Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι… Να ληφθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας

Στυλ Γραμμάτων
 • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
 • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τη στιγμή που το σύνολο των Δημόσιων Υπηρεσιών λαμβάνει μέτρα προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών απ’ τον κορωναϊό, οι εργαζόμενοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες συνεχίζουν να θεωρούνται απ’ την Πολιτική Ηγεσία και την Ηγεσία της ΑΑΔΕ, ως αναλώσιμοι.

Τη στιγμή για Παράδειγμα που οι Δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, τα Δικαστήρια κλπ στην Αμαλιάδα και τον Πύργο κλείνουν, οι εκεί εφορίες παραμένουν ανοικτές. Άλλωστε οι πραγματικές προθέσεις της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αποτυπώθηκαν στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ εγκύκλιο που προβλέπει το συμψηφισμό της απουσίας λόγω καραντίνας, με την κανονική άδεια των εργαζομένων. Η αγωνία προφανώς της ηγεσίας της ΑΑΔΕ, τη στιγμή που άλλοι κλάδοι προετοίμαζαν τα μέτρα προστασίας, ήταν το πώς θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκειμένου να περικόψει μέρος της κανονικής άδειας των εργαζομένων, αγνοώντας (;) για άλλη μια φορά το ότι ο εργοδότης οφείλει να μεριμνά για το περιβάλλον εργασίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων που απασχολεί.

Αλλά και τώρα που η εξάπλωση του ιού είναι πλέον γεγονός, η ηγεσία της ΑΑΔΕ, δεν φαίνεται να ανησυχεί…

 • Σήμερα μεγάλος αριθμός συναδέλφων με σοβαρά και χρόνια προβλήματα, συνεχίζει να βρίσκεται στις θέσεις του και να εξυπηρετεί εκατοντάδες φορολογούμενους που επισκέπτονται τις υπηρεσίες μας, θέτοντας σε ΑΜΕΣΟ κίνδυνο την υγεία του, με ευθύνη φυσικά της Διοίκησης.
 • Παρά την ενημέρωση – δέσμευση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ότι έχουν σταλεί, απ’ την προηγούμενη εβδομάδα, χρήματα στις υπηρεσίες για την αγορά απολυμαντικών, σήμερα σε καμιά σχεδόν υπηρεσία δεν υπήρχαν απολυμαντικά ή άλλα προστατευτικά μέσα.
 • Παρά το γεγονός ότι πλήθος πολιτών επισκέπτεται τις υπηρεσίες μας ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο προστασίας των εργαζομένων δεν έχει υλοποιηθεί, πέραν των μέτρων που από μόνοι τους οι εργαζόμενοι προσπαθούν να λάβουν.

Δεδομένων των συστάσεων της επιστημονικής κοινότητας, ότι ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής της επιδημίας, καλούμε την Πολιτική Ηγεσία και την Ηγεσία της ΑΑΔΕ…

 1. Να αναστείλει ΑΜΕΣΑ τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, όσον αφορά την συναλλαγή – εξυπηρέτηση φορολογουμένων, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι την οργάνωση και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
 2. Να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ τις υπηρεσίες και αυτές με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, τις εγκύους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν μέχρι νεωτέρας στο σπίτι τους.
 3. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια και όχι μόνο στους… πάνω ορόφους της Καρ. Σερβίας και της Νίκης.
 4. Να δοθούν παρατάσεις προθεσμιών για εργασίες οι οποίες προβλέπεται να λήξουν το επόμενο διάστημα.
 5. Να δοθεί η δυνατότητα, όπου τουλάχιστον είναι δυνατόν, μέρος των εργασιών να υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή με τρόπους που δεν απαιτούν την παρουσία των φορολογουμένων στις υπηρεσίες.
 6. Να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις στις εφορίες που θα επιτρέπουν την προστασία των εργαζομένων και τον περιορισμό της άμεσης επαφής των υπαλλήλων με τους επισκέπτες.
 7. Να προμηθευτούν οι υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα απολυμαντικά και προστατευτικά μέσα.
 8. Μετά το άνοιγμα των υπηρεσιών, να υπάρξει πρόγραμμα και διαδικασία σταδιακής και ελεγχόμενης εισόδου των πολιτών στις υπηρεσίες μας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

 Τέλος καλούμε την Ομοσπονδία να καταδικάσει δημόσια την πρόθεση της Διοίκησης να συμψηφίσει τυχόν απουσία εργαζομένων λόγω ‘’καραντίνας’’ με κανονική άδεια και παράλληλα να αναλάβει όλα τα δυνατά νομικά ή άλλα μέτρα κατά όσων υπογράφουν τέτοιες παράνομες αποφάσεις.                                                                                                                                                          

 

 

Αθήνα, 11.3.2020

                                                     Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ