληλες περικοπές παροχών και συντάξεων (που κάθε φορά υποτίθεται ότι θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα) παρουσιάζουν σήμερα ως αναπόφευκτη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ως λαγός αυτών των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών λειτουργεί δυστυχώς η ηγεσία των συνδικαλιστικών μας οργάνων, η οποία βέβαια έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις πολύ πριν αυτές διατυπωθούν επίσημα. Αποκαλυπτική άλλωστε ήταν η προ ημερών παρουσίαση των νέων ‘’προϊόντων’’ του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ (δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΣΚΙ), καλώντας τους συναδέλφους να καταβάλουν νέες εισφορές (πέραν των όσων καταβάλουν) προκειμένου να συμμετάσχουν σε νέα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Αυτοί δηλαδή που εκ της θέσεως τους θα έπρεπε να υπερασπίζονται τo δημόσιο σύστημα ασφάλισης, το υπονομεύουν ανοιχτά και επικαλούνται τα προβλήματά του για να προωθήσουν σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Και αν για τα στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον τη… συνέπεια με την οποία υπηρετούν χρόνια τώρα αυτές τις λογικές, δεν μπορεί να μην επισημάνουμε τη στάση της φιλοκυβερνητικής ΑΣΚΙ, η οποία εμφανίζεται πλέον ως μεγάλος υπερασπιστής της μετεξέλιξης του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ σε ασφαλιστική εταιρεία, συμμετέχοντας ταυτόχρονα ενεργά στη μετατροπή της Ομοσπονδίας σε ‘’ντίλερ’’ ιδιωτικών συμφερόντων.

Τι και αν έγραφε η ΑΣΚΙ πριν λίγους μήνες στις ανακοινώσεις της για το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ…

 ’Η ΑΣΚΙ δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή των σωματείων μας σε ασφαλιστικές εταιρείες ή σε μεσάζοντες ιδιωτικών συμφερόντων’’

 ’Η ΑΣΚΙ δεν θα αποδεχτεί την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών που στον πυρήνα τους βρίσκεται η αντίληψη ότι δικαίωμα στην υγεία έχουν μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν’’.

             Περσινά ξινά σταφύλια θα πει κάποιος…

           Σήμερα, αγκαζέ με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης (!!!) καλούν τους συναδέλφους να πληρώσουν νέες εισφορές για την περίθαλψή τους, αλλά και εισφορές για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, πέραν των υψηλότατων κρατήσεων που γίνονται στη μισθοδοσία τους, υιοθετώντας απόλυτα τις αντιλήψεις και τα επιχειρήματα Στουρνάρα, περί κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος υγείας και συντάξεων.

           Για να εκτυπώσετε την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.