Οι Λίστες της… ντροπής

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) έφερε στην επιφάνεια το email που στάλθηκε από την ΓΔΦΔ προς τις ΚΥ (κατ’ εντολή προφανώς του Διοικητή) προκειμένου να προσδιοριστούν οι υπάλληλοι που ‘’δεν αποδίδουν’’ και να συνταχθούν οι σχετικές λίστες της ντροπής.

 

Πρόκειται για μια παραδιαδικασία που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια τοποθέτησης των υπαλλήλων σε ΠΘΕ ενόψει της εφαρμογής του νέου μισθολογίου – βαθμολογίου της ΑΑΔΕ και αφήνει εκτεθειμένη την Διοίκηση της ΑΑΔΕ καθώς αποδεικνύει ότι … δεν κρατιέται πλέον και δεν τηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ‘’αξιολόγηση’’ θα περιβάλλει τις διαδικασίες αυτές με τον μανδύα της νομιμότητας, επιχειρώντας να εμπλέξει μάλιστα το σύνολο των υπαλλήλων μέσω της αξιολόγησης των 360. Η νέα κανονικότητα της ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνει βίαιες μετακινήσεις υπαλλήλων, ενώ η ‘’κακή αξιολόγηση’’ θα ανοίγει το δρόμο για μείωση μισθού, τόσο μέσω της υποβάθμισης σε χαμηλότερο ΠΘΕ εντός της υπηρεσίας, όσο και με την μετακίνηση σε «υποδεέστερη», κατά την γνώμη της Διοίκησης, υπηρεσία.

Μιλάμε για μια εργασιακή ζούγκλα όπου θα επικρατήσει ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία στην οποία θα επιβραβεύεται ο πιο πρόθυμος, ο πιο πειθήνιος στα προστάγματα του διευθυντή. Μια εξέλιξη που θα έχει διαλυτική επίδραση στις υπηρεσίες μας.

Η Αυτόνομη Κίνηση ενημέρωσε για το mail και τις λίστες που συντάσσονταν («σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το mail) την ηγεσία της ΠΟΕ –ΔΟΥ (στο Βαθμό που δεν γνώριζε την ύπαρξή του) ζητώντας της να πάρει θέση και να μπλοκάρει αυτές τις επαίσχυντες λίστες.

Η απάντηση που λάβαμε αρχικά, όλοι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, ήταν η γνωστή… αφωνία. Την αρχική τους αυτή αντίδραση ακολούθησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να υπερασπιστούν τη Διοίκηση και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα..

Αυτά που ακούσαμε ξεπερνάνε κάθε φαντασία…

« Μιλήσαμε με τη Διοίκηση και μας δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις».!!!

• «Ήταν λάθος διατύπωση».

• «Δεν αφορούσε τους υπηρετούντες στις Κεντρικές Υπηρεσίες, αλλά τους… αποσπασμένους ή όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες άδειες κλπ».!!!!

Και το καλύτερο…

• «Υπηρεσιακοί παράγοντες είναι… προφανώς δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν»!!!.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά καθώς το προωθούμενο μισθολόγιο – βαθμολόγιο της ΑΑΔΕ, έχει και τη δική τους υπογραφή. Όταν αποδέχεσαι τα σχέδια της Διοίκησης και νομιμοποιείς το νέο περιβάλλον (είτε αποδεχόμενος επι της αρχής το Νομοσχέδιο, είτε υποσχόμενος ‘’βελτιώσεις’’ μέσω ‘’τεκμηριωμένων’’ προτάσεων, με τα γνωστά βέβαια αποτελέσματα) είναι μάλλον φυσιολογικό να αποδέχεσαι και να υπερασπίζεσαι και τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν οι επιλογές σου αυτές.

Σε κάθε περίπτωση… είναι πλέον φανερό το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση την αξιολόγηση και τι σημαίνουν οι υπερεξουσίες των διευθυντών. Ήδη με την κατάταξη μας σε ΠΘΕ με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς παίρνουμε όλοι μια γεύση του τι θα επακολουθήσει στις υπηρεσίες μας.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)